InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Ce este...

Articol Ce este EBOLA?
       
2014/11/24 16:08:48

Ce este EBOLA?
Ebola pericol letal

De-a lungul istoriei sale, omenirea a cunoscut dezastre nenumarate, care au decimat-o, au slabit-o si... au speriat-o. La epidemiile de ciuma bubonica din Evul Mediu si la SIDA zilelor noastre, se adauga acum alt pericol mortal EBOLA. Ingrijorarea care a cuprins umanitatea la aflarea vestilor despre re-izbucnirea unei astfel de epidemii pe continentul african s-a intensificat in momentul in care epidemia respectiva a depasit granitele Africii, migrand si pe celelalte continente.

Ce este Ebola?
Febra hemoragica Ebola, cum este denumita, este o boala infectioasa virala, care are o mortalitate de cca. 90% din cazuri. Este provocata de virusul Ebola, numit astfel dupa raul Ebola din Congo, in apropierea caruia a izbucnit prima data, in 1976, aceasta epidemie; simultan a fost identificat atunci inca un focar in Sudan.

Cum se transmite?
Virusul Ebola se transmite de la animal la om, dar si prin transmitere interumana, prin contact cu sangele, secretiile, organele sau fluidele animalelor infectate, apoi, intre oameni, prin contact direct (piele ranita sau mucoase) cu sangele, organele sau secretiile, cum sunt saliva, urina, sperma, lacrimile celor infectati. Transmiterea se poate face si prin contact indirect prin intermediul obiectelor contaminate, a mediului infectat.


Cat dureaza incubatia?
Durata de incubatie poate fi intre 2 si 21 de zile, dar in medie este de 8 zile. Se pare ca perioada de incubatie, spre deosebire de convalescenta, nu este contagioasa.

Cum se manifesta?
Aceasta boala virala debuteaza ca o raceala, dar brusc, cu febra mare, frisoane, dureri de cap si eruptii cutanate. Dupa 2-3 zile se adauga voma, diaree, hemoragii diverse si sunt afectate functiile renale si hepatice. Apar si tulburari nervoase, ca: anxietate, anorexie, confuzie, instabilitate. Moartea survine la 6-9 zile de la debut, prin soc, hipovolemie (micsorarea volumului de sange necesar circulatiei normale dupa hemoragii sau deshidratare acute), hemoragii interne sau externe generalizate. Mortalitatea este estimata la cca. 50-90% din cazurile infectate.

Cum se trateaza?
Deocamdata, nu exista un vaccin sau un tratament antiviral specific pentru aceasta boala. Dar este demn de mentionat ca laboratoarele din marile state ale lumii fac cercetari serioase in acest sens. In prezent, Organizatia Mondiala a Sanatatii incurajeaza seroterapia, transfuziile cu ser continand un anticorp luat de la persoane care s-au vindecat de Ebola. De asemenea, exista ZMapp, un amestec de trei anticorpi; este un tratament experimental, care a fost administrat pentru prima data unui medic american la 31 iulie 2014 in Africa. Infectat, ca si colega sa, medicul a primit o doza de ZMapp, iar colega sa doua doze, pe 3 si 4 august 2014, apoi au fost repatriati la un spital din Atlanta-USA. La 21 august august 2014 ei au parasit spitalul complet vindecati. Dar, preotul spaniol care a primit acelasi tratament si a fost repatriat din Liberia in Spania, a murit la 12 august. La aceeasi data, Organizatia Mondiala a Sanatatii a autorizat folosirea tratamentelor experimentale, in anumite conditii. Exista in acest moment mai multe vaccinuri candidate pentru febra hemoragica Ebola, care sunt in prezent testate pe animale de laborator, iar un vaccin al companiei GlaxoSmithKline face in prezent obiectul testarii asupra a zece persoane, incepand de la 2 septembrie 2014. Cam atat. In rest, tratamentul se rezuma la mentinerea functiilor vitale ale bolnavului, caz in care imunitatea naturala are un cuvant greu de spus.

Ebola ca arma biologica
Conform Nomenclatorului agentilor patogeni cu potential bioterorist, Ebola este clasificata ca fiind arma biologica de categoria A. Chiar membri sectei japoneze AUM, au incercat fara succes sa-si procure virusul Ebola, dar au preferat in cele din urma gazul sarin, pe care l-au folosit in atacul terorist de la metroul din Tokyo, in 1995. Guvernul american ia in serios riscul Ebola ca agent bioterorist, finantand studiul virusului Ebola si experimentarea unor tratamente pentru febra hemoragica Ebola. ZMapp-ul a fost dezvoltat de o companie cvasi-necunoscuta, care are legaturi cu Departamentul Apararii al Statelor Unite.

Ebola in 2014
Epidemia de febra hemoragica Ebola izbucnita anul acesta in Africa, a dat 13703 cazuri de imbolnaviri, din care 4922 decese, pana la 27 octombrie 2014. Se estimeaza ca pana la 20 ianuarie 2015 va exista un numar de 550.000 cazuri pe continentul african; se poate deduce usor numarul mare de posibile decese. De aici, necesitatea dezvoltarii unui tratament specific, cat mai repede. Sa nu ne pierdem speranta...


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism