Anxietatea

Ce este ?

Anxietatea este reactia la o amenintare sau la un pericol vag sau chiar necunoscut. Va simtiti ingrijorati, dar nu stiti sigur de ce. Anxietatea se manifesta prin mai multe feluri de simptome : transpiratii, crampe, tahicardie, tremuraturi, nervozitate, lipsa de concentrare, respiratie superficiala, ganduri sau comportament nedorit.

Remedii practice

Daca simtiti ca anxietatea se afla in apropiere, fiti linistiti : tot aici se afla si remediile.
O baie calda, in care ati pus putin ulei de levantica sau flori uscate de levantica, este una dintre cele mai placute si sigure modalitati de a va linisti. Daca nu aveti timp de baie, ungeti-va tamplele si fruntea cu putin ulei de levantica.
Respiratia regulata va poate ajuta sa controlati rapid starea de anxietate; respirand incet si profund, veti reusi sa va calmati.

Beti ceva soporific. Un pahar de lapte cald, care contine triptofanul utilizat de creier pentru a produce serotonina, va imbunatati senzatia de bine. Ceaiul antianxios de hamei, preparat din doua linguri de hamei, intr-o cana cu apa foarte fierbinte, va ajuta daca beti cel mult trei cani pe zi. Ceaiul relaxant de flori de portocal sau de lamaie este, de asemenea, foarte eficient in starile anxioase.
Valeriana, desi nu are chiar un miros agreabil, va ajuta sa ameliorati starea de anxietate; o gasiti in farmacii, de unde luati si instructiunile de folosire.
Complexul de vitamine B, va ajuta sa ameliorati starea de stres ; cititi si articolul “Codul de conduita antistres” ( click aici ).
Gandirea pozitiva ; aceasta nu este un lucru atat de complicat, cum vor unii sa va faca sa credeti. Daca va repetati singuri un lucru, suficient de mult timp, veti ajunge sa-l credeti. Aceasta este o modalitate uzuala de a face fata situatiilor care ne provoaca anxietate.

Precautii

Anxietatea severa si prelungita va poate afecta sanatatea fizica. Mergeti la medic daca starea de anxietate se prelungeste si dupa ce ati folosit remediile de mai sus. Este de mentionat ca simptomele anxietatii se pot confunda cu cele ale unor afectiuni grave, ca hipertensiunea, hipoglicemia, infarctul de miocard, dar si cu efectele secundare ale unor medicamente. De aceea este necesar sa discutati cu medicul dvs. despre simptomele pe care le aveti.

REDACTIA