Aparitii editoriale vechi si noi despre terapii – 1 –

In dorinta de a informa cititorii interesati de terapiile complementare despre subiectele care fac obiectul interesului lor, prezentam astazi cateva titluri aparute in Editura POLIROM, prestigioasa casa de editura cu multe titluri de real folos pentru cititori, dar si pentru specialisti. Pentru inceput, iata un „Ghid terapeutic naturist. Retete de post” de Speranta Anton, aparut in 2008 la Editura POLIROM. In cuprinsul sau, cartea contine urmatoarele : Compendiu de cereale, condimente, fructe, legume, produse apicole si peste; Afectiuni si tratamente; Retete pentru oameni bolnavi; Retete pentru oameni sanatosi ; Combinarea alimentelor pentru o buna digestie.
Si iata acum, prezentarea cartii asa cum apare ea on-line :

Editia a IV-a revazuta si adaugita „Medicamentele naturii” ofera bolnavilor posibilitatea unei vindecari ce elimina riscurile efectelor secundare ale medicamentelor de sinteza. Principiile active din plante, legume, cereale, fructe dezintoxica organismul, purifica sangele si intaresc astfel sistemul imunitar, revitalizand intregul organism. Un adevarat ghid al sanatatii, cartea prezinta virtutile naturopatiei, urmarind in amanunt efectele benefice pentru organism ale unor plante, legume, cereale si fructe ce se gasesc si la noi in tara. In acelasi timp, in structura cartii sunt cuprinse peste 500 de retete culinare care pun in valoare calitatile alimentelor naturale”. Tot in legatura cu acest subiect, Editura POLIROM a mai publicat in 2007 „199 de retete vegetariene” si, respectiv in 2006, „Diete cu fructe si legume pentru eliminarea toxinelor” sub semnatura Reginei Durbec. De remarcat ca aceste ultimele doua titluri pot fi achizitionate acum, on-line, la preturi promotionale.
Editura POLIROM a mai editat in 2006 si alte titluri cu subiectul „terapii”, dintre care, astazi , „Automasajul, hidroterapia si zooterapia. Terapii alternative” de Violeta Biro. Iata prezentarea cartii de pe site-ul editurii :
Terapiile alternative se dovedesc eficiente si sunt recomandate in tratarea multor afectiuni, dar si in mentinerea unui tonus excelent, putand fi aplicate chiar si de persoane fara o pregatire speciala in domeniu. Avantajele lor sunt de necontestat, daca tinem cont ca aceste forme de tratament nu determina reactii adverse si sunt usor de aplicat”.
Tot in 2006 Editura POLIROM publica volumul „Tao pentru sanatate, sex si longevitate”, autor Daniel Reid, care poate fi o lectura extrem de interesanta pentru toti cititorii. Citam din prezentarea cartii : „Tao, forta primordiala ce da nastere tuturor fenomenelor din Univers, sta la baza unei adevarate filosofii de viata. Datorita amestecului sau inedit de regimuri fizice si mentale si importantei egale pe care o acorda teoriei si practicii, taoismul a ajuns sa includa elemente foarte diferite precum alchimia, respiratia profunda, exercitiile fizice, disciplina sexuala, fitoterapia, dieta, helioterapia si multe altele”.
Sperand ca v-am trezit interesul pentru aceste aparitii editoriale, vom publica si in viitor prezentari ale unor volume cu subiectul „terapii” sau asemanatoare. Urmariti-ne in continuare !

REDACTIA