Feriti-va de…

Exista cateva alimente pe care, pe buna dreptate, le putem numi nocive, dar si altele nu atat de periculoase, dar pe care ar trebui sa le consumati in mod limitat. Ar fi de dorit ca dvs. sa faceti asta, brusc sau treptat, dupa posibilitati, dupa puterile si vointa dvs.

Alimente ce trebuie eliminate

Eliminati cafeaua din obiceiurile dvs. Daca nu se poate, incercati macar sa o reduceti si, in niciun caz, nu o veti bea dupa ora 16. Ea va ataca sistemul cardiovascular, creste tensiunea, va da stari anxioase si, fiind un stimulent, solicita glandele suprarenale, obosindu-le. Orice tip de cafea, inclusiv cea decofeinizata, imbatraneste pielea.
Alimentele cu grasimi, carnea de porc, alimentele prajite si sarate, vor trebui si ele eliminate deoarece, nu numai ca va ingrasa, dar afecteaza inima, ficatul si rinichii, pot provoca diabet, alergii, artrite, cancer de colon, osteoporoza si alte boli grave.
Eliminati, de asemenea, dulciurile. Excesul de zahar, dextroza, indulcitori, ciocolata, dezechilibreaza nivelul zaharului in sange, dau hiperaciditate, ingreuneaza functiile splinei, ficatului, pancreasului si intestinelor. Mai bine folositi miere, melasa si sucurile din fructe; totul cu moderatie.
Oricat ar parea de ciudat, laptele de vaca poate contine grasimi si caseina, pe care greu o putem digera. Laptele de vaca provoaca alergii, astm, secretii si inflamatii ale mucoaselor, mancarimi etc. Inlocuiti-l cu lapte de capra sau de soia. Aportul de calciu va veni acum din tofu, nuci, seminte, legume si zarzavaturi.
Extrem de nociv este alcoolul, care ataca ficatul si stomacul, duce la obezitate, dezechilibreaza zaharul in sange, duce la degenerare celulara si multe altele.

Alimente ce trebuie limitate

Fermentii continuti in produsele de panificatie si de patiserie ; cei continuti de otet, sos de soia, branza ; cei din vin si bere, pot da alergii, candidoze, astmă, infectii micotice, urticarie si altele. Alimentele ce contin fermenti nu vor fi eliminate, ci se va limita consumul lor. Nu uitati ca produsele de patiserie contin si zahar. Consumati-le ocazional si cat mai rar.
Pastele fainoase ar trebui evitate sau eliminate, deoarece procesul de rafinare si albire al fainii distruge vitaminele si mineralele ; deci substantele nutritive sunt drastic diminuate. In magazinele de produse naturiste gasiti paste de orez, de soia sau de spanac ori porumb ; si astfel veti avea un inlocuitor.
Carnea rosie va fi si ea limitata la consum ; este toxica, sporeste aciditatea sangelui, elimina calciul, suprasolicita rinichii si ficatul, poate provoca pietre. Carnea rosie va fi consumata in combinatie cu alte alimente, astfel ca digestia sa fie usurata: salate, legume fara amidon, radacinoase, ierburi, condimente, uleiuri din seminte.
Unele legume ca : rosii, cartofi, vinete si ardei iute, vor trebui evitate sau consumul va trebui sa fie limitat, in special la artritici si in afectiunile musculare.

Feriti-va de aceste alimente ; eliminati-le pe unele, limitati-le pe celelalte si, cu cat mai mult si mai repede veti face asta, cu atat va veti simti mai bine si veti fi indepartat mai mult pericolul obezitatii si bolilor.

Ep.1 – O zi de detoxifiereclick aici
Ep.2 – Feriti-va de…click aici
Ep.3 – Digestia si grupele de alimenteclick aici
Ep.4 – Enzimele si semintele germinateclick aici
Ep.5 – Cum combateti stresul ?click aici

REDACTIA