NUMEROLOGIA SI SANATATEA

Motto : “Cei ce se vor afunda in ceea ce, in sens pitagoreic, numim “studiul numerelor” vor invata sa inteleaga viata si lumea prin intermediu acestui simbolism al cifrelor” ( Rudolf Steiner )

Ziua de nastere : indice de sanatate

Numerologia practica atribuirea de valori numerice numeroaselor lucruri: nume, locuri, obiecte, dar si corpului uman si sanatatii sau morbiditatii acestuia. Daca de-a lungul secolelor, numerologia a fost considerata esoterica, oculta sau magica si era folosita numai de catre initiati, astazi ea beneficiaza de fluxul liber de informatii ; ceea ce odata era considerat secret, acum sta la dispozitia tuturor. Toate numerele au o amprenta simbolica, fiecare cifra este sacra si reprezinta o anumita vibratie ; cifrele exprima o caracteristica sau o reprezentare energetica a unei idei spirituale. Bazata pe cele 9 cifre fatidice – de la 1 la 9 – numerologia este capabila sa identifice informatii importante asupra predispozitiilor referitoare la sanatatea noastra. Prezentam cateva astfel de repere, cu mentiunea ca nu veti fi niciodata reprezentati doar de un singur numar si, de asemenea, ca oamenii guvernati de aceleasi cifre nu reactioneaza niciodata in mod identic ci, doar, au un potential similar de morbiditate. La fel, intre cele – multe – care ne diferentiaza, sunt : constitutia fizica, profilul psihic, potentialul mental, conditiile de munca si de viata, ambientul, zona climatica in care traim, eventuala paupertate si altele ; toate trebuie luate in considerare, alaturi de profilul numerologic atunci cand vorbim despre sanatatea noastra.

Care este numarul sanatatii mele ?

Pentru inceput trebuie sa stiti ca :

Aveti numarul sanatatii 1 daca v-ati nascut pe data de 1, 10, 19, 28.
Aveti numarul sanatatii 2 daca v-ati nascut pe data de 2, 11, 20, 29.
Aveti numarul sanatatii 3 daca v-ati nascut pe data de 3, 12, 21, 30.
Aveti numarul sanatatii 4 daca v-ati nascut pe data de 4, 13, 22, 31.
Aveti numarul sanatatii 5 daca v-ati nascut pe data de 5, 14, 23.
Aveti numarul sanatatii 6 daca v-ati nascut pe data de 6, 15, 24.
Aveti numarul sanatatii 7 daca v-ati nascut pe data de 7, 16, 25.
Aveti numarul sanatatii 8 daca v-ati nascut pe data de 8, 17, 26.
Aveti numarul sanatatii 9 daca v-ati nascut pe data de 9, 18, 27.
Cu mentiunea ca este posibil ca persoanele nascute pe data de 11 si 22 – numere maestru – sa prezinte o oarecare rezistenta mai puternica la boli.

Este bine sa stiti ca fiecare cifra fatidica este asociata cu o parte a corpului uman, iar sănătatea noastră este influenţată de numerele care ne guvernează si toate cifrele sunt guvernate de cate o planeta, care emite efluvii cu mare efect asupra stilului nostru de viata si bineinteles, asupra sănătăţii noastre. Astfel :
1 asociat cu inima si partea superioara a abdomenului ( Soare ) ;
2 asociat cu pieptul, plamanii, sangele ( Luna ) ;
3 asociat cu coapsele si membrele (Jupiter ) ;
4 asociat cu organele respiratorii ( Marte ) ;
5 asociat cu mainile, oasele, gatul, ombilicul si abdomenul inferior ( Mercur ) ;
6 asociat cu ochii, urechile, nasul, limba, fata, tenul, lichidul seminal si organele genitale ( Venus ) ;
7 asociat cu creierul si pielea ( Neptun ) ;
8 asociat cu genunchii, muschii si respiratia ( Saturn ) ;
9 asociat cu rinichii si vezica urinara ( Uranus).

Predispozitii dupa tipul de temperament

Urmariti repartizarea celor 9 cifre fatidice pe cele patru tipuri temperamentale :
1, 3, 9 – Tipul coleric : impulsiv, hipernervos, nerabdator, insistent, isi exteriorizeaza sentimentele. Predispozitii : infectii inflamatorii, excitabilitate, accidente.
2, 7 – Tipul limfatic : emotional, sensibil, introspectiv, pasiv. Predispozitii : tendinte de anemie, letargie, tulburari emotionale.
4, 6, 8 – Tipul biliar : inflexibil, marginit, foarte timid. Predispozitii : nervozitate, stres, agitatie, dezechilibre nervoase.
5 – Tipul sanguin : exuberant, viata sexuala sau romantica instabila, haotica. Predispozitii : boli de metabolism, ale sangelui, varice.

In acest tip de repartizare se pierde din vedere, intr-un mod simplificator, aportul socialului in modelarea temperamentului si consecintele lui : varietatea si variabilitatea posibilitatilor de imbolnavire ale individului, starea lui de sanatate.

Energie si vitalitate

Numerologia poate sa ne dea indicii despre energia si vitalitatea corpului nostru, prin energiile asociate cifrelor 1 – 9, in functie de diferite parti ale corpului uman. Aceasta diagrama ne spune despre punctele slabe sau blocajele de energie, sursa durerii fizice sau probleme recurente. Cunoscand numerele si vibratiile lor, vom putea sa ne cunoastem, sa ne intelegem mai bine si sa actionam asupra acestor parti ale corpului, conform cu propriile ritmuri si a potentialului de energie, putem raspunde nevoilor noastre de a ne activa punctele slabe, putem atenua emotiile negative sau – pur si simplu – putem sa relaxam zonele tensionate. Vedeti mai jos ce domeniu energizeaza fiecare numar fatidic :

Numarul 1 : emisfera stanga a creierului ( experientele, tatal ) ;
Numarul 2: emisfera dreapta a creierului ( emotiile, mama ) ;
Numarul 3 : bratul drept ( ceea ce trebuie sa facem ) ;
Numarul 4 : partea dreapta a trunchiului ( stocheaza emotiile si sentimentele ) ;
Numarul 5 : piciorul drept ( avansul si progresul ) ;
Numarul 6 : organele genitale ( stramosii, radacinile, familia ) ;
Numarul 7 : piciorul stang ( trecutul, siguranta si continuitatea ) ;
Numarul 8 : partea stanga a trunchiului ( exteriorizarea emotiilor si sentimentelor ) ;
Numarul 9 : bratul stang ( primeste si resimte senzatiile altora ).

Predispozitii legate de numarul sanatatii

Trebuie subliniat în mod clar, că cititorii nu trebuie să creada că toate afectiunile legate de numărul sanatatii lor, se vor si produce in mod fatal. Dar cu siguranţă, nu se poate contesta că una sau mai multe dintre problemele de sănătate menţionate le vor face acestora unele probleme. Nu suntem influentati numai de numarul sanatatii noastre, ci si de alte numere asociate : cele ale datei de nastere (an, luna, zi) sau numarul numelui si numai o analiza numerologica completa poate da rezultate optime. De asemenea, trebuie sa mai stim ca in cadrul aceluiasi numar al sanatatii pot exista atat persoane cu un fizic debil, cat si persoane robuste din punct de vedere fizic.

Numarul sanatatii : 1

Calitatile numarului sunt: abilitate de conducere, initiativa, originalitate, hotarare. Cei nascuti pe 1, 10, 19, 28, sunt persoane care au in mod normal o stare buna de sanatate ; veti experimenta aceasta stare buna de sanatate cand, veti constata ca supararile nu va duc la stres. Sigur, daca tineti mentalul dvs. sub presiune, el poate sa cedeze, dar gandirea optimista va conduce mereu spre o sanatate infloritoare. Toate acestea nu va vor scuti, si nu pe toti, de unele probleme cu inima, de surmenaj, probleme ale ochilor, boli legate de circulatia sangelui, de tensiune arteriala, in special la varsta a treia si, rareori, sunt posibile accidente vasculare cerebrale. Bolnavii acestui numar suporta destul de greu starea de boala, caci actiunea este pentru ei esentiala. Recomandarile pentru aceste persoane sunt : relaxarea, somnul suficient, evitarea surmenajului si o alimentatie rationala.

Numarul sanatatii : 2

Calitatile numarului sunt: cooperare, diplomatie, prietenie, bunatate. Cei nascuti pe 2, 11, 20, 29 sunt persoane guvernate de Luna, care va da o stare de neliniste, griji mentale si insomnie. Alte predispozitii sunt: probleme ale stomacului si organelor digestive, probleme de circulatie care antreneaza anemia si proasta activitate a inimii, nervozitate, probleme cu astmul. Ati putea experimenta diverse forme de colici, enterite, diaree, constipatie si, in unele cazuri, rare, febra tifoida. Cand sunt bolnavi, cei nascuti sub numarul sanatatii 2 se retrag in sine, acceptand boala in mod fatalist. Recomandarile pentru aceste persoane sunt : punctul central al atentiei sa fie concentrat pe alimentatie, igiena somnului, evitarea excesului de sare, zahar si grasimi ; sedentarismul le dauneaza.

Numarul sanatatii : 3

Calitatile numarului sunt: exteriorizare, creativitate, veselie, ras. Cei nascuti pe 3, 12, 21, 30 vor avea o sanatate buna. Dar, uneori, s-ar putea sa aiba probleme cu sângele şi sistemul arterial. De asemenea, ar trebui să fie atenti la orice problema de osatura, piele şi de rinichi. Ar putea suferi de piept şi tulburări pulmonare, afectiuni la nivelul gâtului, guta ; de asemenea este posibila o suprasolicitare a sistemului nervos din cauza muncii excesive, pot sa sufere de nevrita si sciatica. Cand are o afectiune, cel nascut sub acest numar nu este un bolnav comod, el plangandu-se tuturor celor din jurul sau. Recomandarile pentru numarul 3 se refera la renuntarea de a consuma grasimi in exces si inlocuirea acestora cu legume, zarzavaturi si fructe, iar alcoolul este exclus.

Numarul sanatatii : 4

Calitatile numarului sunt: spirit practic, autodisciplina, stabilitate, munca. Cei nascuti pe data de 4, 13, 22, 31, se vor bucura de o sănătate bună, datorită puterilor fizice si rezistentei, desigur, dacă nu abuzează de aceste calitati si de corpul lor. Ocazional, sunt posibile afectiuni ale genunchilor, gambelor ; in general, probleme ale picioarelor. Alte probleme care le pot afecta sanatatea sunt : melancolia si depresia, probleme ale sistemului respirator si infectii urinare. Se mai pot imbolnavi de boli inexplicabile, cu durata mare de vindecare, pe fond nervos. Cei care au acest numar al sanatatii sunt foarte angoasati cand sunt bolnavi si se intampla ca acumularea acestor angoase sa aiba repercusiuni asupra corpului lor. Recomandarile pentru acestia se refera la : evitarea sporturilor extreme, socializarea, reducerea timpului de lucru, divertismentul.

Numarul sanatatii : 5

Calitatile numarului sunt : comunicare, multilateralitate, adaptabilitate, senzualitate. Cei nascuti pe 5, 14, 23 au o stare de sanatate buna, care poate fi subminata, insa, de nervozitatea cauzata de stresul excesiv. De asemenea, sunt posibile afectiuni ale bilei, tuse, raceala, tulburari cutanate si insomnie. Pentru cei nascuti sub acest semn, maladia e o problema pe care o refuza din principiu, chiar daca sunt atasati de fizicul si imaginea lor. Pentru depasirea unora dintre aceste deficiente se recomanda odihna suficienta si unele exercitii de meditatie. Alte recomandari se refera la consumul de alimente grele si abuzul de alcool, care trebuie diminuate pana la disparitie. Pentru ca slabiciunea lor este furia si nervozitatea, li se recomanda exercitii de yoga. Nu neglijati sa faceti cu regularitate lungi plimbari ; vara pe malul marii cu apa pana la glezna, in anotimpul racoros, plimbati-va prin ploaie sau ninsoare.

Numarul sanatatii : 6

Calitatile numarului : armonie, creativitate, responsabilitate, spirit gospodaresc. Cei nascuti pe 6, 15, 24 sunt persoane cu o sanatate, in general, buna. De-a lungul vietii, ei pot experimenta febra, gripa, infectii ale nasului, gatului si plamanilor, iar la varsta a treia sunt posibile unele probleme ale inimii. De asemenea, femeile pot avea probleme ale sanilor. Uneori, dar foarte rar, acesti oameni pot avea stari de nervozitate. Cei nascuti sub acest numar, desi sunt persoane rezistente, au tendinta sa cedeze cand sunt bolnavi si sa se retraga in sine, pana la insanatosire. Recomandarile pentru acestia se refera la afectiunile de sezon, care sunt cele mai frecvente ; este necesar sa se imbrace conform cu climatul, sa evite frigul sau caldura excesive, sa ia suplimente de vitamine si minerale. Dupa o anumita varsta, sa reduca drastic sarea din alimentatie si sa faca controale medicale periodice.

Numarul sanatatii : 7

Calitatile numarului sunt : intuitie, perfectiune, contemplare, individualitate. Cei nascuti pe 7, 16, 25 sunt persoane foarte sensibile si usor de iritat ; problemele sanatatii sunt, de cele mai multe ori, cauzate de nervozitatea lor excesiva, iar uneori de prea multa munca. Desi nu sunt afectiuni cu gravitate mare, ei pot capata boli cauzate de virusi, unele boli de piele, indigestie ; catre varsta a treia intervin guta si artrita, ca si circulatia sanguina defectuoasa. Cei nascuti sub acest numar au o natura fragila si angoase importante, care constituie o repercusiune asupra starii psihice ; cand sunt bolnavi, sunt lenti si indecisi. Acestor persoane li se recomanda evitarea alcoolurilor de orice fel, alimentatia pe baza de legume si fructe, carnea de pui si peste ; reducerea timpului petrecut in fata ecranelor calculatorului sau televizorului si practicarea activitatilor relaxante si distractive.

Numarul sanatatii : 8

Calitatile numarului sunt: putere, independenta, ambitie, organizare. Cei nascuti pe 8, 17, 26 sunt persoane care, atunci cand se imbolnavesc, se vindeca destul de greu, desi sunt printre acestia si persoane robuste, cu indice de morbiditate mic. Persoanele cu acest numar de sanatate pot avea probleme ale extremitatilor, ale dintilor si urechilor ; nu sunt feriti nici de boli de ficat si intestine, au dureri de cap frecvente, iar la varste inaintate sufera de tensiune arteriala oscilanta sau ridicata, unele probleme cardiace, guta, hemoroizi si, foarte rar, paralizie. Aceste persoane sunt combative in fata bolii si au o mare capacitate de recuperare. Acestora li se recomanda controale periodice la stomatolog si ORL-ist, psihoprofilaxia accidentelor, odihna activa: sport, pictura, muzica, dans si o alimentatie rationala.

Numarul sanatatii : 9

Calitatile numarului sunt : compasiune, idealism, romantism, spectaculozitate. Cei nascuti pe 9, 18, 27 au probleme de sanatate cauzate de caldura. Astfel, se pot imbolnavi de toate tipurile de febra, insolatie, pojar, variola, varicela ; dar pot avea si afectiuni ale rinichilor, probleme cu gatul si bronsita. Riscurile majore sunt legate intotdeauna de sensibilitatea lor, care nu le permite intotdeauna sa se protejeze impotriva agresiunilor din exterior : clima, ambianta afectiva, soc emotional ; bolnavi fiind, ei se considera niste victime. Recomandarile pentru acestia se refera la evitarea consumului de alimente grase si alcoolul in exces, care pot favoriza si agrava aceste afectiuni ; de asemenea, vara sa se fereasca de razele soarelui, care pot provoca arsuri puternice. Sub nici o forma sa nu foloseasca solarul si sa foloseasca creme protectoare anti-UV.

In incheiere trebuie sa stiti ca – in privinta sanatatii – numerologia ofera doar niste coordonate ; nimic nu poate inlocui analizele periodice si ochiul medicului.

REDACTIA