InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Despre Nutritie

Articol Adevaruri utile despre nutritie (5)
       
2016/9/5 13:04:26

Vitamina D si Soarele
  • Adevaruri utile despre nutritie (5)

Vitamina D este aceea care contribuie la mentinerea nivelurilor normale de calciu si fosfor in sange, iar carenta de vitamina D poate duce la boli ale oaselor ; se stie, de asemenea, ca aceasta vitamina scade cu cca. 50% riscul aparitiei diferitelor forme de cancer. Vitamina D poate fi obtinuta prin expunere la soare dar ea poate proveni si din alimentatie, din anumite uleiuri de peste si din unele suplimente de vitamine.
Razele ultraviolete din soare fabrica vitamina D printr-un precursor chimic localizat in pielea noastra. Daca ne expunem suficient la soare, ne putem asigura toata cantitatea de vitamina D de care avem nevoie. Vitamina D fabricata in pielea noastra merge apoi la ficat, unde este convertita de catre o enzima, intr-un metabolit al vitaminei D. Acest metabolit reprezinta forma de depozit a vitaminei D in organism ; locul de depozitare este reprezentat in principal de ficat, dar si de tesutul adipos. Pasul urmator este cel esential.


Atunci cand este nevoie, o parte din forma de depozit este transportata la rinichi, unde o alta enzima o converteste intr-un alt metabolit puternic al vitaminei D, care este numit 1,25D. Acest metabolit efectueaza partea esentiala a actiunii vitaminei D in corpurile noastre. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le face vitamina D, in principal in forma sa convertita in puternicul metabolit 1,25D, este acela de a controla dezvoltarea a numeroaselor boli grave ; astfel ca expunerea corespunzatoare la soare, prin asigurarea unui depozit suficient de vitamina D, ajuta la prevenirea imbolnavirii celulelor. Este stiut ca populatiile nordice, prea putin beneficiare de soare, pe langa alte boli, au mai multe cazuri de diabet de tip 1, scleroza multipla, artrita reumatoidala, osteoporoza, cancer de san, de prostata si de colon. In acelasi timp, s-a observat ca nordicii care consuma mult peste bogat in vitamina D au mai putine cazuri de scleroza multipla. De asemenea, in cadrul acestor populatii consumatoare de peste, cu incidente mai scazute ale bolii, sunt cu mult mai putini consumatori de lapte de vaca. In urma cercetarilor efectuate s-a constatat urmatorul fapt : consumul de lapte se asociaza cu scleroza si diabetul, indiferent de consumul de peste. Deci, este bine sa consumam mai mult peste decat lapte de vaca pentru a ne asigura un depozit eficient de vitamina D.
Organismul uman este un mecanism extrem de fin si - de cele mai multe ori - bine reglat ; este bine sa-l pastram astfel. Cand este vorba sa decidem de unde sa luam suficienta vitamina D, din soare sau din alimente, este mai logic si mai usor sa o primim din soare.
Cum sa facem asta cititi despre „Helioterapie” (click aici) .

Ep.1 - Alimentatia si sanatatea - click aici
Ep.2 - Despre alimentatia „corespunzatoare” - click aici
Ep.3 - Adevarul despre proteine si cancer - click aici
Ep.4 - Ce sa mancam pentru a fi sanatosi - click aici
Ep.5 - Vitamina D si Soarele - click aici
Ep.6 - Helioterapia - click aici


Olivia Vatca

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.

 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism