InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Terapii

Articol Vibratia energetica a muzicii si a vocii
       
2017/5/4 14:26:30

Vibratia energetica a muzicii si a vocii
Terapia prin sunet

Studiile stiintifice au demonstrat ca la baza vindecarii prin sunet, prin muzica sta rezonanta. Cand undele sonore patrund in corp, la nivelul celulelor vii se produc vibratii care ajuta la refacerea, consolidarea sanatatii si grabesc procesul de armonizare cu noi insine si cu Universul. Aceste unde sonore au o plaja mare de frecvente, capacitatea auditiva umana fiind, insa, limitata la un domeniu redus de frecvente.

Muzica ceremonialelor de stat prin intonarea imnurilor, muzica numeroaselor festivaluri rock, spectacole cu muzica pop, suporterii sportivilor care intoneaza mici melodii sau scandeaza incurajari, concertele din pietele marilor metropole ale lumii, sunt exemple ale fortei remarcabile a sunetului si muzicii de a trezi si uni emotiile individuale intr-o singura energie puternica si capabila a aduce extazul.

Citeste...

 

Terapii

Articol Terapie prin Artele Martiale
       
2017/5/4 14:26:17

Terapie prin Artele Martiale
Artele Martiale - o homeopatie a violentei

Cunoscute la noi in tara si inainte de 1989, dar intr-o masura mai mica, dupa aceasta data Artele Martiale au patruns puternic la noi, au devenit foarte cunoscute si intens practicate. Vom vorbi aici, doar despre latura terapeutica a acestor stravechi practici chinezesti, si anume, despre cele mai cunoscute la noi si mult apreciate de cei suferinzi si nu numai de ei. Unele dintre ele sunt discipline terapeutice de prevenire, altele de echilibrare, dar si practici terapeutice numai pentru anumite afectiuni.
Dintre acestea, masajul Yumeiko, este ceea ce se cheama terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura, mult apreciata in special de persoanele in varsta, mult mai expuse unor astfel de afectiuni.

Citeste...

 

Terapii

Articol Ce este art-terapia?
       
2017/2/15 13:46:23

Ce este art-terapia?

Art-terapia este o modalitate terapeutică realizată cu ajutorul creaţiilor artistice, o „vindecătoare” a sufletului şi un sprijin al ego-ului personal. Practicarea artei, expresivă şi tămaduitoare prin ea însăşi, urmăreşte o schimbare pozitivă atât din punct de vedere fizic, mental şi cognitiv, dar şi din punct de vedere socio-emoţional, atât în ceea ce priveşte exprimarea sentimentelor şi a experienţelor, a exteriorizării şi a expresivităţii, cât şi în vederea îmbunătăţirii comunicării şi a relaţionării cu ceilalţi.

În decursul timpului, art-terapia şi-a dovedit eficienţa în tratarea unor probleme psihice şi psihologice (de la Alzheimer şi senilitate, la tratarea anxietaţii, a nervozităţii, a timidităţii, labilităţii, depresiei, a problemelor de integrare socială, a stimei scăzute de sine, a violenţei domestice, traumelor cu cauze diferite, adicţiilor şi a unor probleme psihosociale corelate unor probleme medicale (persoane seropozitive, handicap locomotor, în recuperarea după accidente diverse etc.).

Citeste...

 

Terapii

Articol Terapia prin ras
       
2016/9/30 14:08:44

Terapia prin ras

Am citit in presa ca „la Cluj functioneaza primul club din tara destinat rasoterapiei, condus de un expert calificat” ; initiatoarea acestui grup fiind Magdalena Oana. Cu alta ocazie, pe micul ecran am avut o stire despre un astfel de grup, din Japonia, se pare. In sfarsit, asemenea grupuri de terapie prin ras au aparut peste tot, inclusiv, cum am vazut, si la noi in tara. Terapia prin ras este, de fapt, exersarea rasului in scopul obtinerii senzatiei de relaxare, optimism, buna-dispozitie.

Despre ras

Rasul este un mijloc de comunicare a emotiilor, de obicei placute, dar si o modalitate de relaxare a tensiunilor interioare; el se poate declansa in mod reflex, dar poate fi si stimulat in mod fizic sau emotional sau provocat in mod voit. Rasul reflex este de mai multe feluri : rasul nervos, pe care nu trebuie sa-l reprimati deoarece elimina tensiunea si va elibereaza de frica.

Citeste...

 

Terapii

Articol Ce inseamna „Reiki” ?
       
2016/8/21 17:50:52

Ce inseamna „Reiki” ?

Motto:

Reiki este o tehnica de vindecare spirituala
Mikao Usui


Pentru a intelege ce este Reiki, trebuie sa vedem mai intai ce inseamna acest cuvant. El vine de la „kanji”-ul japonez „rei” care inseamna universal, cosmic, spiritual si „ki” care desemneaza energia, forta. Deci, Reiki = Energia Universala. Sistemul intitulat Reiki este un sistem de evolutie spirituala, prin care omul poate accesa sursa de energie universala, cosmica sau, mai simplu, este calea restabilirii echilibrului si armoniei interioare. (Unii numesc aceasta energie universala, bioenergie, Lumina sau Chi, altii ii spun prana sau, chiar, Duhul Sfant). Aceasta energie universala poate fi transmisa spre sine sau spre altii. Sistemul Reiki cunoscut astazi, ne-a fost lasat relativ recent, pe la inceputul secolului al XX-lea, de inteleptul japonez Mikao Usui. Reiki se bazeaza pe cinci principii ale unei vieti implinite, formulate de imparatul japonez Meidji. Este interesant ca, pentru a sublinia principiul „Eternului Prezent” se repeta formula „doar astazi”.
Deci:

Citeste...

 

Terapii

Articol Acupunctura : practica orientala
       
2016/8/4 13:00:20

Acupunctura : practica orientala

Scurt istoric
Cunoscuta ca practica medicala "neinvaziva", acupunctura si-a facut treptat intrarea in medicina romaneasca si cunoaste o apreciere tot mai mare pe masura ce este cunoscuta si practicata la noi.
Originile acupuncturii se pierd in negura timpurilor, iar varsta ei venerabila poate fi recunoscuta si din faptul ca, la inceputuri, pentru procedurile pe care azi le numim acupunctura, se foloseau aschii de silex. Aflam aceasta din opera fundamentala a medicinei traditionale chineze, scrisa intre anii 2698-2598 i.Chr. ! In timpul domniei lui Huang-Tchi, mitic stapanitor chinez, este interzisa folosirea aschiilor de silex in acupunctura, el recomandand utilizarea in acest scop a acelor de cupru.
Principiul acestei practici se bazeaza pe doua notiuni : notiunea de energie Qi (T-chi), tradusa prin "activitate functionala" ; sau bioenergie am zice noi ; si existenta unor zone cutanate, numite puncte, pe care anticii le numeau Tsing adica "puturi". La baza acupuncturii stau aceste puncte repartizate pe anumite trasee liniare ale corpului uman si care sunt numite de occidentali "meridiane", iar de catre chinezi "king-uri" sau "carari ale Qi-ului". Punctele de acupunctura sunt condensari de energie pe traiectul meridianelor numite "noduri energetice" ; de la nivelul lor este energia dirijata ; proces ce necesita cunoasterea aprofundata a anatomiei umane. Conform autorilor antici, exista doua feluri de astfel de puncte : "punctele antice" adica punctele de comanda directa a energiei, in numar de 60, prin intermediul carora se obtin rezultatele terapeutice; si puncte energetice apartinand anumitor meridiane, care au actiuni specifice. Actionand asupra acestor puncte se efectueaza echilibrarea energiilor Yin si Yang, circulatia normala energetica si tonifierea energetica.

Citeste...

 

Terapii

Articol RELAXARE CROMATICĂ PRIN PICTURĂ!
       
2016/7/10 15:56:54

RELAXARE CROMATICĂ PRIN PICTURĂ!

Culorile sunt o încântare pentru ochi şi suflet, şi nu numai. Folosite cu pricepere, ele au puterile unui vraci nevăzut. Cromoterapia este considerată o metodă alternativă, noninvazivă, de tratament. Conform cercetătorilor, celulele corpului nostru reacţionează diferit atunci când percepem o culoare.
Terapeutul englez June MacLeod descrie culoarea ca fiind făcută din lumină şi energie, iar fiecare celulă din corpul nostru este sensibilă la ea. Fie că avem sau nu încredere în culori, suntem cu toţii influenţaţi de ele!
V-aţi întrebat vreodată, putem oare comunica şi prin culoare?
Cu siguranţă, aţi avut măcar o dată ocazia să admiraţi CURCUBEUL! Ce aţi simţit? Desigur încântare, bucurie, admiraţie, plăcere…
Dar când aţi privit răsăritul soarelui? Aceea întretăiere de culori mirifice, pline de lumină şi viaţă, care, parcă, ne încarcă şi ne remontează, care ne fac cu adevărat să trăim, să ne bucurăm că existăm şi că avem posibilitatea să le admirăm.
De ce ne simţim cu totul altfel când vine primăvara? Când natura revine la viaţă… iarba şi câmpul verde, frunzele şi florile copacilor, frumuseţea coloristică a florilor şi diversitatea lor, CERUL… azuriul inegalabil care ne face cu adevărat să VISĂM…!
Să fie o iluzie, cu siguranţă nu!

Citeste...

 

Terapii

Articol Silvoterapia
       
2016/4/21 15:46:12

SILVOTERAPIA

Din totdeauna, in popor, padurea era considerata ca o fiinta, cu care oamenii interactionau, unde se refugiau in vremuri de restriste, unde isi gaseau lacas iubirile, unde se gasea hrana, de unde se culegeau leacuri. “Codrule, codrutule, ce mai faci dragutule?” nu sunt doar niste versuri, ci este ilustrarea faptului ca romanul a vazut mereu in padure un frate drag, ca si in zicatoarea “romanul e frate cu codrul”. Dar vremurile s-au schimbat, oamenii s-au schimbat si astazi pe locul Codrilor Vlasiei de pilda, se afla Capitala tarii. Desi fratricidul padurilor noastre a continuat, oamenii n-au putut sa uite nimic din ce le-a dat de-a lungul timpului padurea. Astazi inca sunt vestite in toata tara si peste hotare, produse ca siropul de artar, de afine sau de muguri de brad si nu numai. Silvoterapia, recunoscuta ca ramura a balneoclimatoterapiei abia in anul 1927, este terapia prin arbori, cunoscuta in lume inca din antichitate, iar la noi in tara din vremuri stravechi.

Ce “face” silvoterapia

Padurea, prin aerul sau proaspat, ozonat si incarcat cu ioni negativi, precum si prin proprietatile specifice arborilor : bioenergie, substante emise in atmosfera si prin efectul sau psihologic, fortifica organismul, calmeaza sistemul nervos, stimuleaza respiratia, intensifica metabolismul, intareste imunitatea si contribuie in mod major la diminuarea efectelor distructive determinate de stres. De aceea, silvoterapia este indicata in boli si dereglaje ca : surmenaj, astenie, nevroza, boli viscerale pe fond nervos, insomnie, depresie, anxietate, obezitate, bronsite, astm bronsic. Padurea este curata ; in timp ce un metru cub de aer dintr-un supermarket contine 5-6 milioane de microorganisme, un metru cub de aer din padure contine doar 500 !

Citeste...

 

Terapii

Articol Din nou despre compatibilitatea pacient-terapeut
       
2015/11/15 18:18:59

Din nou despre compatibilitatea pacient-terapeut
Cum se mai poate explica teama de psihoterapie?

Teama de psihoterapie exista si este la fel de reala precum orice alta teama cu care cineva se poate confrunta. Despre ea se vorbeste putin, deoarece nimanui nu-i place sa povesteasca despre un aspect atat de sensibil. Intotdeauna exista riscul de a fi criticat, judecat, invinovatit, marginalizat, detestat ori compatimit, mai ales daca cei care asculta sunt persoane nepotrivite, total nepregatite sa accepte anumite realitati.
Am hotarat sa abordez acest subiect in urma discutiilor cu cateva persoane, protagonisti ai unor terapii nereusite. M-a impresionat in mod deosebit faptul ca toti se simteau vinovati, derutati si surprinsi intr-un mod foarte neplacut de reactivarea unor suferinte sufletesti demult uitate. Pornind de la marturisirile lor, voi explica, pe intelesul tuturor, de ce multi oameni manifesta o astfel de teama. Sa-i ascultam…

D-nul A: “Sunt inginer si am ajuns la psihoterapie datorita unei depresii severe cauzata de pierderea (neasteptata) a locului de munca. Se pare ca nimeni nu mai are nevoie de ingineri, fabricile se tot inchid, tehnologia se importa, ce se strica se arunca sau se trimite la fier vechi! Nemaiputand sustine financiar familia, nereusind sa ma angajez, negasind un real sprijin emotional, am clacat. Prima terapeuta la care am ajuns, m-a facut sa plang de la prima sedinta. M-am simtit umilit. La urmatoarea sedinta i-am spus tot ce am simtit. M-a asigurat ca totul e bine si ca prin acel plans eu “ma curat” de tensiunile acumulate. Mi-a oferit cateva servetele dintr-o cutie de carton, dupa care a continuat “rasucirea cutitului in rana”. Mi-a amintit de moartea mamei, apoi a inceput sa faca tot felul de conexiuni intre evenimentele de atunci si cele de acum. N-am inteles nimic, nu pentru ca as fi vreun prost, ci pentru ca a folosit niste termeni cu care eu nu sunt familiarizat. La cea de-a treia sedinta m-a intrebat daca mai am vreo alta calificare. Raspunsurile mele au nemultumit-o, a inceput cu recomandarile, timpul alocat a trecut repede si n-am mai avut timp sa vorbesc despre ceea ce intentionam. De la inceput mi-a fost teama de psihoterapie, acum e mult mai grav si tare ma tem ca voi plange din nou…”

Citeste...

 

Terapii

Articol Argument pentru terapia de cuplu
       
2012/12/14 13:36:44

Argument pentru terapia de cuplu

Terapia de cuplu este o forma speciala de terapie, din ce in ce mai solicitata de catre cuplurile a caror relatie traverseaza o criza. Hotararea de a apela la o astfel de terapie, nu este usor de luat, pentru ca poate aparea dupa momente destul de dificile... Lucrul acesta mi-a fost sugerat indirect, printr-o rugaminte “As dori sa incerc terapia de cuplu, dar am nevoie de un argument... ceva serios care sa-mi dizolve rusinea, teama, dar si incapatanarea partenerului meu”.
I-am raspuns simplu “Daca asta iti doresti cu adevarat, va invit la o discutie...” si spre surprinderea mea, a doua zi au venit.
Nici nu au intrat bine pe usa si au inceput cearta. Cum sa dezamorsez eu ceva care se anunta mai ceva ca o detonare? Cu explicatii gen: ce este terapia de cuplu, cum decurge o astfel de terapie, in ce cazuri se poate apela la acest gen de terapie? Nu, in niciun caz. Partenerul ei avea deja doua cute intre ochi, tipa, gesticula, iar ea isi cauta zadarnic batista, pregatindu-se pentru un plans zdravan. Argumentul pe care l-am gasit s-a dovedit a fi o scurta povestire. Daca va intereseaza, va invit la lectura...
Se spune ca, intr-adevar, au existat doi soti care nu se certasera niciodata. Nimeni nu intelegea secretul reusitei lor, mai ales ca trecusera ani buni decand erau impreuna. Si a venit ziua cand prietenii lor de o viata i-au intrebat cum de au reusit sa nu se certe niciodata. Raspunsul a fost mai mult decat surprinzator: “Din prima zi dupa nunta, noi doi am facut o intelegere... Am facut intelegerea ca atunci cand simtim ca ne maniem unul pe altul, eu o sa fiu surd, iar ea muta. Asa am reusit sa invingem absolut toate neintelegerile, fara sa ne certam”.
Era evident ca tinerii din fata mea aveau nevoie de ceva mai mult decat de o simpla intelegere, insa au acceptat argumentul... Le-a placut atat de mult povestea, incat au tacut uimiti si m-au lasat sa le prezint si alte cateva informatii pe care nu le cunosteau.
Mai putin cunoscut este faptul ca subiectii unui cuplu isi asuma diverse posibile roluri, cum ar fi cel de agresor, de victima, de parinte protector, de copil rasfatat sau neajutorat, de tata, de mama, de fiica, etc, rolul asumat depinzand in mare masura de nevoile relationale pe care le au, precum si de felul in care rolul este acceptat.
I-a surprins neplacut cand le-am spus ca reactia unuia dintre ei poate fi si un raspuns la comportamentul celuilalt. Tiparele lor de functionare erau mult prea diferite, iar fiecare avea cu totul alte asteptari de la celalalt. Lipsa de comunicare generase frustrari grave, ce generau continuu tensiuni greu de suportat.

Citeste...

 

Terapii

Articol Muzica, plantele si Oda Bucuriei
       
2012/8/9 22:26:14

Muzica, plantele si Oda Bucuriei

Astazi vom vorbi despre muzica. Nu despre stilurile ei, ci despre ea insasi. Vom incepe prin a defini ce este muzica. Multi vor zice ca muzica, este o inlantuire de sunete cu raporturi si legaturi bine definite intre ele. Tehnic este absolut corect. Dar mai pe intelesul omului ce nu se pricepe la muzica (teoretic si armonic), ce nu are auz muzical, ce este ea ? Pentru inceput trebuie sa precizam ca ea provine din inima, din suflet. Ea a tinut „de urat” omului inca din cele mai vechi timpuri. Cu totii stim ca dintotdeauna au existat cantece de leagan, de dor, de bucurie, de petrecere, de lupta, etc.
Muzica este in noi, ne curge prin vene, chiar daca o parte din noi nu avem (momentan) simt muzical sau simt ritmic (afoni), traim o data cu ea. Muzica este ceva divin. Grecii in antichitate sustineau muzica ca fiind apanajul zeilor. Putem spune ca este printre cele mai de pret daruri oferite de catre Tatal Ceresc. Sunt foarte multi oameni ce, cand asculta spre exemplu Magnificat de Monteverdi ( compozitor italian 1567 - 1643 ), spun ca il simt efectiv pe Dumnezeu ( Allah, Buddha, etc. ) langa ei, si simt ca se pot ruga mult mai usor, sau pot intra in meditatie mult mai repede, si mai eficient. Muzica ce contine si vocea umana, are si mai mare efect. Vezi mantrele tibetane, sau, luandu-l ca exemplu pe Beethoven, care, dupa 9 simfonii absolut geniale, a simtit nevoia ca la sfarsitul partii a 4-a a celei de-a 9 simfonii, sa introduca si vocea umana, corul, melodie ce are ca denumire „Oda Bucuriei” , actualmente folosita ca imn al Uniunii Europene.

Citeste...

 

Terapii

Articol Bolnavul psihic si victimele colaterale ale acestuia
       
2012/7/29 15:30:44

Bolnavul psihic si victimele colaterale ale acestuia

Dificultatile de convietuire cu un bolnav psihic sunt greu de inteles de catre cei care nu cunosc ce presupune asa ceva. Bolnavul psihic, indeosebi cel agresiv, prezinta grave modificari comportamentale, este instabil emotional, iar accesele de furie il pot transforma intr-un veritabil pericol social pentru cei din preajma. Tocmai de aceea, ingrijirea bolnavilor psihici este considerata o munca extrem de grea. Ca de obicei, tot greu este dus de familie, iar in Romania acest lucru se intampla nepermis de mult. Suferinta este mai mult a familiei si mai putin a celor afectati, care, de cele mai multe ori, nici nu-si constientizeaza boala.
“Vindecarea depinde in special de factorul familial” este “lozinca” pe care o spun prea multi psihologi, care evita a discuta despre pericolele la care sunt expusi cei care sunt nevoiti sa-i ingrijeasca in propria lor casa si nu intr-un regim institutionalizat. Si uite asa, mai apare cate un caz de crima la cate un coafor (nu conteaza daca este de centru sau la periferie), o injunghiere a vreunui preot in biserica, eventual a sorei care isi vede linistita de propria-i viata... De mirat se mira toata lumea “Cum este posibil asa ceva?” Neoficial se raspunde “Intr-adevar, sunt prea multi nebuni in libertate!”, oficial se afirma “Noi credem ca a fost doar o nebunie de moment!”. Ce nu se mai spune populatiei? Ca un tratament psihiatric, facut ca la carte, poate costa foarte mult (si bani de unde, ca doar in spitale se vine cu aproape totul de acasa?), ca spitalizarile de acest gen pot fi de lunga durata, iar medicatia specifica afectiunilor psihice poate avea o serie de efecte secundare. Si atunci?
Se poate ajunge in situatia cand viata familiei in care apare un bolnav psihic, devine de nesuportat. Ceilati membrii ai familiei pot fi dispusi a pentru a incerca orice alt tratament, macar pentru o ameliorare, insa lipsa informarii pe acest segment poate bloca pana si aceasta initiativa, iar sfaturi avizate si gratuite sunt greu de gasit...

Citeste...

 

Terapii

Articol Ce rol mai poate avea dansul ?
       
2011/5/2 10:35:00

Terapia in pasi de dans ( 2 )
Ce rol mai poate avea dansul ?

Oamenii se pot ajuta unii pe altii in foarte multe feluri. Depinde daca vor, daca pot sau daca li se permite acest lucru. Un astfel de “fel” ar putea fi dansul, iar emisiunea TV “Dansez pentru tine” ar fi o minunata exemplificare. In ce sens? In sensul ca la o asemenea emisiune se poate observa cum dansul unor persoane, deosebit de sensibile la suferinta altora, poate aduce nu numai bucurie, spectacol de calitate, ci si speranta de mai bine.
Schimbarile pe care dansul le poate aduce vizeaza atat fizicul, psihicul cat si emotionalul protagonistilor. Mai putin se stie ca acest gen de schimbari au fost si inca mai sunt, obiectul unor cercetari minutioase pentru multi specialisti. Pornind de la ce? De la constatarea ca dansul poate ajuta mult la detensionarea nervoasa, la diminuarea anxietatii, la eliberarea de stres, la pierderea unor kilograme acumulate in plus, la intarirea oaselor si nu in ultimul rand, la socializare.
Dansul s-a practicat din cele mai vechi timpuri. Acompaniati de sunetul tobelor, vracii dansau in jurul celor bolnavi, inchipuindu-si ca in acest fel, vor reusi sa alunge boala si spiritele rele din corpul acestora. Razboinicii isi manifestau bucuria victoriei dansand frenetic in jurul focului. In antichitate, dansul a capatat ritmuri si forme noi. Reprezentative pentru acele vremuri sunt considerate a fi dansurile grecilor antici, dansul avand o contributie deosebita la evolutia culturala. In Evul Mediu, dansul a existat atat la curtile regale, cat si la sate. S-a dansat in elegante sali de bal, dar si pe ulitele prafuite ale satelor.
In societatea contemporana, dansul este mult mai mult : un mijloc de socializare, o posibilitate de a vindeca anumite suferinte emotionale, o posibilitate de remodelare si de tonifiere a trupului, o alternativa de exprimare a unor emotii bine ascunse si chiar un posibil subiect de film. Un asemenea film ar fi „Shall We Dance?” (in traducere „Dansam?”), o veritabila pledoarie pentru frumusetea si utilitatea dansului.

Citeste...

 

Terapii

Articol Mamaliga... terapeutica
       
2011/3/27 17:18:00

Mamaliga... terapeutica

Exista un aliment, cu adevarat minunat, care a cam iesit din listele de bucate ale romanilor, si acesta este mamaliga. Pe nedrept uitata si inlocuita - in mod nesabuit - cu produse fast-food, mamaliga a fost dintotdeauna un fel de mancare specific romanesc. Gustoasa, extrem de benefica pentru sistemul digestiv si nu numai, mamaliga nu trebuie sa lipseasca din alimentatia celor suferinzi, dar nici din cea a oamenilor sanatosi, daca vor sa pastreze aceasta stare de sanatate.

De ce mamaliga ?

Pentru ca specialistii nu au descoperit nici o contraindicatie in folosirea ei, dar si pentru ca are un continut extrem de bogat in substante nutritive, antitoxice si un rol important in prevenirea multor afectiuni care macina astazi omenirea. Astfel, un consum zilnic de mamaliga scade cu 60% riscul de boli psihice cauzate de disfunctii tiroidiene ; regleaza concentratia de glucoza din sange, fiind extrem de indicata in diabet ; reduce colesterolul din sange, scazand riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct ; revitalizeaza functiile sexuale si, de asemenea favorizeaza longevitatea. Mamaliga nu ingrasa, caci are de patru ori mai putine calorii decat painea si ajuta in obezitate caci da senzatia de satietate datorita fibrelor continute. Cei ce consuma in mod regulat porumb (fiert, copt sau mamaliga) reduc considerabil riscul de hipotiroidie, somnolenta, lipsa tonusului fizic si mental. Consumul de mamaliga amelioreaza reumatismul, litiaza renala, hepatita, regleaza menstrele, amelioreaza anexita si metroanexita. Gastrita hiperacida si ulcerul sunt si ele ameliorate de consumul de mamaliga, care reduce aciditatea si are o actiune calmanta, sedativa.

Citeste...

 

Terapii

Articol Apiterapie - Mierea terapeutica
       
2011/2/3 21:05:31

Apiterapie
Mierea terapeutica

Mierea a fost folosita din cele mai vechi timpuri, nu numai ca hrana, ci si pentru prevenirea si combaterea unor suferinte ale omului. Albinele si mierea sunt pomenite din vremuri imemoriale in vechi scrieri ale civilizatiilor antice, cea egipteana, indiana, elena si altele, fiind mentionate in Biblie, in Coran sau Talmud, dar si in cunoscutele scrieri Iliada si Odiseea. Mierea era folosita ca remediu inca de prin anii 3000-2000 i.Chr. nascand o practica traditionala numita apiterapia, care functioneaza fara gres si astazi. Apiterapia ca terapie traditionala in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul si veninul albinelor ; dar cea mai cunoscuta si mai folosita este mierea de albine, sub diverse forme, denumite dupa suportul de pe care aduna albinele nectarul: miere de salcam, de tei si altele, dar si mierea poliflora, care este cea mai valoroasa din punct de vedere terapeutic.

Citeste...

 

(1) 2 »

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism