InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Info-TESTE

Articol Test - Sunteti intuitivi sau rationali ?
       
2016/3/16 14:59:11

TEST: Sunteti intuitivi sau rationali ?

V-ati intrebat vreodata, care este modul dvs. de a gandi ? Sunteti intuitivi sau rationali ? Daca Seneca spunea ca „ratiunea este cea care hotaraste la bine si la rau”, iata, descoperim ca lucrurile nu sunt chiar asa simple, fiindca intra in joc si intuitia. Daca despre aceasta din urma puteti afla mai multe din materialul „Puterea intuitiei” (din volumul "Intre psihologie si parapsihologie" click aici), sau puteti face „Testul intuitiei” (click aici) pentru a afla ce fel de intuitie aveti, in ceea ce priveste ratiunea, Blaise Pascal spunea ca „ratiunea este metoda lenta si intortocheata, prin care cei care nu stiu adevarul, il descopera”; cam asemanator gandeste Erich Fromm, care spune ca „ratiunea este instrumentul omului pentru a ajunge la adevar”. Daca nu stim despre noi prea multe, este momentul sa aflam cum gandim - intuitiv sau rational - facand testul de mai jos, preluat din volumul „Psihoteste”, Ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.
Raspundeti prin „da” sau „nu”.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Testati-va capacitatea de concentrare
       
2010/7/13 14:02:26

Testati-va capacitatea de concentrare

Stres, lipsuri, saracie... Toate astea pot duce la diminuarea capacitatii de concentrare, lucru ce se poate reflecta in activitatile noastre zilnice. Ca sa vedeti cum stati din acest punct de vedere, va oferim testul de mai jos, preluat din culegerea “Psihoteste”, Editura Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.
Cotarea raspunsurilor se face prin acordarea de puncte, dupa cum urmeaza :
• Pentru raspunsul “intotdeauna” aveti 10 puncte;
• Pentru raspunsul “frecvent” aveti 7 puncte;
• Pentru raspunsul “uneori” aveti 3 puncte;
• Pentru raspunsul “niciodata” aveti 0 puncte.
Raspundeti la fiecare intrebare cu unul dintre acestea, apoi faceti totalul punctelor obtinute.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Nr.21 - Test - Va place schimbarea ?
       
2010/6/19 18:29:54

Test - Va place schimbarea ?

Rezolvand acest test, veti putea vedea daca va aparati cu inversunare opiniile sau primiti usor orice schimbare si sunteti receptivi la noutate. Pentru fiecare dintre urmatoarele enunturi de mai jos, indicati in ce masura sunteti in acord sau in dezacord cu fiecare enunt :

- Daca sunteti intrucatva de acord, notati +1.
- Daca sunteti de acord, notati +2.
- Daca sunteti intru totul de acord, notati +3.
- Daca sunteti in dezacord partial, notati -1.
- Daca sunteti in dezacord , notati -2.
- Daca sunteti in dezacord total, notati -3.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Test stima de sine
       
2010/3/13 21:58:20

TEST: Stima de sine
sau
Cum stam cu estimarea propriei valori

„Sunt un prost !” sau „Vai, ce proasta am fost !” ; „Nu, eu nu pot asta !” sau „Nu sunt in stare niciodata, de nimic !”. Sunt propozitii des intalnite la cei care manifesta o vadita lipsa de incredere in sine si, la urma urmei, o expresie a lipsei stimei de sine sau a subevaluarii propriei valori. Unul dintre elementele fundamentale care ne insotesc pe parcursul vietii, este nevoia de a ne stima si de a fi stimati de ceilalti. Multi nu-si pun problema autoevaluarii personale, iar subconstientul lor simte ca acest lucru poate fi o lacuna importanta. In general, psihologii definesc stima de sine ca fiind rezultatul estimarii propriei valori, care se manifesta ca satisfactie sau insatisfactie, pe care individual o asociaza imaginii de sine, constient sau nu. Alfred Adler, primul psiholog care a creat o teorie holista a personalitatii, incercand sa tina cont de toate influentele fundamentale care marcheaza viata individului, considera ca „maretia omului apare cand el incepe sa se vada asa cum este”. In fiecare zi luam decizii influentate de nivelul stimei de sine, pe de-o parte si, pe de alta parte, dovedim celor din jur nivelul stimei noastre de sine.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Evaluarea inteligentei emotionale la adulti
       
2010/2/28 20:33:45

TEST: Evaluarea inteligentei emotionale la adulti

Timp de decenii s-a pus un accent deosebit pe unele aspecte ale inteligentei, cum ar fi : rationamentul logic, aptitudinile matematice, abilitatile spatiale, intelegerea verbala sau a analogiilor si altele. In acelasi timp s-a observat ca multi dintre posesorii unui IQ foarte ridicat nu aveau succes in viata ; ceva lipsea. Si acel ceva care lipsea era inteligenta emotionala, un element foarte important al inteligentei. Inteligenta emotionala este capacitatea personala de a identifica si gestiona propriile emotii in raport de familie, cariera, educatie etc. Finalitatea ei consta in atingerea scopurilor personale, fara a intra in conflicte interpersonale sau chiar in conflict cu Sine. Dezvoltarea inteligentei emotionale ne permite sa ne punem in valoare aptitudinile personale, creativitatea si ne poate asigura reusita in viata. Exista pe la altii o vorba care spune ca : „IQ face sa fii angajat ; EIQ face sa fii promovat” ( unde IQ = coeficientul de inteligenta si EIQ = coeficientul de inteligenta emotionala ). Astfel, o persoana cu un IQ mai redus poate sa obtina rezultate superioare celui cu un IQ mai ridicat, daca inteligenta emotionala a celui de al doilea nu este indeajuns de dezvoltata. Un rol important in aceasta dezvoltare il are empatia, capacitatea care ne face sa intuim si sa recunoastem emotiile altora, nu traindu-le neaparat, ci intelegandu-le prin prisma propriilor experiente. Cati dintre noi isi gestioneaza corect emotiile, nu putem sti, dar putem afla. Puteti face aceasta completand testul de mai jos si, daca doriti, nu inainte de a fi citit si articolul „Alfabetizarea emotionala” ( click aici ). Este important sa raspundeti sincer la intrebarile de mai jos, care pot sa para ciudate ; nu este indicat sa spuneti ce credeti ca este bine, ci, anume, ceea ce simtiti dvs., cum credeti ca ati reactiona dvs. in conjuncturile date, chiar daca nu ati fost pusi in astfel de situatii.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Aveti capacitati paranormale ?
       
2010/2/15 18:27:50

TEST: Aveti capacitati paranormale?

Chiar daca credeti sau nu in capacitatile paranormale, este evident ca cel putin o data in viata ati trait senzatii ciudate : uneori va apar in memorie scene clare, despre care nu aveti stiinta sa le fi vazut candva, alteori, cand vi se povesteste un eveniment, dvs. vizualizati cu acuratete si detalii tabloul ; tinand in mana un obiect strain, va apare in fata ochilor posesorul acestuia, fara ca dvs. sa-l cunoasteti, sau, vi s-a intamplat sa aveti premonitii ori vise care ulterior s-au adeverit ; exista o persoana sau mai multe cu care comunicati eficient prin monosilabe, deoarece stiti ce vor sa va comunice ele, parca le-ati ghici gandurile ? Toate acestea sunt semne ale unor capacitati deosebite numite paranormale ; multi le au fara sa stie, altii stiu ca le au dar nu le dau importanta, sunt apoi cei care le au, stiu ca le au si le dezvolta. Va prezentam un test-exercitiu de imaginatie, dupa efectuarea caruia puteti vedea cat de dotati sunteti cu anumite calitati care exced normalul, fara sa fie anormale, ci cat se poate de naturale, dar ascunse sau neluate in seama. Pentru aceasta trebuie doar sa faceti totalul punctelor obtinute in urma raspunsurilor dvs., iar la sfarsit veti gasi interpretarea lor. Succes !

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Nr.17 - Test - Cat sunteti de generosi ?
       
2010/2/5 0:17:00

Cat sunteti de generosi ?

Intreaga natie romana a inghetat la temperaturi polare si, in consecinta, s-a inchis in casa, la caldura, cu ochii pe televizor. Cand ninge cu spor, Doamne, ce bine e sa stai la caldurica… Dar ce vedem ?... La televizor se arata grija cea mare pentru oamenii strazii, cazati in adaposturi ale primariei ; multime de nefericiti, stransi cu voia sau fara voia lor de pe strazi. O oarecare indiferenta care ne bantuie, este risipita in graba de gestul unui orfelinat, al carui copii si ei nevoiasi ai sortii, au oferit oamenilor strazii ceai fierbinte si paine ; ca asta au avut ei. Nu inainte de a ne intreba, unde sunt reprezentantii Bisericii si ce fac ei pentru amaratii astia, ne-am intrebat cu oarecare strangere de inima, cat de generosi suntem fiecare dintre noi ? Intrebarea odata pusa, vom gasi raspunsul in testul de mai jos.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Sunteti gelosi?
       
2009/10/13 15:08:34

TEST: Sunteti gelosi?

Ah, gelozia… Uneori, cand e normala, ne umple de bucurie, caci simtim ca suntem iubiti ; alteori, ne umple de furie, caci suntem banuiti pe nedrept, existand si cazuri cand suntem noi gelosi si atunci viata ne devine un chin. Oricum, gelozia exista si puteti citi despre ea mai multe in „Psihologia geloziei si Micul zodiac al geloziei” (click aici). Pentru a afla in ce grad sunteti dvs. niste gelosi, doamnelor si domnilor, faceti-va testul de mai jos…

Pentru aflarea rezultatelor, calculati astfel punctajul dvs.:
- 1 punct pentru raspuns „sigur NU”;
- 2 puncte pentru raspuns „uneori NU”’
- 3 puncte pentru raspuns „mai curand DA”
- 4 puncte pentru raspuns „sigur DA”.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Stii sa-ti pastrezi sangele-rece in toate ocaziile ? Cum negociati ?..
       
2009/10/10 15:34:13

TEST: Stii sa-ti pastrezi sangele-rece in toate ocaziile ?
Cum negociati ?..

Sunt vremuri „interesante”, pierdem serviciul, cautam alt loc de munca. Depunem multe C.V.-uri, suntem chemati la mult mai putine interviuri. Odata acolo, trebuie sa stim cum ne prezentam „marfa”. Pe de alta parte exista multi patroni, cu afaceri mai mici sau mai mari, sau persoane angajate anume pentru a negocia. Pentru fiecare dintre acestia, indiferent de care parte a „baricadei” se afla ei, este necesar sa stie cat de bun negociator este. Pentru a afla aceasta, va oferim testul de mai jos, din volumul „Psihoteste”, editat de Ed.Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol TEST - Stiti cum va vad ceilalti ?
       
2009/6/29 21:11:54

TEST - Stiti cum va vad ceilalti ?

Este posibil ca noi sa avem despre propria persoana o impresie, mai mult sau mai putin buna, dar aceasta poate sa fie diferita de impresia pe care o producem asupra altora. Unii pot fi nepasatori, dar cei mai multi pun mare pret pe felul in care sunt vazuti de cei din jurul lor, dar intotdeauna este bine sa tinem cont si de felul in care suntem cotati de ceilalti. Poate fi o experienta ajutatoare pentru corectarea unor deficiente de comportament, dar si un imbold pentru cultivarea talentelor si dexteritatilor noastre, pe care poate nu le-am intuit, dar pe care altii le-au observat. Pentru aceasta va oferim testul de mai jos, care a fost preluat din culegerea „Psihoteste”, Editura Stiiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997. Veti putea afla astfel, cum va vad ceilalti.

Raspundeti la intrebarile de mai jos, alegand unul dintre raspunsurile a-g !

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol TEST - Rezistati cu usurinta la micile tentatii ?
       
2009/6/7 15:08:51

TEST - Rezistati cu usurinta la micile tentatii ?

Multi dintre noi apreciaza mai mult sau mai putin valorile spirituale, altii nu se pot lipsi de micile placeri ale vietii. Oare cum suntem noi, din ce categorie facem parte? Daca doriti sa aflati acest lucru, raspundeti cu Da sau Nu la testul de mai jos si veti afla daca sunteti niste pofticiosi sau niste asceti.

1) Sunteti o persoana lacoma ?

2) Sunteti un fumator ( fumatoare ) inveterat(a) ?

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Test - Cat de plictisit esti ?
       
2009/4/21 16:38:48

Test - Cat de plictisit esti ?


Esti o persoana activa, care stii sa-ti „mobilezi” timpul, sau esti un om plictisit de viata, care nu stie ce sa faca si... nu face nimic. Daca vrei sa stii in ce categorie de incadrezi, iti punem la dispozitie info-testul de mai jos ; este un exercitiu folosit care te va pune in legatura cu starea ta reala de activitate sau de... inactivitate. Cu conditia sinceritatii. Raspundeti, marcand unul dintre raspunsuri : a, b sau c.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Test - Nervozitatea...
       
2009/4/2 16:17:33

TEST: Va domina nervozitatea ?

Ce vremuri traim ! Da criza mondiala peste noi si - poate - in curand, vine si recesiunea. Cum sa nu fim nervosi, stresati, obositi si tracasati ? In aceasta situatie, n-ar fi rau sa aflati care este starea dvs. emotionala si cum va stapaniti sau nu, nervii. In acest scop publicam testul de mai jos, preluat din volumul „Psihoteste”, editura Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997. Va invitam sa raspundeti prin „Da” sau „Nu” la intrebarile care urmeaza :

1. La cea mai mica neintelegere va „ambalati” pentru cauze marunte ?

2. Va pastrati, in orice imprejurare, chiar in situatiile critice pentru dvs., calmul si stapanirea de sine ?

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol TEST - Cum priviti sanatatea dvs. ?
       
2009/3/19 0:20:27

TEST - Cum priviti sanatatea dvs. ?

Daca oamenii ar fi pusi in situatia de a raspunde la intrebarea „ce ati alege dintre bani si sanatate ?”, cei mai multi ( si mai destepti ) vor alege sa fie sanatosi ! Cu totii suntem de acord ca traim o perioada dificila, ii spunem ba criza, ba recesiune ; ne dau ocol somajul, lipsurile, stresul si altele de acest gen ; dar daca esti sanatos, te mai poti descurca sa faci bani, sa-ti gasesti un „job” ; bolnav fiind - perspectivele sunt sumbre. De aceea, in aceste vremuri grele trebuie sa fim atenti cu sanatatea noastra ; dar stim noi cum sa facem asta ? Revista „INFO-TERAPII” tocmai acest lucru incearca sa-l faca prin articolele sale ( vezi : „Adevaruri utile despre nutritie” sau ciclul „Sugestii pozitive” ), dorim sa-i facem constienti pe semenii nostri de pericolele care-i pandesc din... farfurie ( „E-urile...” ), si nu numai de acolo, dar si de faptul ca, inca, nu suntem destul de constienti ca sanatatea este cel mai de pret dar cu care suntem inzestrati.
Aici puteti sa va masurati indicele de greutate corporala ( modul orientativ ) sau, daca doriti sa stiti mai multe despre caracteristicile privitoare la sanatatea dvs., puteti citi rubrica „Astro-Medical” ( „Bolile si Zodiacul” , „Bunica, zodiile si naturismul” ). Trebuie sa faceti ceva pentru sanatatea dvs., care nu este numai a dvs., ci si a parintilor dvs., a copiilor, a natiei si - ca sa parafrazam - „a urmasilor urmasilor dvs.”. Dar, de fapt, care este atitudinea dvs. fata de propria sanatate ? Puteti afla aceasta din testul de mai jos, preluat din „Psihoteste”, Ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.
Astfel, veti sti cu adevarat „Cum priviti propria sanatate ?”

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol TEST - Cum ne rezolvam problemele ?
       
2009/3/1 20:36:22

TEST - Cum ne rezolvam problemele ?

Suntem pusi tot mai mult in fata a numeroase probleme ; sunt probleme de viata, care acum sunt mai acute ca oricand. Criza, recesiunea, saracia ne pandesc din toate partile. Avem noi capacitatea de a le face fata, putem noi sa le rezolvam in mod optim sau ne pierdem in fata obstacolelor vietii ; acestea sunt cateva dintre intrebarile frecvente. Va prezentam un test usor, accesibil, care va permite sa evaluati stilul in care dvs. va rezolvati aceste probleme. Inainte sau dupa efectuarea testului, dupa cum veti dori, este bine sa revedeti articolul care vorbeste despre „Codul de conduita anti-stres” ( click aici ) , dar si „Despre stres cu voiosie” ( click aici ) . Si acum, succes in rezolvarea testului !

Citeste...

 

(1) 2 »

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism