Terapii cu cel mai de pret cristal
Plamadite in adancul Pamantului sau al oceanelor, spalate de Apa sau energizate de lumina Lunii, incalzite de lumina Soarelui sau nascute din materie organica, cristalele l-au insotit pe om de-a lungul intregii sale existente. Se cunosc multe, foarte multe cristale si nu vom vorbi despre ele aici; ne vom opri asupra unui singur, cel mai pretios dintre toate – sarea gema.
Sarea naturala, sub forma de cristale mari, numita sare gema este cunoscuta din vremuri imemoriale si marturie sta un tratat medical chinez care, cu cca. 2700 de ani i.Chr., mentiona 40 de tipuri de sare, cu indicatii, mod de administrare si efectele curative ale acesteia. Numele ei vine din latinescul sal, salis; de unde si cuvantul salariu, caci atat de scumpa era, incat soldatii romani erau platiti in sare. Astazi sarea este „maltratata”, iodata, rafinata, saracita de oligominerale, „otravita” cu aditivi nocivi, ca E-535 (ferocianura de sodiu) si servita ca sare de masa iodata, extrafina. Nu despre aceasta sare vorbim noi, ci despre sarea gema, naturala, grunjoasa si nerafinata, care contine clorura de sodiu, minerale si oligominerale, avand si o incarcatura geo-magnetica, care se foloseste pentru proprietatile ei vindecatoare.
Terapii cu sare gema
Sarea gema are o influenta benefica asupra corpului energetic al omului, fiind un agent de purificare al aurei. Numeroase afectiuni pot fi tratate cu sare gema neiodata, cu sare marina sau cu sare de mina, ele avand rezultate deosebit de bune si prezentand avantajul de a fi un „medicament” natural; exista totusi si in cazul acesta unele contraindicatii. Sunt cunoscute inca de pe vremea strabunicilor nostri efectele benefice ale sarii naturale si, vom enumera cateva dintre acestea: in raceala si gripa sunt bune baile de picioare, cat mai fierbinti si cu multa sare grunjoasa; in dermatoze, infectii bacteriene si micotice (cu ciuperci parazite) sunt recomandate tamponari si bai ale locului afectat, cu solutii saline din apa calda si sare gema; in durerile de gat se face gargara de 2-3 ori pe zi cu o solutie dintr-un pahar cu apa cu 2 lingurite sare gema; la fel spalaturi ale interiorului narilor in rinite (nas infundat), sau se mai pot face inhalatii cu solutii saline. Cand avem colici renale, se pun saculeti cu sare fierbinte pe sale ; in cistite, anexite si infectii urinare se fac bai complete (2 kg. sare grunjoasa la o cada cu apa) sau bai de sezut in apa foarte fierbinte in care s-au pus 5 linguri de sare gema la 1l. apa; in reumatism se fac bai complete ca mai sus, cu sare gema, sare marina neiodata sau sare de mina, cu cristale mari, nemacinate.
In digestia dificila, constipatii, slabiciune corporala, ca si in aritmii sau hipotensiune, dar si in alte afectiuni, se consuma hrana sarata cu sare gema neiodata sau sare marina, pe care le gasiti la farmacii si Plafar. Dar consumul sau tratamentele interne nu se pot face decat cu avizul medicului. Si inca ceva: nu confundati sarea de bucatarie, de masa, iodata, care nu poate servi ca remediu sau in terapii; aceasta sare nu poate inlocui sarea gema, sarea marina sau sarea de mina, care sunt cristale tamaduitoare.
Cititi si „Despre cristale – in Feng-Shui si Zodiac” ( click aici ).
REDACTIA