InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Despre Masaj

Articol Masajul celor cu nevoi speciale
       
2010/5/23 19:51:01

Masajul celor cu nevoi speciale (5)

Am scris intr-un articol anterior, intitulat „Masajul - atingerea benefica” (click aici) despre ce anume inseamna a face masaj si beneficiile sale ; ati putut afla despre tehnicile de masaj in „Masajul - reguli, manevre, aplicare” (click aici) ; apoi, despre masajul „Shiatsu” (click aici) si despre „Reflexologie” (click aici). Acum vom afla care sunt grupele de persoane cu nevoi speciale, care pot, si uneori trebuie, sa beneficieze de masaj.

Masajul bebelusilor

Atingerea este vitala pentru bebelusi, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Masajul va consolida legatura si comunicarea dintre parinte si copil si va ajuta la dezvoltarea propriei dvs. maniere de atingere a bebelusului, care sa asigure calmarea si linistirea sa. Masajul ii ajuta pe bebelusi sa doarma mai bine, sa se hraneasca mai bine si ii ajuta sa creasca mai puternici ; masajul ii va relaxa si, curand, va incepe sa-i placa, astfel ca acesta poate deveni o forma de joc intre parinte si copil. Se va folosi un ulei usor, de migdale sau cel din seminte de struguri ; miscarile vor fi lente si delicate ; medicul sau asistenta copilului va vor initia in primele miscari. Atentie : nu purtati bijuterii sau inele cand aplicati manevre de masaj bebelusilor.

Citeste...

 

Despre Masaj

Articol Reflexologia - Reflexoterapia - Cand sanatatea sta in picioare
       
2010/5/18 17:43:17

Reflexologia - Reflexoterapia ( 4 )
Cand sanatatea sta in picioare

Reflexologia este o ramura a medicinei orientale, cunoscuta cu cca. 4000 de ani in urma. Exista o fresca straveche care demonstreaza ca medicii egipteni din Saqara cunosteau beneficiile terapeutice ale masarii unor puncte specifice de pe talpi si maini ; ca si medicina chinezeasca, unde procedeul era cunoscut cel putin din secolul al IV-lea i.Chr. In Europa, cel care a redescoperit reflexologia si a popularizat-o, a fost medicul William Fitzgerald, ajutat de dr. Riley si de fizioterapeuta Eunice Ingham, care a practicat-o in spitalul unde lucra si care si-a deschis un cabinet de reflexoterapie, iar in 1930 a scris prima carte de specialitate si a infiintat prima scoala de reflexoterapie.


Reflexologia. Domenii. Tehnici.

Reflexologia este stiinta zonelor reflexogene ale organismului uman, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta ; organele avand legaturi vasculare si energetice cu zonele reflexogene de la extremitatile corpului. Ea se imparte in doua domenii : reflexodiagnosticarea, care consta in gasirea punctelor sensibile, dureroase si incarcate din zonele reflexe si reflexoterapia ; iar aceasta este componenta reflexologiei care se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene de pe labele picioarelor si de pe maini. Cea de a doua, reflexoterapia se recomanda ca metoda profilactica, pentru mentinerea unei circulatii sanguine si energetice optime, pentru eliminarea toxinelor sau ca tratament in afectiunile acute sau cronice.

Citeste...

 

Despre Masaj

Articol Shiatsu - sanatatea orientala
       
2010/5/2 4:04:00

Masajul Shiatsu - sanatatea orientala ( 3 )

Continuam serialul nostru despre masaj, cu masajul Shiatsu, o practica orientala care foloseste degetele ( shi ), prin apasare ( atsu ), in vederea recastigarii echilibrului intre corp si suflet si a activarii fortelor de autovindecare ale organismului. Este o metoda japoneza, bazata pe acupunctura si presopunctura chinezeasca, combinate cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina occidentala, care consta in exercitarea presiunii asupra unor puncte-cheie. Poate fi util sa vedeti si „Acupunctura, practica orientala” ( click aici ).

Energia subtila in Shiatsu

In cosmologia orientala, sursa tuturor lucrurilor este tao, legea universului ; din tao deriva existenta, iar de aici se polarizeaza doua forte, yin si yang, care sunt in acelasi timp opuse si complementare. Prin jocul dintre yin si yang, prin fluxul si refluxul dintre cele doua principii, se creeaza energia ki ( chi sau Qi ), care exista si in lumina si in oameni si in granit, de exemplu. Meridianele sunt canalele prin care energia ki circula prin intreg corpul. Cele mai cunoscute sunt cele 12 meridiane din acupunctura ; fiecare dintre cele cinci elemente - Pamant, Metal, Apa, Lemn - are cate o pereche de meridiane, unul yin si altul yang, cu exceptia Focului care are doua perechi ; toate sunt bilaterale, rezultand 24 de meridiane. Doua meridiane „suplimentare” sunt de obicei incluse in categoria meridianelor asociate cu organele : Vasul Guvernor, care este un fel de rezervor de energie yang si Vasul Conceptiei, echivalentul sau in privinta energiei yin.

Citeste...

 

Despre Masaj

Articol Masajul - reguli, manevre, aplicare
       
2010/4/25 23:00:03

Masajul - reguli, manevre, aplicare ( 2 )
Reguli

Relaxarea este vitala pentru orice forma de masaj. Cu cat atmosfera este mai calma si mai confortabila, cu atat va fi mai eficace tratamentul aplicat. Exista niste reguli care, pentru un rezultat favorabil al masajului, trebuie respectate. Intre acestea, unele se refera la caldura si liniste. Ambientul spatiului este foarte important ; este nevoie de o camera calduroasa, lipsita de curenti de aer, prosoape si o patura la indemana ; muzica relaxanta este indicata, dar pe unii muzica de orice fel ii deranjeaza. Iluminatul trebuie sa fie bland si discret, lumina puternica impiedicand relaxarea ; se poate folosi aromoterapia. Si nu in ultimul rand, masa de masaj sau ( in lipsa ) chiar podeaua trebuie sa fie pregatite atent si in mod corespunzator, nici prea rigide, nici prea moi. De asemenea, se vor pregati din timp, la indemana, uleiurile sau lotiunile speciale necesare masajului. Terapeutul sau persoana care efectueaza masajul se va interesa din timp, ce nevoi are „receptorul” masajului ; uneori, il lasa cateva minute singur pentru a se pregati ; multi se jeneaza sa se dezbrace cu martori, altii nu agreeaza muzica sau aromele. Intr-un cuvant trebuie creat un climat cat mai prietenos, calm si linistit, pentru a obtine relaxarea dorita. Intotdeauna si in toate cazurile, se va tine cont de contraindicatiile descrise in Masaj (I) - Masajul-atingerea benefica ( click aici ).

Citeste...

 

Despre Masaj

Articol Masajul - atingerea benefica - Scurt istoric
       
2010/4/15 15:16:11

Masajul - atingerea benefica ( 1 )
Scurt istoric

A fost odata un suedez numit Per Henrik Link, care suferea de artrita reumatoidala. Pentru a-si alina suferinta cauzata de aceasta boala, el a creat un sistem de masaj si gimnastica, menit sa-l ajute a suporta mai usor durerea si care i-a adus pana la urma o ameliorare surprinzatoare. Devenit foarte popular, acest sistem s-a extins atat in Europa cat si in Statele Unite. In anul 1813, guvernul suedez a deschis o scoala de masaj - Royal Swidish Central Institute - iar Link a fost desemnat conducatorul acesteia. Cand in 1839 Link a decedat, studentii sai au dus in toata lumea invataturile sale. Metoda a evoluat, astazi fiind cunoscuta sub numele de masajul suedez, masajul terapeutic sau masajul clasic. Dar Link nu a facut, propriu-zis, o descoperire, deoarece masajul a fost cunoscut inca din vechime in Extremul Orient. Cu mii de ani in urma el era practicat de orientali, ca tehnica terapeutica si de relaxare, fiind unul dintre principalele metode de domolire a durerii. Hipocrate spunea ca „medicul trebuie sa aiba experienta in multe privinte, dar fara doar si poate in privinta masajului...”. Pliniu se supunea regulat masajului pentru a-si alina suferintele provocate de astm, iar Iulius Cezar, era zilnic ciupit pe tot corpul pentru usurarea nevralgiei si durerilor de cap.

Citeste...

 


Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism