InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Feng-Shui

Articol Ce NU este Feng-Shui
       
2016/8/22 15:31:44

Ce nu este Feng-Shui

Este atat de "la moda" astazi sa fii interesat de Feng-Shui, sa-ti decorezi casa ori gradina Feng-Shui, sa... conversezi despre Feng-Shui, incat se pierde in monden sensul clasic a ceea ce inseamna cu adevarat Feng-Shui, ca practica traditionala chineza. Patruns in lumea occidentala relativ recent, pana cu cca. 25-30 de ani in urma el era practic necunoscut pe continentul american si era foarte putin raspandit in randul chinezilor educati din vechiul continent. Odata cu aparitia primului manual de Feng-Shui in 1976, intitulat "The Living Earth Manual of Feng-Shui" al lui Stephen Skinner, "fenomenul" a inceput sa fie cunoscut si, mai incoace, prin anii 90, intens popularizat de celebra Lillian Too. Astazi, in Occident, s-a pierdut oarecum precizia subiectului si i-au fost adaugate fatete care nu fac parte din traditia chineza. Mai mult, acum, uitam ca Feng-Shui nu este o ramura a decoratiunilor interioare, ci o stiinta practica, de sine statatoare.


Stravechea arta si stiinta chineza, vorbind de practica de Feng-Shui autentica, traditionala, a luat fiinta cu cca. 6000 de ani in urma, in China epocii neolitice. Cunostintele timpurii s-au transformat intr-o traditie sofisticata si bine cizelata in timpul dinastiei Tang, in anii 618-907 d.Hr. In esenta, Feng-Shui clasic reprezinta un sistem bazat pe cercetarea atenta a fortelor ceresti (timpul), a celor pamantesti (spatiul interior si exterior) si a modului cum interactioneaza Qi-ul celor doua planuri pentru a le echilibra.
Daca Feng-Shui se traduce prin "vant apa", definitia sa este "arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator" . Echilibrul dobandit astfel atrage dupa sine o sanatate mai buna, prosperitate si relatii armonioase. Sistemul clasic de Feng-Shui reprezinta studiul Qi-ului, care este forta vitala care sta la baza a tot ce exista, forta universala, omniprezenta si unificatoare.

Din nefericire, traditia Feng-Shui este sufocata de o sumedenie de conceptii gresite, datorate stilului de gandire occidental, care prefera lucrurile clare, ordonate si ar dori sa clasifice totul, facand posibila aparitia falselor scoli de Feng-Shui, ca Secta Neagra sau scoala Aspiratii de viata. Aceasta veche traditie chinezeasca a devenit vedeta zilei ! Toata lumea pretinde ca practica Feng-Shui, vrea Feng-Shui, vorbeste despre Feng-Shui. Teancuri de carti, ziare si reviste, scoli si site-uri web, ofera sfaturi si diverse tehnici care n-au nici o legatura cu practica originala. Singurul lor scop este sa faca bani ! Pe spinarea neavizatilor. Tot asa, Feng-Shui nu este o filosofie orientala bazata pe superstitie, nu este o religie si nici nu se bazeaza pe religie, nu este un panaceu universal. Astazi, Feng-Shui este un mod de viata in numeroase tari ale Asiei ; in Hong Kong, Singapore, Taiwan si Malaysia, maiestrii Feng-Shui sunt solicitati de cei care-si doresc prosperitate, sanatate si relatii benefice. Si in China, unde regimul comunist l-a interzis o perioada, Feng-Shui se bucura din nou de popularitate.
Dar azi, cand s-au inmultit "maestrii" Feng-Shui si la noi, cum putem deosebi stravechea practica chineza, adica practica Feng-Shui traditionala, de falsele scoli de Feng-Shui ? Iata cum : utilizarea de oglinzi, cristale, fluiere de bambus, panglici rosii, clopotei, precum si ideea de a imparti o locuinta in sectiuni ce corespund carierei, nivelului intelectual, familiei, bunastarii, faimei, casatoriei, copiilor, sunt concepte ce apartin falselor scoli de Feng-Shui. Dar este o mare diferenta intre mistificare si realitate!

Pe masura ce asiaticii patrund spre Vest, acest lucru se intampla si cu traditiile lor. Medicina orientala, bucataria Extremului Orient si artele martiale sunt astazi acceptate si practicate cu succes si la noi. Mergand pe linia acestor influente, Feng-Shui prinde radacini peste tot. Societatile multiculturale faciliteaza schimburile de idei, comunicarea si intelegerea. Important este sa nu denaturam artele si stiintele stravechi, traditionale, clasice, cum este cazul practicii Feng-Shui.

*Cititi si "Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca" semnat de prof. Sebastian Stanculescu - click aici


Radu Botez - parapsiholog

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism