Top 5 pericole pentru silueta pe plaja

Suntem in plina canicula si toti ne dorim sa ne racorim la bazin sau la mare. Dar nu toti ne simtim confortabil in pielea noastra, expusa in vazul tuturor, piele care cuprinde o silueta, de cele mai multe ori, cu burtica, celulita, colacei sau aripioare. Si, n-ai cum sa iesi in lume cu un costum mai deosebit ; astfel ca, multi apeleaza la costum de baie intreg, ca bunica – doamnele si niste izmanute (imprumut apusean) rude bune cu „budigaii” anilor 1930 – barbatii. Nici vorba de bikini sau slipuri… Problema este ca unele alimente, nu numai ca ne ingrasa, dar ne si baloneaza, facandu-ne sa retinem apa in corp si sa parem mai grasi decat suntem in realitate. Macar in al 12-lea ceas, procedati intelept si, daca ati ajuns la mare, nu va repeziti lacomi la orice. Iata topul celor 5 alimente de care sa va feriti, pentru a nu agrava starea siluetei.

1. Hamsiile prajite.
Credeti ca daca sunteti la mare trebuie neaparat sa mancati peste sau, va repeziti la hamsiile prajite pentru ca sunt ieftine – asta fac romanii prima data la plaja. Inghit cu nesat cantitati industriale de sare si ulei prajit, apoi se mira ca li se umfla picioarele, fac edeme ale fetii, iar burta le este ca o toba. Lasati hamsiile prajite pentru la iarna. Mai bine, piept de pui la gratar.

2. Berea.
Daca s-ar putea, m-as face producator de bere ca sa ma imbogatesc pe seama „naivilor” care cred ca berea ii racoreste. Dimpotriva, ii incalzeste si, pe deasupra, studii serioase au aratat ca berea ingrasa. Dar nu numai atat – ea baloneaza, va provoaca aerofagie si gaze. Dizgratios tablou ! Mai bine apa cu lamaie sau compoturi reci.

3. Hamburgeri.
Aliment de tip fast-food, hamburgerul este adoptat si la noi ; nu numai ca e „la moda”, dar are si un pret accesibil si nici nu te deranjezi de pe plaja. Nimic mai gresit : componentele sale sunt adevarate otravuri pentru ficat si rinichi, cantitatea de paine adauga si ea la kilogramele noastre si nu in ultimul rand, acest aliment baloneaza, dar mult mai mult ingrasa. O salata-mix din totul felul de legume si zarzavaturi crude, fara paine, va hranesc la fel.

4. Unele vegetale.
Este vorba despre varza, broccoli, varza de Bruxelles care, chiar daca sunt foarte sanatoase, sunt contraindicate la plaja, deoarece contin complexul de zaharuri, rafie, care, odata ajunse in stomac, va baloneaza si produc… gaze. Ce disconfort ! Trebuie sa realizati asta. Deci, fara varza !

5. Bauturile spirtoase.
Total contraindicate si altminteri ; la plaja sunt adevarate „bombe” cu ceas. In primul rand va schimba fizionomia, fata dvs.; apoi – comportamentul, va expuneti la riscul de accidente cardiovasculare si de inec. Oricum, un om „baut” este persoana cea mai dezagreabila. Ati venit la cura heliomarina sau la una de alcoolizare ?

REDACTIA