Ce stiti despre MARIJUANA ?

Chiar si cei care nu folosesc asa ceva, stiu despre marijuana ca este o planta psihotropa, care se foloseste sub forma de amestec din frunze, tulpini, seminte si flori uscare de Canepa Sativa, ce contine tetra-hidro-cannabinol ( THC ) – principala substanta psihoactiva a marijuanei. Cunoscuta ca drog „usor”, ea nu da dependenta fizica, dar pune viata in pericol prin puternica ei dependenta psihica. Nu dorim – sub nici o forma – sa militam pentru aceasta planta, dar nu putem sa nu-i recunoastem unele foloase.

Marijuana

Stiati ca…
… in unele tari este permisa utilizarea marijuanei in scopuri medicale.
… in India este folosita in unele ritualuri Hindi, iar in Iran marijuana este folosita la aromatizarea mancarurilor.
… multi bolnavi de SIDA isi pierd pofta de mancare, iar consumul de marijuana poate fi benefic, deoarece ii ajuta sa-si pastreze sau sa-si creasca apetitul.

… consumul de marijuana in scop medical este permis in 14 state americane.
… in California marijuana este folosita ca medicament impotriva durerilor, dar exista o lista de conditii in care medicul o poate prescrie.
… in Olanda este folosita pentru ameliorarea durerilor reumatice si menstruale, in caz de stres excesiv si in unele cazuri pentru ameliorarea durerilor postoperatorii, in cazul in care nu se pot folosi medicamentele obisnuite.
… efectele substantelor active din cannabis depind de personalitate si de mediul social si uneori consumul poate stimula si provoca psihoze schizofreniforme.
… mult mai usor va puteti lasa de marijuana, decat de tutun sau alcool.
…rata de mortalitate in cazul consumului acestei plante este aproape zero, fata de mancarurile fast food, alcool si tutun.
… in Israel, s-au facut experiente pe soareci, carora li s-a injectat THC intr-o forma sintetica. Stiati ca rezultatele cercetarilor arata ca aceasta ajuta la eliberarea hormonilor de stres in creier, care actioneaza asupra memoriei si amintirilor traumatice, iar cercetatorii cred ca ar trebui incurajate experimentele la pacientii care sufera de stres post-traumatic.
… in cantitati moderate marijuana este folosita in tratamentul celor care sufera de cancer, glaucom, migrene, SIDA, scleroza, epilepsie si ulcer.
… recent, Societatea Medicala Americana a cerut guvernului american sa isi schimbe politica in legatura cu consumul de marijuana.

Important :
Stiati ca…
… cercetatorii avertizeaza ca, in ciuda unor efecte benefice ale consumului de marijuana, riscurile pot fi mult mai mari decat efectele benefice.

REDACTIA