Grupa sanguina A – vegetarienii
Modul in care organismul nostru preia, prelucreaza si valorifica hrana, este strans legat de tipul de structura al sangelui, existand o interdependenta intre tipul de grupa sanguina si valorificarea, in mod diferit, a alimentelor, aceasta avand consecinte majore in reglarea greutatii corporale si mentinerea sanatatii noastre. Reamintim cititorilor nostri ca scopul acestor informatii este acela de a sti exact ce anume trebuie sa manance cei care doresc sa-si pastreze sau sa dobandeasca o silueta demna de invidiat si o sanatate infloritoare, in functie de alimentele recomandate grupei sanguine pe care o are fiecare. Noi va facem cunoscute cele mai importante grupe de alimente favorabile fiecareia dintre cele patru grupe sanguine : 0, A, B, AB. Daca in prima parte a serialului nostru am vorbit despre „ mancatorii de carne ”, cei care au grupa sanguina 0 ( click aici ), astazi veti afla mai multe despre modul corect in care ar trebui sa se alimenteze apartinatorii grupei sanguine A.
Grupa sanguina A – vegetarienii
Grupa sanguina A este cea mai raspandita la nivel european, caracteristica lor de baza fiind buna tolerare a alimentatiei preponderent vegetariana. Cei care au aceasta grupa sanguina trebuie sa consume, ca furnizor de energie – proteine vegetale si trebuie sa evite produsele lactate, deoarece acestea le cresc productia de mucozitati stomacale. La persoanele cu grupa sanguina A, proteinele de origine animala franeaza procesele metabolice ; organismul unei astfel de persoane trebuie sa faca eforturi serioase pentru a pregati pentru digestie aceste proteine animale, deoarece stomacul lor nu este capabil sa produca acea cantitate de suc gastric necesara descompunerii carnii in componentele sale chimice sau chiar a laptelui, consumul acestora nu invioreaza nici pe departe o persoana cu grupa sanguina A, ci, dimpotriva, reuseste doar sa o ingrase ! Este lesne de inteles ca un proces metabolic defectuos, are ca urmare depuneri inestetice de straturi de grasime. Asta nu inseamna sa renuntati dintr -odata la consumul de carne, ci sa diminuati treptat cantitatea de carne rosie consumata, inlocuind-o cu pui sau curcan in cantitati mici. Daca doriti sa slabiti mancati legume, ananas, uleiuri vegetale, fasole soia si toate produsele pe baza de soia ; evitati carnea, fasolea-bob, produsele lactate si nu faceti exces de produse din grau.
Deci, ce mancam si ce nu ?
Incepem cu ce este recomandat : dintre carnuri, cele de curcan si pui ; apoi, pastrav, macrou, stiuca. Lactate : lapte si branza din soia, branza ( zisa ) de vaci din soia – tofu, lapte de capra ; uleiuri de masline si cel din seminte de in. Arahidele sunt bogate in proteine, extrem de pretioase pentru cei care consuma carne mai putina ; deci : arahide, unt de arahide si seminte de dovleac. Fasole si fasole soia, fasole verde si linte. Profilati-va pe produse de panificatie si patiserie din soia si faina de orez, de secara si de ovaz. Prin calitatile sale de fortifiant al sistemului imunitar si de distrugator al bacteriilor si virusilor, usturoiul este pentru persoanele cu grupa sanguina A, extrem de valoros. Alte legume : spanac, varza, morcovi, ceapa, dovleac, gulii, hrean, broccoli, anghinare, praz. Mancati fructe dimineata, la pranz si seara : prune proaspete sau uscate, afine, ananas, lamai, grepfruit, caise, cirese, coacaze, smochine proaspete sau uscate si mure, dar si sucurile proaspete ale acestora. Puteti sa beti apa de izvor, cafea naturala, ceai verde si vin rosu ( cu masura ). NU sunt recomandate celor cu grupa sanguina A : carnea de porc, sunca, slanina, rata, vanat, vita, vitel ; biban, creveti, icre negre, raci, scrumbie, somn ; laptele integral si degresat, branza de vaci sau topita, toate branzeturile fermentate, serbet, inghetata, telemea si unt ; alune, nuci, migdale, mac ; fasole-bob si naut ; faina de grau sau fulgi, gris, paste din grau, tarate de grau ; ardei iute, ardei gras, cartofi, ciuperci si, mai ales, ocoliti tomatele, deoarece ele intervin masiv in procesul de digestie, aglutineaza sangele si au o influenta cat se poate de nociva. Trebuie sa evitati bananele, mandarinele, portocalele si pepenele galben, sucul de portocale sau de tomate ; evitati gelatina, maioneza ketchup, muraturile, otetul si piperul. Este bine sa evitati ceaiul de matase de porumb, bauturile alcoolice tari, berea, ceaiul negru si limonada.
Avantajul dvs.
Daca nu doriti sa aratati ca o mica balena, sa gafaiti ca un remorcher si sa nu puteti sa va incheiati sireturile, este bine sa ascultati si sa aplicati aceste recomandari. Avantajul dvs. este ca veti putea manca pe saturate din cele recomandate, fara sa va infometati si fara sa suferiti, fiind, in acelasi timp, hraniti in mod corespunzator. Este esential sa tineti minte ca cele de mai sus se refera exclusiv la posesorii de grupa sanguina A, celorlalti, cei cu grupele sanguine 0, B si AB cauzandu-le numeroase probleme.
…Si inca ceva : dupa publicarea tuturor celor patru grupe sanguine, vom publica intr-un articol separat, Lista alimentelor recomandate fiecareia dintre aceste grupe. Pana atunci, cititi si articolul „ Grupele sanguine ” ( click aici ).
*Grupa sanguina 0 – carnivorii – click aici
*Grupa sanguina B – ( aproape ) omnivorii – click aici
*Grupa sanguina AB – Alimentatie mixta – cu masura – click aici
O.V. & C.M.