Vitamina D – miracol solar

De ce ne place sa mergem la mare? Noi credem ca mergem sa ne facem vacanta sau concediul – pur si simplu – sa ne distram. Gresit! O facem si din pornirea interioara a organismului, care “cere” lumina solara, de care ne privam in mod inconstient peste an, stand in birouri, apartamente, la locul de munca, adica acolo unde nu exista lumina solara datatoare de viata. Pentru ca din lumina solara corpul nostru “fabrica” vitamina D, care este un factor important in functionarea sistemului imunitar, acest sistem neglijat, care ne ajuta sa combatem cancerul, diabetul si alte suferinte cu un sfarsit, uneori, tragic.

Unde duce lipsa vitaminei D ?

Studii efectuate recent au scos la iveala o “epidemie” de lipsa vitaminei D la majoritatea persoanelor populatiei vestice (cea inregimentata in blocuri de birouri si de apartamente, luminate de neoane sau de becuri chioare). O astfel de lipsa cauzeaza boli extrem de “la moda”, cum ar fi cancerul, de pilda. La fel, deficienta de vitamina D favorizeaza instalarea osteoporozei si diabetului, tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar. De aceea, persoanele care petrec mult timp in casa sau in spatii inchise, lipsite de lumina solara, se imbolnavesc cel mai des si cel mai grav. Acest lucru nu se cunoaste de catre populatie si pentru ca industria farmaceutica are tot interesul sa-si vanda, de exemplu, produsele anti-cancer pentru propriul profit, mai mult decat sa indemne oamenii sa profite cat mai mult de razele solare aducatoare de sanatate si de vitamina D. De fapt, deficienta de vitamina D poate fi cauza principala a multor altor afectiuni degenerative moderne, care au efecte devastatoare in randul populatiei, cum ar fi: rahitismul la copii, insuficienta renala, scleroza multipla, depresia, obezitatea, nemaivorbind de cancer si diabet, pomenite deja. Aceasta deficienta de vitamina D nu este facuta publica din interese pecuniare ale industriei farmaceutice, care prefera sa-si vanda medicamentele care “vindeca” aceste boli, neavand nici un interes ca populatia sa-si ia vitamina solara care le provine, direct de la sursa care nu costa nimic – Soarele! Vezi si “Armaghedonul farmaceutic” (click aici).

Sa fie lumina… Soarelui!

Initial, subtitlul ar fi fost “Sa fie lumina…solara”, dar ar fi existat pericolul ca unele doamne si domnisoare sa creada ca daca merg la “solar” vor dobandi vitamina D, lucru teribil de inselator si, mai ales, periculos! Nimic nu poate inlocui Soarele! V-ati intrebat de ce epidemia de gripa AH1N1 s-a stins in perioada de vara? Nu, dar nu-i tarziu sa aflati ca, daca s-ar fi recomandat vitamina D celor bolnavi, dar si celor sanatosi, plimbari regulate sub razele solare, in loc sa li se faca vaccinuri (cu efecte distrugatoare asupra sistemului nervos in unele cazuri), n-ar mai fi existat o “epidemie” ci doar cazuri izolate. Asadar, luati cunostinta de faptul ca vitamina D va intareste sistemul imunitar si va poate scapa de multe afectiuni si procedati in consecinta, dar mai ales nu treceti nepasatori peste asta; este in interesul dvs. Plimbarea in aer liber sub razele Soarelui va fereste de multe! Veti acumula energie, veti combate stresul si, prin vitamina D dobandita, veti ajuta sistemul dvs. imunitar sa va apere. Ca sa aflati cum veti face toate acestea, cititi si “Helioterapia” (click aici).

REDACTIA