Aura unui „roman” intre romani


Raed Arafat

Pentru cine nu a auzit nimic despre Raed Arafat, si sper ca sunt putini, vom spune ca, in prezent, este secretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice din Romania. Dar nu aceasta functie ne indeamna sa vorbim despre el, ci meritele si valoarea sa in domeniul medicinei de urgenta romanesti. In primul rand trebuie subliniat ca el este medic roman, specialist in ATI (anestezie si terapie intensiva), chiar daca s-a nascut la Damasc, in Siria. Nascut la 24 mai 1964, Raed Arafat este nativ Gemeni cu ascendent in Fecioara si vom vedea cat de precis s-a „pliat” viata acestuia, pe predictiile astrale. Aura dubla (verde – principala 85% ; galben – secundara 15%) si coeficientul bioenergetic de 10,4 aduc un plus notabil acestui tip de energie astrala.

Urmand predictiile astrelor…

Pana la varsta de 16 ani a trait in Nablus, Palestina, unde a urmat cursurile liceale, de-a lungul carora si-a inceput „ucenicia” in mod practic, formand in liceu un nucleu de voluntari pentru primul ajutor. Dar Soarele sau natal predestina pentru el lungi studii stiintifice, idealuri inalte, aptitudini pentru limbi straine, vietuirea si reusita profesionala in strainatate. Tot astfel, ascendentul sau in Fecioara ii confera predispozitia pentru cariera medicala, paramedicala si sociala ; va fi mereu in centrul lucrurilor, iubeste calmul si linistea. Si iata cum aceste predispozitii ale astrelor s-au implinit : el si-a depus mai multe dosare la diverse unitati de invatamant medical din mai multe tari si prima care i-a admis candidatura, a fost Romania. El studiaza pe rand : limba romana la Pitesti, medicina la Facultatea de Medicina din Cluj, specializarea la Targu-Mures si Cluj. Mercur in Taur pe harta sa natala, ii prezice o puternica activitate mentala si o sete de cunoastere nepotolita ; el studiaza cu si de placere, ii plac calatoriile si se stabileste in strainatate, care pentru el a fost sa fie – Romania. Numeroasele specializari in ATI, medicina de urgenta si managementul dezastrelor, urmate de-a lungul timpului la Paris, Maryland, USA, Copenhaga, Danemarca, Bruxelles, Belgia, Fribourg, Elvetia, Norvegia si altele, sunt si ele pre-vazute de sextilul Lunii cu Ascendentul, care i-a insuflat placerea calatoriilor, a schimbarilor si deschiderea catre oameni, contactul cu acestia.

„Luptand” pentru SMURD

Dupa terminarea Facultatii de Medicina, Raed Arafat hotaraste sa ramana in Romania si, de aici, opozitia Marte-Neptun care arata ca nativul se va bate pentru cauze considerate pierdute sau utopice, dar si trigonul Marte-Pluton, care il face ambitios, cu o mare putere de munca, facandu-l omul care duce la capat toate proiectele, toate acestea se adeveresc. Odata stabilit in Romania, Raed Arafat incepe „lupta” sa plina de pasiune pentru medicina de urgenta si, cum trigonul Jupiter-Pluton l-a „dotat” cu un simt al organizarii de prim-ordin, iar conjunctia Uranus-Pluton i-a dat perseverenta si dorinta de a imbunatati cotidianul, Raed Arafat reuseste, incet-incet, sa puna pe picioare, ceea ce se cheama acum SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare, Descarcerare), cunoscut si apreciat in toata tara si nu numai. Saturn in casa a VI-a il face muncitor, precis si metodic; el dirijeaza activitatea medicala cu pasiune, nelasand la o parte nici latura administrativa. Istoria SMURD-ului o incepe singur, cu o mica masina de urgenta, achizitionata pe cont propriu; apoi au venit voluntarii, apoi sprijin din strainatate mai mult, dar si din tara. Infratirea cu diferite servicii de urgenta din Edinburgh, Germania si Norvegia, au ajutat mult; ca si sprijinul Scotiei care „a pus umarul” la ridicarea cladirii din Targu-Mures si a dat in 1994, toata dotarea pentru primul Serviciu de Primiri Urgente din tara. Raed Arafat nu pierde niciodata prilejul de a sublinia si sprijinul Pompierilor din Romania la ridicarea SMURD-ului. Primul serviciu de acest fel s-a infiintat la Targu-Mures in 1990; apoi in 1993 in Oradea si Sibiu, in 1994 in Cluj. In prezent mai multe judete au astfel de servicii, dar Raed Arafat doreste sa-l vada extins in toata tara : SMURD-ul e „copilul” lui si vrea sa-l vada mare !

Predictii implinite si neimplinite

In anul 1998, Raed Arafat primeste – in sfarsit ! – cetatenia romana ; de altfel, casa a XII-a in Leu, arata ca va intampina ceva probleme cu autoritatea sau cu un superior; dar nu intarzierea acordarii cetateniei romane a fost cel mai mare obstacol, ci indarjirea si inertia unor „romanisme” care, mereu, s-au opus ( de teama ? de invidie ? ) realizarilor preconizate de Raed Arafat. Casa a VIII-a in Berbec, arata ca nativul conduce auto – imprudent si ca isi risipeste averea. Nu stiu cum conduce dl. Raed Arafat, dar averea mostenita de la tatal sau, n-a risipit-o ! Cu banii sai, el a cladit o „masina” de salvat vietile oamenilor – numita SMURD. O stiu si o spun toti colaboratorii sai. Ce spun astrele despre viata sa sentimentala ? Nativul Gemeni, care este Raed Arafat, cu Luna in Scorpion, apreciaza femeia ; este un voluptuos si un senzual. Cu toate acestea, la 45 de ani cat are acum, el nu este casatorit, deoarece ( spune sextilul Luna-Pluton ) el ezita intre o viata afectiva si o reusita sociala. Totusi, astrele il predispun la doua casatorii ( casa a VII-a in Pesti ) ; prima – cu o persoana care nu-l va intelege si va genera conflicte ( opozitia Luna-Marte ) ; cea de a doua, cu o diferenta mare de varsta, va fi cu o persoana careia, el ii va pretui inteligenta si bunul-simt ; va fi un mariaj reusit. Punctul sensibil al sanatatii sale este circulatia sanguina. Ce mai spun astrele despre el ? Ca este un mare invingator in lupta cu timiditatea sa nativa ( Pluton in Fecioara ) ; numeroase aspecte in tema sa natala vorbesc despre stabilirea in strainatate, despre dragostea pentru libertate si neingradire, inclusiv despre profesiunea sa liberala. Conjunctia Mercur-Jupiter ii confera inteligenta, idei marete si o judecata limpede ; el este mereu „cu picioarele pe pamant”. Ca si reusita sociala, tradusa deocamdata, in doua distinctii : Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler – 2003 si, acelasi Ordin, in grad de Ofiter – 2005. Ca o recunoastere a meritelor sale, in 2007 a fost numit subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii Publice – una dintre putinele numiri care au fost facute cu „omul potrivit, la locul potrivit” ; caci, intr-o tara cu atatea inundatii, cutremure, sosele pline de accidente, cu atatea calamitati naturale sau datorate omului, serviciile pe care dl. Raed Arafat le poate aduce tarii – sunt inestimabile ( sa nu uitam de specializarea sa in managementul dezastrelor ! ).

Intr-un final…

…Cei care il cunosc si au muncit cot-la-cot cu el, au numai vorbe bune despre el ; altii incearca si acum sa-i puna „bete-n roate” ! Cand el isi cheltuia averea personala ca sa salveze vieti, altii si-o dadeau pe… fotbal ; unii cu „painea”, altii cu „circul” ! Despre el, colaboratorii spun ca este „un munte de modestie” ; el este – subliniem – roman ! Si, ce bine ar fi sa fie intre cei „de sus” cat mai multi romani ca el.
Era sa uit… el are un hobby : sa salveze oameni !

Raed Arafat – schita karmica de „salvator”

Mostenirea sa karmica este legata de aspectul negativ al careului Soare-Saturn, al descoperirilor lente si al solitudinii, dar si de cel al careului Soare-Uranus, care se refera la independenta sa, dragostea de libertate trecand inainte de toate ; el nu accepta nici contraziceri, nici bariere, este original pana peste poate. In existentele anterioare, nativul a neglijat responsabilitatile materiale care tineau de propria competenta, creand in jurul sau probleme in diverse forme. Lectia karmica pe care trebuie sa o invete in aceasta viata : trebuie sa invete sa nu actioneze impulsiv, sa gaseasca echilibrul intre propriile responsabilitati practice fata de ceilalti si propria libertate si independenta. Axa Taur-Scorpion arata ca in trecut erau importante pentru el placerile lumesti, care este posibil chiar sa-i fi cauzat moartea; el are acum datoria karmica de a invata sa aduca lumina ( la mod figurat ) si sa inteleaga valoarea renuntarii si a sacrificiului. Cu Neptun-retrograd in tema sa natala, nativul este foarte intuitiv, simte lucruri pe care ceilalti le percep mai greu, dupa mai mult timp sau deloc si, fireste, aceasta calitate il izoleaza in viata prezenta. Lectia lui karmica spune ca trebuie sa invete sa ofere, sa imparta cu cei din jur, incercand sa descopere siguranta in interiorul sau. Si trebuie sa recunoastem : in aceasta viata, nativul si-a insusit lectia sa karmica !

P.S. Parafrazand Campania televiziunii PRO-TV, am putea spune romaneste : „Jos palaria, pentru dl. Raed Arafat !”

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro