„Miscarea contra statului”

INTERZIS !

Dupa ce ca nu se mai poate respira in Bucuresti, dupa ce ca nimeni nu se mai ocupa de „frunza-verde” care ne-ar mai da o gura de oxigen, dupa ce ca nu mai suntem Micul Paris ( ca se construieste aiurea si ne umplem de zgarie-nori hidosi – vezi „vecinul” Bisericii Armenesti ), dupa ce ca parcurile ne-au fost ciuntite cu halci intregi pe care se lafaie acum vile inestetice, dupa ce ca zona verde a Capitalei este insuficienta ; dupa toate astea, vine „prostia” legilor invechite din 2001 si 2004 si ne interzice sa respiram !
Romania nu mai are voie sa faca miscare !
Romanul trebuie sa fie sedentar, sa zaca in casa, birou sau masina, sa se umple de osanza si boli, sa umple cabinetele medicale si sa „ingrase” industria farmaceutica !
Ce are voie romanul ? Sa plateasca taxe si impozite, sa voteze, sa fie bolnav, sa zaca intre patru pereti, sa se ingrase si… sa crape !
Cand am mai auzit si aberatia ( pe care ne-a facut-o cunoscuta Mircea Badea ) ca pentru a alerga 5 km trebuie o taxa de 3800 roni ( 38.000.000 lei-vechi ! ) am crezut ca traim in Absurdistan ! Am cautat si pe „net” ; nici o revista, nici un site, nici un cabinet care se ocupa cu starea siluetei la romani n-a sarit ca arsa in apararea dreptului romanilor de a se plimba cu bicicleta sau a merge cu rolele prin parcuri. Nu vrea nimeni ca poporul roman sa fie sanatos ?

Cui foloseste o generatie manelizata, care are ororare de miscare sau se „misca” doar cu „mertanul” ? Daca n-au reusit sa desfiinteze parcurile ( ci doar o mica parte ), ca sa-si faca vile pe locul lor, nici noi sa nu profitam de ele ?! Asta se doreste ?
Daca pentru dreptul de a fi sanatos, de a face miscare in cel mai sanatos mod, cu bicicleta sau rolele, trebuie sa platesti, ca altfel e INTERZIS, sigur, in curand, se va pune interdictie si pe citit ( deja pretul cartilor este prohibitiv ! ), revin si intreb – cui foloseste un popor sanatos si destept ?
Ne solidarizam cu Mircea Badea in demersul sau din materialul de mai jos, pentru dreptul romanilor de a nu li se mai interzice ! Mai ales mersul pe bicicleta !

Partea 1

Partea 2

Cititi „Bicicleta – dragostea mea” (click aici) si „Interzis cu bicicleta si cu rolele in parcuri” (click aici).

REDACTIA