InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Avertismente

Articol Culoarea placuta - dusmanul ascuns ?
       
2016/11/20 13:57:58

Culoarea placuta - dusmanul ascuns ?

Nu este nici un secret faptul ca in zilele noastre suntem tot mai grabiti si mai preocupati de diversele aspecte ale vietii. Avem tot mai putin timp pentru activitati care "pe vremuri" ne ocupau parte din zi. Fiind grabiti, ne multumim sa scurtam timpul de masa. Folosim din ce in ce mai mult alimente tip fast-food sau semipreparate, uitand ca acestea pot contine componente extreme de nocive pentru organism si ma refer aici la colorantii chimici, asa-zisii aditivi alimentari cunoscuti consumatorilor romani, ca E-uri. Numeroase alte tari au consacrat studii de specialitate extinse asupra acestora, studii care au aratat ca E-urile pot cauza numeroase efecte secundare, dar si afectiuni grave.

Este cazul aditivului E-110 (galben portocaliu S) care este folosit la prepararea dulciurilor, chips-urilor si snacks-urilor, colorant care are efecte secundare periculoase ca urticarie, rinite, tumori renale, varsaturi s.a.; E-123 (rosu) folosit la prajituri, jeleuri, creme, care poate cauza crize de astm si este suspectat ca ar produce cancer: cele doua de mai sus sunt interzise deja in Norvegia, iar cel de al doilea si in SUA si Austria. Eritrozina (E-127 - rosu) folosita la fructe conservate, dulciuri si snacks-uri, care duce la distrugerea vitaminei B12 din organism si produce hipertiroidie si cancer tiroidian este interzisa in Norvegia, iar E-142 (verde S) care da culoare conservelor de mazare, jeleurilor si dulciurilor, poate cauza cancer. Motiv pentru care SUA, Norvegia si Suedia l-au interzis.


Din moment ce in Romania acesti coloranti periculosi pentru sanatate nu sunt - inca - interzisi, bunul-simt si grija pentru sanatatea noastra trebuie san e indrume spre o alimentatie mai atenta, o supraveghere deosebita a celor ce mancam. Renuntati la snacks-uri si chips-uri, la bauturi racoritoare care contin aditivi de tip E.
Ah, dar cum sa renuntam la inghetata si la atatea alte "bunatati"?! Simplu:nimic nu se poate compara cu o limonada sanatoasa din lamiae sau o citronada facuta in casa din portocale si apa plata sau sifon. Putem inlocui colorantii "dusmanosi" cu palete variate de culoare naturala: sofran, foi de ceapa, morcov, zeama de sfecla, spanac sau coji de nuca. Sigur, asta inseamna sa "fabricam" in casa felurile dorite. Dar nici nu-I asa greu cu toate facilitatile electrocasnice pe care le avem astazi! Vom dobandi beneficii nesperate: un organism sanatos, o alimentatie rationala, un corp mai suplu, feluri de mancare si dulciuri cu o paleta variata de culoare si originalitate.
Jos cu snacks-urile! Nu E-urilor!
Vivat culoarea naturala!

*Vezi si Tabelul cu E-urile cel mai des folosite - aici.


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism