Ciupercuta miraculoasa – drojdia de bere

Toti stim ca painea noastra „cea de toate zilele” dospeste cu ajutorul drojdiei de bere ; nu multi stiu, insa, ca drojdia de bere este si un complex de vitamine, adjuvant in boli diverse, revitalizant, care ajuta in dietele de slabire si este folosita pentru tratamente cosmetice ; drojdia de bere ne poate ajuta sa preintampinam imbatranirea prematura, ne ajuta in afectiuni ale organelor interne si intarirea organismului, dar si sa avem un ten curat si luminos. Efectele benefice ale drojdiei de bere au fost cunoscute inca din antichitate, cand era folosita la prepararea bauturilor, dar si ca remediu in diferite afectiuni. Astazi, ea este folosita in nenumarate afectiuni si in diferite modalitati. Dar sa vedem ce contine drojdia de bere si de ce credem ca este un „aliment miraculos”.

Ce contine drojdia de bere

Drojdia de bere are in alcatuire 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine. Ea contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitaminele D, H si E ( biotina ), enzime, saruri minerale cu continut mare de potasiu, fier, calciu, magneziu si fosfor ( 12% ) ; mai contine lipide ( 5-10% ), glucide si anumite oligoelemente, ca seleniu si crom.

La ce ajuta acestea

Drojdia de bere este considerata o „fabrica” de vitamine si vom vedea acum la ce folosesc acestea. Vitamina B1 combate tulburarile digestive, cardiace, nevralgia si oboseala. Vitamina B2 este utila in combaterea eczemelor si a imbatranirii pielii ; vitamina B3 ajuta la echilibrarea sistemului nervos ; vitamina B5 este stimulent al glandelor corticosuprarenale, este remediu in stres si mareste rezistenta organismului la infectii ; vitamina B7 neutralizeaza colesterolul, previne caderea parului si este indicata in obezitate ; vitamina B8 foloseste la reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor ; B9 are efect antianemic si mentine echilibrul hormonal ; vitamina B12 actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, amelioreaza cefaleele si contribuie la mentinerea echilibrului hormonal ; vitamina B15 amelioreaza oxigenarea tisulara, este remediu-minune impotriva imbatranirii si ajuta la dezintoxicarea ficatului. Alte vitamine continute de drojdia de bere, care ajuta organismului uman, sunt : vitamina K intervine in procesul de coagulare a sangelui si contribuie la formarea osoasa, este factor esential in procesele de mineralizare, ajuta la fixarea calciului. Vitamina E mareste rezistenta la infectii, intervine in procesele metabolice si functiile tesuturilor, organelor si sistemelor ( organele de reproducere, glande endocrine, muschi, sistem nervos si ajuta procesul de crestere si de coagulare ). Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile aduse de banala drojdie de bere.

Cum o folosim

Pentru inceput sa spunem ca drojdia de bere nu are nicio contraindicatie ; doar persoanele alergice la acest produs trebuie sa o evite.
Cura cu drojdie de bere poate dura 2 saptamani, timp in care se iau 2-3 lingurite de drojdie zilnic, intre mese ; cura poate fi reluata dupa o luna.
Drojdia de bere se poate folosi astfel : drojdia de bere proaspata, pe care o gasim la magazinele alimentare, o lingurita de drojdie amestecata cu o lingurita de miere, de 3 ori/zi intre mese ; drojdia de bere uscata, doar in lipsa celei proaspete, se dizolva 2 lingurite de drojdie uscata in 1/2 litru de suc proaspat de morcov, se ia din amestec de 3 ori/zi intre mese; tabletele de drojdie pe care le gasiti in farmacii, se administreaza conform prospectului.

Pentru dumneavoastra doamna

In afara de uzul intern, ca mai sus, drojdia de bere poate folosi pentru uz extern, sub forma de masca pentru ten. Iata cateva : pentru ten gras – un albus spuma, suc de la o rosie si 10 gr. drojdie de bere ; pentru ten normal – o lingurita drojdie, o lingurita crema nutritiva, 1/2 lingurita zeama de lamaie ; pentru ten patat – o lingurita drojdie + 2 lingurite de apa oxigenata ; pentru ten cu pistrui – 3 linguri de zeama de lamaie + 2 lingurite drojdie + 20 gr. tarate de grau ; pentru ten ridat – o lingurita de drojdie de bere + o lingurita de suc de catina. Se tine masca pe fata 30 de minute apoi se spala cu apa calduta. Este bine ca amestecul sa fie facut cu drojdie proaspata.

Daca tineti la sanatatea dvs. drojdia de bere va poate ajuta mult mai mult decat medicamentele sau suplimentele alimentare ; si nu ezitati sa cereti sfatul medicului de familie inainte de a incepe cura cu drojdie de bere, chiar daca ea nu are contraindicatii.

REDACTIA