SEMNELE DE AER – SANGUINII

Aceste trei zodii: Balanta, Varsator, Gemeni, sunt notate cu energie pozitiva (+), Masculina, extrovertita, cu o buna vitalitate. Cuvantul care-i poate caracteriza, este : idee. Fiecare dintre cele trei zodii de Aer foloseste ideile in functie de caracterul sau : Balanta, ca semn Cardinal, utilizeaza ideile pentru a-si forma o opinie; Varsatorul, ca semn Fix, stabilizeaza ideile pentru a „schimba” lumea ; Gemenii, ca semn Mutabil, adapteaza ideile la comunicare, aceste caracteristici punandu-si amprenta puternica pe predispozitia lor catre boli, dar si pe modul cum privesc boala. Aceste zodii de Aer au in comun : jovialitatea, optimismul, dar si… depresiile nervoase.

BALANTA

Instabilitatea si echilibrul ii caracterizeaza in aceeasi masura; sunt rabdatori, altruisti si generosi. Puterea lor cotidiana si de regenerare sta in somn, de care nu ar trebui sa se priveze niciodata, altfel se pot dezechilibra atat fizic, cat si psihic. Cand este bolnav, cel nascut in Balanta, este si mai lent si mai nedecis ca de obicei. In mod general, nativii sunt predispusi sa se ingrase, ficatul lor fiind greu incercat si pasibil de afectiuni. Persoanele nascute in zodia Balanta trebuie sa-si supravegheze rinichii si vezica, fiind posibil sa faca: nefrita, uremie, cistite, pietre la rinichi, nevralgie renala. De asemenea, in atmosfera violenta a secolului XXI, acest sensibil nativ, pe care-l irita extremismul, nedreptatea si intoleranta, va putea face depresii nervoase din aceasta cauza.

VARSATORUL

Independenti si activi, sensibili si emotivi, ingeniosi si originali; asa sunt nativii Varsator. Ceea ce nu-i impiedica sa se imbolnaveasca, asemenea celorlalti nativi. Maladiile sunt o problema pe care o refuza din principiu, pentru ca sunt prin natura lor foarte atasati fizicului si imaginii lor; nu le place sa fie vazuti bolnavi. Punctul lor sensibil este situat in sistemul locomotor, picioarele fiind cele mai expuse: entorse, luxatii, varice, crampe, artrite, fracturi, toate reprezinta pentru nativ potentiale pericole. Daca natura serviciullui este sedentara, poate face hemoroizi. Desi nativul Varsator se bucura aproape intotdeauna de o buna stare a sanatatii, el poate suferi de tulburari ale sistemului circulator periferic, dar si de tulburari nervoase.

GEMENII

Nativii Gemeni sunt curiosi ; si la propriu si la figurat. Au o doza buna de curiozitate si, in acelasi timp sunt „curiosi”, ciudati, fiind dificil de caracterizat, caci reunesc diferite tipuri de oameni, datorita caracterului dual al semnului lor schimbator. Cel nascut in acest semn nu este un bolnav comod; se plange tot timpul celor din anturajul sau, plictisindu-i. Nativii au momente de pesimism si de tensiune care pot avea o influenta nefasta asupra sanatatii lor, generand tulburari nervoase; printre acesti nativi regasindu-se cel mai mare procent de neurastenici. Aceasta poate aduce cu sine probleme ale intestinului. Dar cele mai frecvente boli sunt cele legate de sistemul respirator: bronsite, afectiuni pulmonare, astm, pneumonie, pleurezie si tuberculoza ( TBC ) care, mai nou, a reinceput sa faca ravagii la noi in tara. Excesele alimentare, bahice, tabagice ale nativului Gemeni favorizeaza intens aparitia acestor maladii.

Livia Dragu & Radu Botez