InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Bolile si Zodiacul

Articol Semnele de Apa
       
2008/4/23 5:21:03

SEMNELE DE APA - LIMFATICII

Aceste trei zodii: Racul, Scorpionul si Pestii, sunt notate cu energie negativa (-), Feminina, introvertita, cu vitalitate mai scazuta. Cuvantul care le poate caracteriza, este: emotie. Fiecare dintre zodiile de Apa foloseste emotiile in functie de caracterul sau: Racul, ca semn Cardinal, utilizeaza emotiile pentru a actiona cu compasiune ; Scorpionul, ca semn Fix, isi stabilizeaza emotiile inainte de a acorda increderea sa, iar Pestii, ca semn Mutabil, isi adapteaza emotiile pentru a putea simpatiza, aceste caractersitici punandu-si puternica amprenta asupra predispozitiei, dar si a modului cum privesc boala. Celor trei zodii de Apa le sunt comune: imunitatea scazuta si insomniile frecvente.


RACUL

Nativul Rac este tipul sensibil, emotiv si usor impresionabil, putin misterios si rezervat; el este „mama ranitilor” si temelia caminului. Nu sunt bolnavi plictisitori, isi domina suferinta in singuratate. Cel mai adesea, unii sunt curajosi si suporta bine durerea, dar altii devin intrucatva prea „grijulii” cu sanatatea lor, un pic ipohondri. Afectiunile cele mai frecvente sunt legate de piept, sistemul respirator, sistemul limfatic si aparatul digestiv. Pe baza nervoasa - face ulcer. Este posibil ca nativii Rac sa faca alergii, agravate deseori de produsele lactate, astfel ca digestia devine o problema serioasa. Sunt predispusi sa devina supraponderali. Luna le dicteaza dispozitia si... insomniile.


SCORPIONUL

Nativii Scorpion s-au nascut sa fie luptatori, fiind dotati cu o uimitoare capacitate de recuperare. Ei suporta foarte greu starea de „bolnav”, fiind o persoane foarte active. In primul rand ei sunt expusi afectiunilor organelor genitale: hernie, bolile sexuale transmisibile si maladiile genito-urinare. Cum stim, Scorpionul este prin excelenta un pasional, apartinand celui mai senzual semn al zodiacului ; se presupune ca aceea capacitate de recuperare nu prea l-ar putea ajuta in cazul, nefericit, in care ar contracta sindromul imuno-deficitar dobandit ( SIDA ). Deci, atentie, Scorpioni ! De asemenea, nativii Scorpion pot avea tulburari nervoase, cauzate de lungi perioade de insomnie.


PESTII

Nativul Pesti este sincer, afectuos, dar lipsit de energie si rezistenta. Este rezervat, timid si incantator, dar lipsit de aparare in fata bolii. Si, cele care-l ameninta pe nativ nu sunt putine ; ele se refera la sistemul limfatic si, in mod special, la picioare, care sunt expuse la deformare, raceli si reumatisme. Frecvente sunt si intoxicarile, infectiile, tulburarile cardiace si cele nervoase, iar la femeia-Pesti afectiunile ovariene si cancerul de col uterin. Epuizarea si insomniile din noptile cu Luna Plina, oboseala si deprimarea din cele cu Luna Noua, scad rezistenta lor fizica. Nativii Pesti nu trebuie sa exagereze cu nici o activitate epuizanta si trebuie sa se protejeze de agresiunile mediului ( clima, ambientul afectiv si socul emotional ).


Livia Dragu & Radu Botez

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
© 2006 - 2013 elystar.online

 

Bolile si Zodiacul

Articol Semnele de Aer
       
2008/4/23 5:18:38

SEMNELE DE AER - SANGUINII

Aceste trei zodii: Balanta, Varsator, Gemeni, sunt notate cu energie pozitiva (+), Masculina, extrovertita, cu o buna vitalitate. Cuvantul care-i poate caracteriza, este : idee. Fiecare dintre cele trei zodii de Aer foloseste ideile in functie de caracterul sau : Balanta, ca semn Cardinal, utilizeaza ideile pentru a-si forma o opinie; Varsatorul, ca semn Fix, stabilizeaza ideile pentru a „schimba” lumea ; Gemenii, ca semn Mutabil, adapteaza ideile la comunicare, aceste caracteristici punandu-si amprenta puternica pe predispozitia lor catre boli, dar si pe modul cum privesc boala. Aceste zodii de Aer au in comun : jovialitatea, optimismul, dar si... depresiile nervoase.


BALANTA

Instabilitatea si echilibrul ii caracterizeaza in aceeasi masura; sunt rabdatori, altruisti si generosi. Puterea lor cotidiana si de regenerare sta in somn, de care nu ar trebui sa se priveze niciodata, altfel se pot dezechilibra atat fizic, cat si psihic. Cand este bolnav, cel nascut in Balanta, este si mai lent si mai nedecis ca de obicei. In mod general, nativii sunt predispusi sa se ingrase, ficatul lor fiind greu incercat si pasibil de afectiuni. Persoanele nascute in zodia Balanta trebuie sa-si supravegheze rinichii si vezica, fiind posibil sa faca: nefrita, uremie, cistite, pietre la rinichi, nevralgie renala. De asemenea, in atmosfera violenta a secolului XXI, acest sensibil nativ, pe care-l irita extremismul, nedreptatea si intoleranta, va putea face depresii nervoase din aceasta cauza.


VARSATORUL

Independenti si activi, sensibili si emotivi, ingeniosi si originali; asa sunt nativii Varsator. Ceea ce nu-i impiedica sa se imbolnaveasca, asemenea celorlalti nativi. Maladiile sunt o problema pe care o refuza din principiu, pentru ca sunt prin natura lor foarte atasati fizicului si imaginii lor; nu le place sa fie vazuti bolnavi. Punctul lor sensibil este situat in sistemul locomotor, picioarele fiind cele mai expuse: entorse, luxatii, varice, crampe, artrite, fracturi, toate reprezinta pentru nativ potentiale pericole. Daca natura serviciullui este sedentara, poate face hemoroizi. Desi nativul Varsator se bucura aproape intotdeauna de o buna stare a sanatatii, el poate suferi de tulburari ale sistemului circulator periferic, dar si de tulburari nervoase.


GEMENII

Nativii Gemeni sunt curiosi ; si la propriu si la figurat. Au o doza buna de curiozitate si, in acelasi timp sunt „curiosi”, ciudati, fiind dificil de caracterizat, caci reunesc diferite tipuri de oameni, datorita caracterului dual al semnului lor schimbator. Cel nascut in acest semn nu este un bolnav comod; se plange tot timpul celor din anturajul sau, plictisindu-i. Nativii au momente de pesimism si de tensiune care pot avea o influenta nefasta asupra sanatatii lor, generand tulburari nervoase; printre acesti nativi regasindu-se cel mai mare procent de neurastenici. Aceasta poate aduce cu sine probleme ale intestinului. Dar cele mai frecvente boli sunt cele legate de sistemul respirator: bronsite, afectiuni pulmonare, astm, pneumonie, pleurezie si tuberculoza ( TBC ) care, mai nou, a reinceput sa faca ravagii la noi in tara. Excesele alimentare, bahice, tabagice ale nativului Gemeni favorizeaza intens aparitia acestor maladii.


Livia Dragu & Radu Botez

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
© 2006 - 2013 elystar.online

 

Bolile si Zodiacul

Articol Semnele de Pamant
       
2008/4/23 5:14:22

SEMNELE DE PAMANT - NERVOSII

Aceste trei zodii : Taur, Fecioara, Capricorn, sunt notate cu energie negativa (-), Feminina, introvertita, dar cu vitalitate mare. Cuvantul care-i caracterizeaza poate fi: resurse. Fiecare dintre cele trei zodii de Pamant foloseste resursele dupa caracterul sau: Capricornul, ca semn Cardinal utilizeaza resursele pentru a-si realiza obiectivele; Taurul, ca semn Fix, stabilizeaza resursele pentru a realiza o structura permanenta; Fecioara, ca semn Mutabil, adapteaza resursele pentru a ameliora circumstantele, iar aceste caracteristici isi pun amprenta puternica pe predispozitia lor pentru boli, dar si asupra felului in care privesc boala. Cele trei semne de Pamant au in comun o trasatura importanta : longevitatea.


TAURUL

Vointa si tenacitatea cu care nativii isi urmaresc scopurile, sunt dublate de o exceptionala rezistenta fizica, ceea ce le permite sa faca eforturi foarte mari. La munca multa - multa hrana; iar acesta este unul dintre pericolele care-i pandesc pe nativii Taur. De cele mai multe ori, ei sunt predispusi la obezitate, favorizata acum si de alimentatia fast-food, obezitate care aduce cu sine boli ale aparatului digestiv, circulator, diabet si tensiune arteriala. Ca bolnav, este combativ in fata afectiunilor; dar se imbolnaveste rar. Este recunoscuta sensibilitatea nativilor Taur la bolile legate de gat: amigdalite, anghina, laringite, sufocare, dureri de gat, care ii pandesc la tot pasul datorita mediului natural, intens poluat. Daca scapa de toate astea, fiind robusti si rezistenti, nativii Taur sunt si longevivi.


FECIOARA

Nativul Fecioara este meticulos, muncitor si perfectionist. Usor anemic, va face, spre disperarea parintilor, toate bolile copilariei, posibile. La maturitate ramane usor ipohondru si, daca vrei sa „te pui bine” cu un nativ Fecioara, intereseaza-te de sanatatea sa. Cei din zodia Fecioara sunt foarte cerebrali si foarte angoasati cand sunt bolnavi, fiind destul de dificili. Ceea ce ii poate afecta rau sunt bolile intestinale si digestive, uneori, contractate pe fond nervos; colica, dizenteria, diareea, peritonita fiind unele dintre ele. Fiind persoane foarte curate, sunt feriti de a face boli infectioase. Nativii Fecioara sunt printre cei mai „receptivi” la efectele modulatiilor electromagnetice cauzate de cuptoarele cu microunde sau diferite alte aparate casnice. Dar ei au capacitate crescuta de reactie la boli si, in general, vor avea o viata lunga.


CAPRICORNUL

Atat din punct de vedere spiritual, psihic, cat si fizic, semnul Capricornului este cel mai rezistent dintre toate. Dar cand este bolnav, are tendinta sa cedeze repede si sa se retraga in sine, devenind morocanos. Acest semn, care „tace si face”, poate suferi frecvente afectiuni ale rinichiului, intestinului lenes sau gatului sensibil. Mai poate face eczeme si urticarii si este in mod deosebit sensibil la frig. Este, de cele mai multe ori un „insomniac” ce-si petrece noptile in fata calculatorului, fiind predispus la lungi perioade de solitudine, ceea ce duce la „ganduri negre” pe care trebuie sa le combata, iesind mai mult in societate. La varste inaintate este posibil sa-l chinuie reumatismele. Cu toate acestea, nativul Capricorn este dotat cu o longevitate deosebita.


Livia Dragu & Radu Botez

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
© 2006 - 2013 elystar.online

 

Bolile si Zodiacul

Articol Semnele de Foc
       
2008/4/23 5:06:16

SEMNELE DE FOC - COLERICII

Aceste trei semne : Berbec, Leu, Sagetator, denumite „triunghiul de foc” sunt notate cu energie pozitiva (+), Masculina, extrovertita, fiind semne cu vitalitate foarte puternica. Cuvantul-cheie pentru aceste zodii poate fi: energie. Fiecare dintre ele foloseste aceasta energie in functie de caracterul sau: Berbecul, ca semn Cardinal, isi utilizeaza energia pentru a face lucrurile sa se miste ; Leul, ca semn Fix, isi stabilizeaza energia pentru a crea; Sagetatorul, semn Mutabil, isi adapteaza energia pentru a explora viata, aceste caracteristici punandu-si puternic amprenta asupra predispozitiei, dar si a modului cum privesc ei boala. Cele trei zodii au in comun temperamentul excitabil si infrigurat, ceea ce-i face vulnerabili la stres si tulburari nervoase.


BERBECUL

Nativul este, eminamente, un activ, mereu in cautare de noi experiente, implicat puternic in momentul prezent. Natura sa de Foc il predispune la munca, initiativa, efort si chiar risc. Desi are o constitutie robusta, cand este bolnav, nativul Berbec adopta o pozitie de invins ; ii trebuie timp sa gaseasca o solutie practica la aceasta problema. Nu este ferit de diverse afectiuni care, in cazul lui pot fi puternice accese de febra sau congestii cerebrale. Din cauza surmenajului la care se autosupune, el poate suferi de stres, dureri de cap, alergiile fetei sau ameteli. In secolul nostru, nativul Berbec va folosi mult telefonul mobil, ceea ce poate duce, in timp, la otita sau chiar surditate, nemaivorbind de efectele morbide ale acestuia. Nu este ferit nici de boli cadiovasculare, ca prea „pune inima” in totul.


LEUL

A viza succesul este pentru nativul Leu aproape o necesitate fiziologica, este scopul existentei sale. El trebuie sa se consacre mereu unui lucru exceptional pe care sa-l duca la reusita. Nascuti orgoliosi, pentru nativii Leu este foarte important sa fie in forma, dar, avand in vedere efortul pe care trebuie sa-l depuna, nu este de mirare ca sanatatea le va fi legata de echilibrul lor psihic. Ori, secolul XXI numai favorabil nu poate fi pentru acest echilibru. Datorita intensitatii cu care traieste fiecare moment al vietii sale, el are un punct slab : este predispus bolilor care afecteaza inima, dar si cele ale sistemului circulator. Cu toata rezistenta sa si energia colosala, el „pune suflet” in tot ce face si, uneori, nervii sau inima - cedeaza.


SAGETATORUL

Nativul este sigur pe sine, inteligent, intuitiv, tipul atletic. Cu toate astea el se teme de boala, sa fie imobilizat este pentru el un adevarat calvar. Indiferent daca nativii fac sau nu sport, predispozitia lor se indreapta spre accidente si cazaturi. Punctele cele mai sensibile sunt picioarele si bazinul, pe care le vor feri, circuland cu autoturismul ; in mod sigur intuitia il va ajuta sa evite accidentele. In acest secol de traire accelerata, tulburarile de origine nervoasa sunt si ele o cauza de imbolnavire a nativilor Sagetator, care mai pot avea afectiuni ale ochilor, datorate ecranelor computerelor, dar si o epiderma vulnerabila la poluarea mediului. Spre varste inaintate, fracturile coxo-femurale pot fi un pericol serios pentru Sagetatori.


Livia Dragu & Radu Botez

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 


Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism