InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Despre Alimentatie

Articol Despre alimentatie… din nou! (3)
       
2008/6/29 21:25:58

Despre alimentatie… din nou ! (3)
Digestia si grupele de alimente


De multe ori, o digestie proasta duce la obezitate si boala ; dar si digestia depinde de alimentatie. O asociere gresita a alimentelor duce la o digestie incompleta, la imposibilitatea arderii grasimilor si la multe, diverse boli.

Grupe de alimente

Alimente pot fi impartite in patru grupe care, asociate corect, duc la un organism sanatos si previn riscul de obezitate. Sa vedem mai jos, care sunt aceste grupe si care este asocierea lor corecta.


Grupa 1 - Proteinele : carnea rosie, de pasare, vanat-iepure, branza, peste, oua, lapte, nuci, soia si produsele din soia, iaurtul, toate acestea, pentru a se digera produc sucuri acide.
Grupa 2 - Carbohidratii : cerealele, fainoasele, porumbul si altele, precum si produsele din cereale : paine, biscuiti, prajituri si produsele de patiserie, mierea, cartofii si legumele care contin amidon, zaharul si dulciurile, se digera mai rapid si au nevoie de alte enzime decat cele din grupa 1.
Grupa 3 - Legumele care nu contin amidon: salata si verdeturile proaspete, seminte, unt, frisca, grasime tartinabila, alte verdeturi si condimente.
Grupa 4 - Toate fructele.


Cum le asociem ?

Nu vom asocia alimentele din grupa 1 cu cele din grupa 2.
Alimentele din grupa 3 se pot asocia cu cele din grupele 1 si 2.
Fructele din grupa 4 se mananca intotdeauna singure.
Dupa o masa cu carbohidrati, lasati sa treaca cel putin 2 ore pana luati alimente cu proteine. Dupa o masa cu proteine lasati sa treaca 3 ore pana sa mancati carbohidrati. Proteinele au nevoie de 4 ore sa ajunga in intestin, iar carbohidratii de 2 ore. Cateva exemple de buna asociere, pot fi : cereale cu legume; peste cu legume; paste cu legume, si, trebuie sa tineti minte : fructele se mananca singure, de preferat intre mese sau la micul dejun.
Friptura cu cartofi prajiti este o bomba cu efect intarziat !
Peste la gratar cu legume este sanatate curata !

Ep.1 - O zi de detoxifiere - click aici
Ep.2 - Feriti-va de... - click aici
Ep.3 - Digestia si grupele de alimente - click aici
Ep.4 - Enzimele si semintele germinate - click aici
Ep.5 - Cum combateti stresul ? - click aici


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism