Top 8 „vedete” alimentare pentru un abdomen plat
Indiferent de sex – femei si barbati – ne dorim sa avem abdomenul plat. Am ales pentru dvs. 8 alimente care va vor ajuta sa va pastrati silueta, deoarece ele creeaza senzatia de satietate si, in plus, sunt pline de fibre si proteine. Daca le veti consuma zilnic, veti reusi sa invingeti pofta de mancare, care nu va mai fi atat de obsedanta ; pierdeti astfel cca. 600 de calorii pe zi, iar in 6 saptamani puteti da jos 5-6 kg. De dvs. depinde !
1. Spanacul. Bogat in fier, este bogat si in trei vitamine esentiale: A, B9 si C, carora li se adauga vitamina K, magneziul si calciul. Ideal ar fi sa consumati o cana de spanac crud pe zi, iar ca inlocuitor poate fi folosita salata verde. Acidul folic continut in spanac previne imbolnavirea organelor sexuale prin marirea fluxului sanguin in acea parte a corpului. Prin preparare, spanacul pierde aproape in intregime proprietatile sale nutritive; mancati-l crud, sub forma de salate, deoarece contine saponina, care stimuleaza intestinul in actiunea sa de evacuare.
2. Iaurtul. Cand este produs din culturi vii si active, iaurtul ajuta la revigorarea sistemului imunitar, protejeaza impotriva cancerului si ajuta la protectia impotriva cariilor dentare. Sunt contraindicate iaurturile care contin fructoza; zaharul contrafacut este cel mai nociv. Evitati iaurtul cu fructe din comert. Cel mult mancati fructele impreuna cu iaurtul simplu. Iaurtul poate fi folosit in salate sau ca desert; in acest caz puteti sa-l amestecati dvs. cu fructe proaspete. Iaurtul poate fi inlocuit de kefir, tot atat de folositor si hranitor.
3. Rosiile. Bogate in vitamina C si licopen, un antioxidant puternic, cu efect anticancerigen ; sunt recomandate celor ce sufera de afectiuni vasculare, pentru capacitatea lor de a fluidiza sangele, avand astfel un efect puternic de scadere a tensiunii. Previne formarea cheagurilor de sange, are o mare eficienta in tratarea tromboflebitei. Amelioreaza calculii renali si biliari, infectiile renale cronicizate si ajuta digestia. Cel mai eficient mod de consum este sub forma de suc de rosii proaspat stors; cate un pahar dimineata pe stomacul gol si inaintea meselor principale. Aceasta cura ajuta reumaticii ; are efecte antiinflamatoare articulare.
4. Morcovii. Sunt excelenti in curele de slabire, deoarece au un continut bogat de vitamina A, calciu, fibre; au calorii putine si contin betacaroten. Morcovul face pielea frumoasa, creste rezistenta la razele ultraviolete si este bun pentru vedere. Ajuta la reducerea unor boli inflamatorii, ca astmul si artrita reumatoida, dar si la reducerea unui mare numar de cancere. Puteti sa puneti in blender cativa morcovi de la frigider si sa consumati piureul. Morcovii mai pot fi gratinati sau prajiti in ulei de masline.
5. Afinele. Previn cancerul, diabetul si tulburarile de memorie; sunt bogate in fibre si au un continut mare de vitamine A si C si substante oxidante. Sunt foarte eficiente in lupta cu stresul si nu contin calorii deloc. Afinele sunt o sursa buna de fibre alimentare, ceea ce usureaza tranzitul intestinal. Puteti amesteca afinele cu iaurt, obtinand astfel un desert delicios sau amestecati in blender afine cu gheata, o banana si cereale, timp de 60 de secunde.
6. Nucile. Desi sunt bogate in calorii, au avantajul ca inlatura tentatia de a manca prea mult ; sunt indicate cand depuneti efort suplimentar. Sunt bogate in potasiu, fosfor, cupru, magneziu, vitamine, saruri minerale si diferite uleiuri volatile, protejand impotriva tumorilor maligne, aterosclerozei, accidentelor cerebrale si astmului bronsic. Luati la plaja, in loc de pachetel sau gustari fast-food, cateva nuci ; sariti astfel peste 2 mese fara efort si fara a va priva de nutrienti. Se consuma ca atare sau tocate, cu salata verde sau cu afine.
7. Pepene verde. Este un bun aliat al siluetei dvs. fiind extrem de eficient in cura de slabire pentru ca are putine calorii si multa apa. Este un bun diuretic. Contine multe vitamine A, B1, B2, C, saruri de potasiu si calciu. O cura de pepene verde de 2-3 saptamani va avea reale efecte in cazul celor care vor sa scape de cateva kilograme in plus. Are si avantajul ca nu trebuie „gatit”.
8. Cerealele. Sunt bogate in calciu, fier, acid folic, vitamine B si C si sunt indicate pentru micul dejun. Sunt un aliat in lupta impotriva stresului; se consuma cu lapte degresat. Cel mai bun pentru organism este ovazul care are cele mai multe fibre solubile, care scad riscul de imbolnavire a inimii. Ovazul este bogat in carbohidrati si are proteinele necesare dezvoltarii musculare in detrimentul grasimii. Ovazul poate fi consumat si cu iaurt dietetic si poate fi inlocuit cu muguri de ovaz, caz in care se foloseste la salate.
Acestea sunt cele 8 „vedete” ale alimentatiei de vara, care sunt aliatul siluetei dvs. si modul cel mai sanatos de a va hrani in anotimpul estival.
REDACTIA