Digestia si grupele de alimente

De multe ori, o digestie proasta duce la obezitate si boala ; dar si digestia depinde de alimentatie. O asociere gresita a alimentelor duce la o digestie incompleta, la imposibilitatea arderii grasimilor si la multe, diverse boli.

Grupe de alimente

Alimente pot fi impartite in patru grupe care, asociate corect, duc la un organism sanatos si previn riscul de obezitate. Sa vedem mai jos, care sunt aceste grupe si care este asocierea lor corecta.

Grupa 1 – Proteinele : carnea rosie, de pasare, vanat-iepure, branza, peste, oua, lapte, nuci, soia si produsele din soia, iaurtul, toate acestea, pentru a se digera produc sucuri acide.
Grupa 2 – Carbohidratii : cerealele, fainoasele, porumbul si altele, precum si produsele din cereale : paine, biscuiti, prajituri si produsele de patiserie, mierea, cartofii si legumele care contin amidon, zaharul si dulciurile, se digera mai rapid si au nevoie de alte enzime decat cele din grupa 1.
Grupa 3 – Legumele care nu contin amidon: salata si verdeturile proaspete, seminte, unt, frisca, grasime tartinabila, alte verdeturi si condimente.
Grupa 4 – Toate fructele.

Cum le asociem ?

Nu vom asocia alimentele din grupa 1 cu cele din grupa 2.
Alimentele din grupa 3 se pot asocia cu cele din grupele 1 si 2.
Fructele din grupa 4 se mananca intotdeauna singure.
Dupa o masa cu carbohidrati, lasati sa treaca cel putin 2 ore pana luati alimente cu proteine. Dupa o masa cu proteine lasati sa treaca 3 ore pana sa mancati carbohidrati. Proteinele au nevoie de 4 ore sa ajunga in intestin, iar carbohidratii de 2 ore. Cateva exemple de buna asociere, pot fi : cereale cu legume; peste cu legume; paste cu legume, si, trebuie sa tineti minte : fructele se mananca singure, de preferat intre mese sau la micul dejun.
Friptura cu cartofi prajiti este o bomba cu efect intarziat !
Peste la gratar cu legume este sanatate curata !

Ep.1 – O zi de detoxifiereclick aici
Ep.2 – Feriti-va de…click aici
Ep.3 – Digestia si grupele de alimenteclick aici
Ep.4 – Enzimele si semintele germinateclick aici
Ep.5 – Cum combateti stresul ?click aici

REDACTIA