SEMNELE DE FOC – COLERICII

Aceste trei semne : Berbec, Leu, Sagetator, denumite „triunghiul de foc” sunt notate cu energie pozitiva (+), Masculina, extrovertita, fiind semne cu vitalitate foarte puternica. Cuvantul-cheie pentru aceste zodii poate fi: energie. Fiecare dintre ele foloseste aceasta energie in functie de caracterul sau: Berbecul, ca semn Cardinal, isi utilizeaza energia pentru a face lucrurile sa se miste ; Leul, ca semn Fix, isi stabilizeaza energia pentru a crea; Sagetatorul, semn Mutabil, isi adapteaza energia pentru a explora viata, aceste caracteristici punandu-si puternic amprenta asupra predispozitiei, dar si a modului cum privesc ei boala. Cele trei zodii au in comun temperamentul excitabil si infrigurat, ceea ce-i face vulnerabili la stres si tulburari nervoase.

BERBECUL

Nativul este, eminamente, un activ, mereu in cautare de noi experiente, implicat puternic in momentul prezent. Natura sa de Foc il predispune la munca, initiativa, efort si chiar risc. Desi are o constitutie robusta, cand este bolnav, nativul Berbec adopta o pozitie de invins ; ii trebuie timp sa gaseasca o solutie practica la aceasta problema. Nu este ferit de diverse afectiuni care, in cazul lui pot fi puternice accese de febra sau congestii cerebrale. Din cauza surmenajului la care se autosupune, el poate suferi de stres, dureri de cap, alergiile fetei sau ameteli. In secolul nostru, nativul Berbec va folosi mult telefonul mobil, ceea ce poate duce, in timp, la otita sau chiar surditate, nemaivorbind de efectele morbide ale acestuia. Nu este ferit nici de boli cadiovasculare, ca prea „pune inima” in totul.

LEUL

A viza succesul este pentru nativul Leu aproape o necesitate fiziologica, este scopul existentei sale. El trebuie sa se consacre mereu unui lucru exceptional pe care sa-l duca la reusita. Nascuti orgoliosi, pentru nativii Leu este foarte important sa fie in forma, dar, avand in vedere efortul pe care trebuie sa-l depuna, nu este de mirare ca sanatatea le va fi legata de echilibrul lor psihic. Ori, secolul XXI numai favorabil nu poate fi pentru acest echilibru. Datorita intensitatii cu care traieste fiecare moment al vietii sale, el are un punct slab : este predispus bolilor care afecteaza inima, dar si cele ale sistemului circulator. Cu toata rezistenta sa si energia colosala, el „pune suflet” in tot ce face si, uneori, nervii sau inima – cedeaza.

SAGETATORUL

Nativul este sigur pe sine, inteligent, intuitiv, tipul atletic. Cu toate astea el se teme de boala, sa fie imobilizat este pentru el un adevarat calvar. Indiferent daca nativii fac sau nu sport, predispozitia lor se indreapta spre accidente si cazaturi. Punctele cele mai sensibile sunt picioarele si bazinul, pe care le vor feri, circuland cu autoturismul ; in mod sigur intuitia il va ajuta sa evite accidentele. In acest secol de traire accelerata, tulburarile de origine nervoasa sunt si ele o cauza de imbolnavire a nativilor Sagetator, care mai pot avea afectiuni ale ochilor, datorate ecranelor computerelor, dar si o epiderma vulnerabila la poluarea mediului. Spre varste inaintate, fracturile coxo-femurale pot fi un pericol serios pentru Sagetatori.

Livia Dragu & Radu Botez