InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Astro-Medical

Articol Astrologia medicala
       
2012/10/19 12:28:05

ASTROLOGIA MEDICALA

In Anexa la Legea 118/2007, care contine Domenii de practica in medicina complementara/alternativa, este mentionata si Astrologia Medicala. Lasand la o parte faptul ca acum cinci ani, odata cu votarea acestei legi, s-a umplut un gol nemeritat de cei care se ocupau cu tratamentele naturiste, masajul, tehnicile radiante si altele; deci, lasand deoparte acestea, trebuie sa remarcam dramul de dreptate si recunoastere ce s-a acordat prin aceasta lege, unei practici pe nedrept minimalizate si marginalizate: am numit Astrologia Medicala. Istoricul acesteia se pierde in negura timpului; dar observatia, experienta si invatamintele sale dainuiesc pana astazi. Nu putini sunt medicii care, in dorinta de a diagnostica in mod corect o suferinta sau alta, apeleaza si la astrologie. Desigur, fac asta cu mare discretie, desi anumite ramuri ale stiintei medicinei nu se feresc absolut deloc sa-si argumenteze teoriile (cel putin!) cu elemente din astrologie. Psihologia, de exemplu, are intre pilonii sai de baza caracterologia, care la randul ei este strans legata de caracterologia astrologica, o stiinta foarte veche, universala, cea mai veche dintre tipologiile comportamentale. Astrologia considera creatura umana ca fiind total integrata cosmosului si, deci, este foarte natural ca acesta (cosmosul) sa poata exprima si influenta fiinta umana. Aceste adevaruri au fost respinse cam pana pe la inceputul secolului al XX-lea, cand, probabil ca reactie la aceste excese, asistam la revenirea in forta, progresiv, a conceptiilor esoterice si holistice (globale), cu luarea in calcul a interdependentei tuturor elementelor Universului. Odata cu aceasta rasturnare de situatie, astrologia isi regaseste titlul de noblete si inceteaza sa mai fie considerata sistematic obiect de dispret sau comentarii sarcastice.

Istoria...

...astrologiei este foarte veche, prima sa conturare sub forma unei teorii de ansamblu datand din timpul magilor caldeeni, circa 2500 i.Chr., dar si aceasta, pornind de la foarte numeroasele observatii, inca din perioada asirienilor, cu aproape sase milenii inaintea erei noastre... Apoi, Ptolemeu, astronom si geograf grec din secolul I era noastra, a pus la punct tehnica stabilirii “hartii cerului” la momentul precis al unei nasteri, altfel spus “horoscopul” (de la cuvintele grecesti horo - ora si skipen - a examina). Este demn de remarcat ca astrologia este un sistem extrem de variat si nu ne referim la elementele cu care opereaza, ci la domeniile carora se adreseaza. Magul, astrologul, nu cauta doar semnele vremii si ale vremurilor, ci si pe cele ale potrivirii comportamentale intre indivizi, destinul, predestinarile, auspiciile operatiunilor financiare, si, bineinteles, parametri sanatatii (mai ales cand era vorba de regi, imparati; mai tarziu extinzandu-se si in randurile vulgului). Astfel ca Astrologia Medicala nu este deloc noua!..

Citeste...

 

Astro-Medical

Articol Un leac pentru fiecare zodie
       
2011/8/18 17:31:45

Un leac pentru fiecare zodie

Omul Universal poate fi reprezentat prin cele 12 zodii, fiecare dintre acestea prefigurand unul sau mai multe parti anatomice ale corpului uman, ori unul sau altul dintre organele acestuia. Ca orice tine de anatomia umana, acestea pot suferi schimbari fiziologice si exista la fiecare zodie predispozitii pentru anumite boli, care - s-a observat de-a lungul timpului - s-au localizat anume in acele parti ale corpului. Inainte de a exista farmacisti, au existat vraci; inainte de vraci, omul a observat animalele bolnave si ce anume plante foloseau ele. Se stie despre amerindieni ca au aflat despre multe plante vindecatoare urmarind ursul care se “trata”; si se stie ca naturismul amerindienilor este utilizat si astazi cu mult succes. La noi, acest rol de descoperitori de plante vindecatoare l-au avut babele satelor; exista si astazi oameni care se ocupa numai cu gasirea sau cultivarea plantelor de leac, pe care le comercializeaza in piete sau le valorifica la Plafar. In functie de zodia noastra, putem sa folosim aceste plante; nu ca medicament, nici ca inlocuitor al acestora, ci pur si simplu ca ceaiuri, lotiuni sau creme, stiut fiind ca anumite plante se “pliaza” excelent pe buna sanatate a anumitor zodii. Sa vedem care sunt acestea.

Citeste...

 

Astro-Medical

Articol Bolile si Zodiacul
       
2009/4/17 20:52:00

Bolile si Zodiacul

De-a lungul timpului, printre altele, s-au observat si bolile caracteristice fiecarui semn zodiacal. De asemenea, s-a scris mult despre maladiile de care pot suferi nativii semnelor. Sigur, odata cu timpurile moderne, bolile nu mai sunt aceleasi ca acum o-suta-si-mai-bine de ani ; s-a schimbat si simptomatologia acelor boli ramase din vechime si, au aparut altele noi, necunoscute in vremea stra-strabunicilor nostri. Acesta este motivul pentru care va prezentam mai jos un astfel de Zodiac. Amintim ca acestea sunt aspecte generale, care indica doar tendintele ; depinde de vointa si liberul arbitru al fiecarui om sa previna, sa influenteze sau sa schimbe orice aspect rau prevestitor de boala.


 

 


Livia Dragu & Radu Botez

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 

Astro-Medical

Articol Bunica, Zodiile si Naturismul
       
2008/4/9 17:59:03

BUNICA, ZODIILE SI NATURISMUL

Foarte la moda in lume si la noi, terapiile naturiste sunt din ce in ce mai des folosite. Poate si pentru ca tratamentele sunt neinvazive si medicatia este naturala, pe baza de plante, ierburi, uleiuri, culori s.a.
In functie de semnul zodiacal, de tipul de energie si punctele noastre slabe, terapeutii, pe baza diagnosticului, ofera numeroase tipuri de tratamente naturiste. De altfel, mult inainte de vremurile noastre, moasele, vrajitoarele, descantatoarele si vracii satelor romanesti au folosit cu succes terapiile naturiste. Sigur, intr-o forma mai putin sofisticata ca astazi.

Sa vedem, inainte de toate, care sunt predispozitiile semnelor zodiacale. Semnele de Pamant, nervosii, sunt agitati si predispusi la dezechilibre nervoase ; semnele de Apa, limfaticii, au o tendinta spre anemie si letargie; semnele de Aer, sanguinii, desi au o circulatie activa, un corp rotofei, pot avea nenumarate afectiuni ; semnele de Foc, colericii, risca afectiuni biliare sau inflamatoare.
Dar sa le luam pe rand.BERBECUL

Berbecul reprezinta creierul si capul. Afectiunile la care e predispus se refera la acestea : epilepsie, dureri de cap, alergiile fetei, ameteli, nevralgii, congestii cerebrale. Cand e bolnav, Berbecul adopta o atitudine de invins. Ca sa-l punem pe picioare, nu-l mai lasam sa foloseasca condimentele ( care-i plac atat de mult ! ). El trebuie sa consume legume ce contin fier: spanac, ceapa, praz, care sa-i fluidizeze sangele. Pentru nativul Berbec sunt salutare si plantele medicinale, ca : hameiul (nu sub forma de bere…), menta, urzici, busuioc, caprifoi si paducel.

REMEDIUL BUNICII : pentru durerile de cap, ceai de rachita-alba, coada-racului si galbenele. Sau inhalatii cu fiertura de varza.TAUR

Taurul simbolizeaza gatul, esofagul, laringele, tiroida. Nativul are o mare capacitate de recuperare si e combativ in fata bolii. Poate suferi de: dureri de gat, glanda, anghina, laringita, faringita, sufocare. Desi se imbolnaveste rar, e bine sa previna aceasta, consumand: stevie, sparanghel, fasole verde si anghinare. Plantele medicinale recomandate nativului Taur, sunt : florile de salcam ( ah, clatitele cu flori de salcam ale bunicii ! ), macris, coada-soricelului, rostopasca, cimbru si cimbrisor. Taurul se reface excelent in comuniune cu natura si pamantul.

REMEDIUL BUNICII : bautura de otet de mere cu miere. Bunica mai spune : o infuzie de fenicul salbatic, indulcita cu miere va reda glasul cand aveti gatul inflamat.

Citeste...

 


Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism