Masca de miere cu pulbere de aur

Terapia cu aur

Aurul este purtator al energiei solare, reprezentant al principiului solar in domeniul Pamantului. Este metalul nobil regal, care-si conserva si radiaza in afara natura sa nobila, inatacabila prin interventiile ambiantei. Paracelsus considera aurul ca fiind cel mai pur reprezentant al metalitatii, prin proprietatile sale cele mai desavarsite. Aurul poarta cele trei procese fundamentale ale alchimiei, principiile sale, mercur si sulfur, in cel mai inalt grad al lor. Densitatea si greutatea sa trimit la natura sa puternica de sare. Marea sa maleabilitate corespunde nobilei sale naturi mercuriene. Luciul aurului arata natura sa luminoasa. Acestea fiind stiute, nu este de mirare ca inca din antichitate, aurul era folosit in tratamentul bolilor reumatismale, dar si a altor afectiuni.

Cum spuneam, aurul a fost folosit inca din vechime, nu numai ca materie prima pentru podoabe, cum s-ar putea crede. El are largi intrebuintari in industria farmaceutica si, de asemenea, in cosmetica, unde au fost re-inventate unele procedee cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Aurul are proprietati antiinflamatorii si antialergice, dar asta nu inseamna ca el nu are si contraindicatii, care sunt numeroase. In medicina, unde este folosit sub forma de solutie injectabila, de exemplu, in poliartritele cronice, in artrita reumatoida juvenila sau artrita psoriazica si nu numai, lista contraindicatiilor este destul de lunga, printre acestea numarandu-se hipersensibilitatea la sarurile de aur, alergie la metale grele, diabet si multe altele. In cosmetica este folosit pentru proprietatile sale revitalizante pentru ten ; atenuarea ridurilor fine, tratarea alergiilor si acneei. Dupa tratamentul estetic cu aur, tratament revitalizant pentru piele obosita, stresata si alergica, pielea deshidratata, fara stralucire si elasticitate, devine luminoasa, catifelata, neteda si hidratata. Virtutile aurului sunt multiple : are efect anti-aging, este un excelent antioxidant, foarte rezistent la radiatii UV si impiedica degradarea elastinei. Aurul poate fi adaugat in formula chimica a produselor cosmetice, cele de protectie solara si in compozitia produselor de make-up : rujuri, farduri si altele, sub forma de tratamente si, mai ales, de masti faciale.

Nu este de imaginat ca este posibil ca terapia cu aur sa fie folosita fara asistenta calificata, medicala sau cosmetica. Dar suntem linistiti, in vremurile de criza nu multi isi pot permite; poate doar prin reprezentantii nostri… (mediul politic)

*Cititi si “Apiterapia – Mierea terapeutica” – click aici

REDACTIA