FARMACIA DIVINA

Toti cunoastem din Biblie frumoasa poveste a Genezei, dar nu multi dintre noi au observat ceva: inainte a crea Omul, Dumnezeu a separat apa sarata de cea dulce, a facut uscatul, a sadit o gradina, a facut animalele si pestii. El a creat totul si asta inainte de a crea Omul, pentru ca acesta sa aiba tot ceea ce ii va fi necesar. Hrana de la El este ideala si ne da mai multa energie daca o mancam cruda, neprelucrata. Dumnezeu ne-a dat indicii foarte clare despre ce hrana ajuta fiecarei parti a trupului nostru. Dar noi nu invatam decat cu greu… Sa ne amintim ce ne-a daruit EL.

Morcovul feliat prezinta forma ochiului uman. Pupila, irisul si liniile ca niste raze arata exact ca ochiul omenesc… si, DA, stiinta ne arata in zilele noastre ca morcovul aduce un puternic flux sanguin in sprijinul functiilor ochiului.

Rosia are patru compartimente, ca si inima si este de culoare rosie ca sangele. Toate cercetarile releva faptul ca rosiile contin lycopina si ca sunt hrana pura pentru inima si sange.

Strugurii ne-au fost lasati in forma de ciorchine, care aminteste izbitor de forma inimii. Fiecare boaba arata ca o celula sanguina si toate cercetarile contemporane dovedesc faptul ca strugurii sunt hrana profund vitalizanta pentru inima si sange.

Nuca arata ca un micut creier, cu emisfera dreapta si emisfera stanga, cu cerebrum superior, in partea de sus si cerebrum inferior in partea de jos. Chiar si incretiturile sau pliurile nucii sunt exact ca neo-cortexul. Astazi stim ca nucile ajuta la dezvoltarea a peste trei duzini de transmitatori de neuroni vitali pentru functionarea creierului.

Fasolea cu bob, fasolea uscata cum i se mai spune, este in forma de… rinichi. Ea insanatoseste si ajuta efectiv la mentinerea in functiune a rinichilor si… DA, arata exact ca rinichii umani.

Telina si rubarba si multe altele inca, arata exact ca oasele. Aceste alimente au ca destinatie specifica intarirea oaselor. Oasele contin 23% sodiu, iar aceste plante au in componenta… 23% sodiu! Daca dieta noastra nu contine destul sodiu, corpul extrage aceasta substanta din oase, astfel slabindu-le. Aceste alimente asigura necesitatile scheletului corpului uman.

Vanata, avocado si perele sunt destinate sanatatii si bunei functionari ale pantecului si cervixului femeii si arata exact ca aceste organe. Cercetarile contemporane demonstreaza ca daca o femeie consuma un avocado saptamanal, isi echilibreaza hormonii, inlatura greutatea nedorita acumulata in urma graviditatii si previne cancerul cervical. Si, cat de profund este oare procesul acesta? Sunt necesare exact 9 luni pentru ca un avocado sa devina, din mugur, fruct copt! Exista peste 14000 de constituenti fotolitici chimici nutritivi in fiecare dintre aceste alimente. Stiinta moderna a studiat si a fixat denumiri pentru numai 141 dintre ei.

Smochinele sunt pline de seminte si cresc doua cate doua. Aceste fructe sporesc mobilitatea spermei si maresc numarul de spermatozoizi in vederea inlaturarii sterilitatii masculine.

Cartofii dulci arata ca pancreasul si, efectiv, echilibreaza indexul glicemic si diabetic.

Portocala, grappefruit si alte fructe inrudite, au exact forma glandelor mamare si sunt benefice sanatatii sanilor, usurand circulatia de intrare si iesire a limfei in acestia.

Ceapa are si ea, forma celulelor corporale. Ultimele cercetari demonstreaza ca ceapa ajuta la eliminarea materiilor reziduale mari din toate celulele corpului. Ea chiar produce lacrimi pentru „spalarea” straturilor epiteliale oculare. Un tovaras de nadejde, usturoiul, contribuie si el la eliminarea materiilor reziduale si a periculosilor radicali liberi din corp.

Oare ce a vrut Tatal Ceresc sa intelegem noi din creatia Sa ? Nu cumva a vrut sa ne atraga atentia, prin forma alimentelor naturale, ca acestea ne sunt benefice si carei parti din corpul uman ii va face bine alimentul respectiv ? Si-A dat oare seama cat de nepasatori vom fi cu noi, cu corpul nostru si a vrut sa ne atraga atentia ? Noi credem ca DA, si ca cel mai bine ar fi sa luam aminte… Sa apelam mai serios la „farmacia divina” si cat mai rar la alimentele care ne sunt… dusmani.

REDACTIA