Virtutile uitate ale argintului

Argintul este un metal pretios ale carui virtuti miraculoase erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Era folosit in medicina traditionala chineza, acupunctura care se facea cu ace de argint ; celebrii navigatori fenicieni isi transportau apa potabila in vase de argint pentru a o pastra proaspata, in timpul lungilor calatorii pe mare ; in perioadele razboaielor duse de vechii greci, cand dizenteria facea ravagii, aristocratii greci care foloseau vase si tacamuri de argint, erau feriti de a se imbolnavi ; americanii plecati sa cucereasca Vestul foloseau dolari de argint pentru a-si pastra lichidele proapete, ca si fenicienii ; si, sunt cunoscute leacurile aplicate in zorii medicinei, leacuri bazate pe acelasi celebru metal – argintul. In vechime, argintul era singurul dezinfectant cunoscut, el fiind dat uitarii indata ce penicilina si-a facut aparitia. Cu timpul, insa, organismele patogene devin rezistente la antibioticele sintetice si, iata, este vremea sa ne reamintim virtutile uitate ale argintului.

Argintul – bun la toate

Argintul este un antibiotic natural si un puternic antioxidant. Dar, oare, numai acestea sa fie binefacerile acestui metal pretios ? Nicidecum, solutiile coloidale de argint se folosesc in medicina ca mijloace antiseptice in tratamentul bolnavilor de TBC ; studiile recente au demonstrat ca argintul este si un factor stimulant al imunoglobulinei si a limfocitelor. Argintul poate distruge peste 650 de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziti si fungi. Este folosit cu succes in chirurgia cerebrala si exista unele marturii ale bolnavilor de cancer, care s-ar fi vindecat cu… apa de argint. Demn de mentionat este si ca NASA, ca si statiile orbitale rusesti MIR folosesc argintul coloidal pentru purificarea apei reziduale si transformarea ei in apa potabila, extrem de importanta in calatoriile spatiale, unde resursele naturale sunt limitate.

Ce este apa de argint ?

Oricat ar parea de ciudat, organismul uman are nevoie de o cantitate medie zilnica de 0,088 mg de argint, iar cel mai eficace aport de argint este adus sub forma sa coloidala, adica sub forma de particule de 0,001 microni. Organele noastre contin argint si anume, in creierul uman, in nucleul celulelor nervoase, in sistemul endocrin, in ochi si in oase. De unde ne procuram necesarul de argint : din fructe de mare ( care nu sunt “fructe”, ci vietati marine ), din oua, din laptele de vaca si de capra. Cand exista un deficit de argint in organism, scade imunitatea si creste pericolul de afectiuni maligne.
Putem obtine valoroasa apa de argint, pastrand apa potabila in vase de argint, dar putem gasi si in comert apa cu argint coloidal – gata preparata, in farmacii, in magazinele cu produse naturiste sau la PLAFAR. De notat ca nu ne vom “trata” cu apa coloidala de argint, fara sa consultam medicul de familie ; caci, desi se absoarbe usor in organism, nu interactioneaza cu medicamentele si nu are efect toxic asupra organismului ; nu se acumuleaza in tesuturi si se elimina usor ; cu toate acestea, exista un risc, cel al consumului exagerat : ni se poate pigmenta pielea, care poate deveni… albastra ; excesul de argint poate duce, de asemenea, la aparitia celulelor canceroase, la slabirea vazului si la dereglari psihice. Ca in toate cazurile, moderatia este calea cea mai potrivita, exagerarile fiind neindicate.

Terapii cu argint

Sa ne amintim de frumoasa traditie a sarbatorii de Paste, cand ne spalam fata cu apa in care am pus un ou rosu si un ban de argint. Acesta este un obicei mostenit de la strabuni, care stiau ca cei care se spala pe fata cu… apa de argint, capata un ten frumos si sanatos. Tratamentele cu apa de argint coloidal sunt eficiente in : acnee, alergii, infectii ale vezicii urinare, otita, boli digestive, infectii ale prostatei si caderea parului ; sunt numai cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu argint coloidal. Poate fi un remediu complementar in hipertensiunea arteriala, hepatita, sinuzita, gastrita, ulcer, psoriazis, herpes, dar si cel mai simplu si eficient produs complementar impotriva gripei, a celei porcine si a virozelor respiratorii. In cazul unor epidemii, doua lingurite de apa de argint coloidal pot fi salutare ; dar numai cu avizul medicului. Se poate folosi si in cazuri de SIDA, cand sistemul imunitar este foarte expus imbolnavirilor de orice fel, caci argintul coloidal este un produs netoxic si are efect antibiotic natural.

Precautii

Desi apa cu argint coloidal nu are contraindicatii, nu este recomandata folosirea ei, fara a consulta in prealabil medicul de familie. Nu va “tratati” dupa “ureche” ; folositi informatiile, dar consultati medicul. Si… purtati bijuterii de… argint !

REDACTIA