TERAPIA CU INGERI

Desi pana dupa evenimentele din Decembrie ’89, in tara noastra nici nu se putea pomeni despre terapia cu ingeri, imi amintesc foarte bine o rugaciune pe care, bunica m-a pus sa o invat. Nu degeaba o citez aici, deoarece veti vedea mai jos importanta sa. Iata rugaciunea: “Inger, ingerasul meu, /ce mi te-a dat Dumnezeu, /totdeauna fii cu mine/ si ma-nvata sa fac bine. /Eu sunt mic, /tu fa-ma mare. /Eu sunt slab, /tu fa-ma tare. /In tot locul ma-nsoteste si de rele ma fereste. Amin!”. Sa intram in subiect.

Ce sunt ingerii?

Ingerii sunt fiinte pure, de lumina, create de Dumnezeu. In Vechiul Testament era inclusa credinta in ingeri ca fiind fiinte spirituale sau inteligente ceresti, puse in slujba implinirii voii Sale. Cuvantul “inger” provine din grecescul “angelos”, care inseamna “mesager”, iar domeniul care studiaza ingerii se numeste “angelologie”. In Vechiul Testament, cu doua exceptii, cuvantul ebraic pentru mesager este Malaki, ceea ce inseamna de asemenea mesager. Profetul Maleahi, a luat numele sau de la acesta, fiind el insusi un mesager care a proorocit despre venirea “mesagerului Noului Legamant”, Iisus. Ingerii sunt mentionati in Vechiul Testament de cel putin 108 ori, iar in Noul Testament de 165 ori. Ei pot fi gasiti in multe traditii religioase ca “instrumente” ale vointei lui Dumnezeu.

Cum actioneaza ei?

Ingerii actioneaza in trei directii: adorarea lui Dumnezeu, fac legatura intre Cer si Pamant, ne vegheaza si ne ajuta pe noi oamenii. Trebuie sa stim ca ingerii nu pot aduce decat energii pozitive in viata noastra. E drept ca ei ne vegheaza, dar ei actioneaza si la cererea noastra; de aceea este important sa stim cum sa luam legatura cu ei. Ei ne pazesc, ne vegheaza permanent, ne ajuta sa iesim din situatii de criza, sa avem o viata calma, linistita si plina de lumina in sens figurat. Daca ati observat sublinierea din rugaciunea de mai sus, stiti deja ca ingerii ne-au fost dati de Creator.

Terapia cu ingeri

Terapia cu ingeri presupune tehnici de curatare energetica si vindecare spirituala, pentru armonizarea vietii si, de asemenea, ajuta sa primim indrumare spirituala de la Creator, prin ingeri. Terapia cu ingeri este o marca inregistrata cam prin anii 1996-1997, de catre practiciana Doreen Vertue, care ofera cursuri pentru a deveni practicieni in aceasta terapie. Totusi, acest fel de terapie se poate sa fi fost cunoscut mult mai demult (poate nu sub acest nume) altfel de unde ar fi stiut bunica rugaciunea aceea, care este de fapt, un fel de a lua legatura cu ingerii. Si am ajuns astfel la modalitatea de a lua legatura cu indrumatorii nostri, ingerii. Nu se pune problema sa ne rugam la ingeri si sa inlocuim Divinitatea cu adorarea acestora! Amintim ca ei sunt doar niste mesageri, prin care rugamintile noastre ajung mai bine la Creator. Asta e tot! Dar ei mai au si alte roluri: sa ne sprijine in viata de zi cu zi si sa ne sfatuiasca de bine. Ingerii ne pot ajuta sa ne vindecam fizic, spiritual, emotional, energetic si (nu radeti, va rog) financiar. Prin indrumarea si energiile pozitive ale ingerilor, vibratiile de vindecare cresc; acest flux de energie ajuta la eliberarea de vechile tipare si la vindecarea ranilor emotionale ale trecutului.

Cum comunicam cu ingerii?

Terapia cu ingeri este o forma de consiliere psihologica, ce integreaza tehnicile traditionale de consiliere cu credinta in realitatea ingerilor. Prin aceasta terapie, nu primim numai indrumare angelica, dar si mesaje zilnice. Comunicarea cu ingerii in mod regulat ne ajuta nu numai in lucrurile simple, zilnice, dar ajuta si pe cei care cauta clarificari cu privire la sensurile vietii. De asemenea, aduce confort, stiind ca ingerii sunt mereu acolo, oferind intelepciunea si protectia lor.
Comunicarea cu ingerii presupune o forma de meditatie, (ajuta si practicarea Reiki), crearea unei atmosfere confortabile, de spatiu, lumina, liniste, iar cand starea permite si vizualizarea acestor corpuri de lumina, atunci dorinta noastra, rugaciunea sau intrebarile noastre, vor primi raspuns. Nu va fi (decat in cazuri extrem de rare) o iluminare brusca; dar vom primi intodeauna un raspuns, chiar daca nu pe loc. Practicienii in terapia cu ingeri ne pot ajuta sa atingem starea necesara comunicarii cu ingerii.
Pentru a va conecta cu ingerul dvs. pazitor, meditati in liniste si incercati sa-l vizualizati; el se poate arata sub forma de imagini mentale, murmur inexplicabil sau printr-o stare de bine fara motiv. Unii autori sustin ca puteti gasi pene albe in locuri neobisnuite. Conectarea cu ingerii poate fi mai buna la trezire, cand cereti binecuvantare si indrumare pentru ziua care incepe; astfel creati un “canal” deschis in mod regulat. Intelepciunea iubitoare a ingerilor este usor accesibila pentru toata lumea.
Tot ce trebuie sa facem, este sa cerem…

*Material oferit de www.parapsiholog.ro
Radu Botez – parapsiholog