SEMNELE DE PAMANT – NERVOSII

Aceste trei zodii : Taur, Fecioara, Capricorn, sunt notate cu energie negativa (-), Feminina, introvertita, dar cu vitalitate mare. Cuvantul care-i caracterizeaza poate fi: resurse. Fiecare dintre cele trei zodii de Pamant foloseste resursele dupa caracterul sau: Capricornul, ca semn Cardinal utilizeaza resursele pentru a-si realiza obiectivele; Taurul, ca semn Fix, stabilizeaza resursele pentru a realiza o structura permanenta; Fecioara, ca semn Mutabil, adapteaza resursele pentru a ameliora circumstantele, iar aceste caracteristici isi pun amprenta puternica pe predispozitia lor pentru boli, dar si asupra felului in care privesc boala. Cele trei semne de Pamant au in comun o trasatura importanta : longevitatea.

TAURUL

Vointa si tenacitatea cu care nativii isi urmaresc scopurile, sunt dublate de o exceptionala rezistenta fizica, ceea ce le permite sa faca eforturi foarte mari. La munca multa – multa hrana; iar acesta este unul dintre pericolele care-i pandesc pe nativii Taur. De cele mai multe ori, ei sunt predispusi la obezitate, favorizata acum si de alimentatia fast-food, obezitate care aduce cu sine boli ale aparatului digestiv, circulator, diabet si tensiune arteriala. Ca bolnav, este combativ in fata afectiunilor; dar se imbolnaveste rar. Este recunoscuta sensibilitatea nativilor Taur la bolile legate de gat: amigdalite, anghina, laringite, sufocare, dureri de gat, care ii pandesc la tot pasul datorita mediului natural, intens poluat. Daca scapa de toate astea, fiind robusti si rezistenti, nativii Taur sunt si longevivi.

FECIOARA

Nativul Fecioara este meticulos, muncitor si perfectionist. Usor anemic, va face, spre disperarea parintilor, toate bolile copilariei, posibile. La maturitate ramane usor ipohondru si, daca vrei sa „te pui bine” cu un nativ Fecioara, intereseaza-te de sanatatea sa. Cei din zodia Fecioara sunt foarte cerebrali si foarte angoasati cand sunt bolnavi, fiind destul de dificili. Ceea ce ii poate afecta rau sunt bolile intestinale si digestive, uneori, contractate pe fond nervos; colica, dizenteria, diareea, peritonita fiind unele dintre ele. Fiind persoane foarte curate, sunt feriti de a face boli infectioase. Nativii Fecioara sunt printre cei mai „receptivi” la efectele modulatiilor electromagnetice cauzate de cuptoarele cu microunde sau diferite alte aparate casnice. Dar ei au capacitate crescuta de reactie la boli si, in general, vor avea o viata lunga.

CAPRICORNUL

Atat din punct de vedere spiritual, psihic, cat si fizic, semnul Capricornului este cel mai rezistent dintre toate. Dar cand este bolnav, are tendinta sa cedeze repede si sa se retraga in sine, devenind morocanos. Acest semn, care „tace si face”, poate suferi frecvente afectiuni ale rinichiului, intestinului lenes sau gatului sensibil. Mai poate face eczeme si urticarii si este in mod deosebit sensibil la frig. Este, de cele mai multe ori un „insomniac” ce-si petrece noptile in fata calculatorului, fiind predispus la lungi perioade de solitudine, ceea ce duce la „ganduri negre” pe care trebuie sa le combata, iesind mai mult in societate. La varste inaintate este posibil sa-l chinuie reumatismele. Cu toate acestea, nativul Capricorn este dotat cu o longevitate deosebita.

Livia Dragu & Radu Botez