InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Sugestii pozitive

Articol Arnica - podbalul de munte
       
2010/6/25 22:20:25

  Sugestii pozitive
Arnica - podbalul de munte

Arnica montana, dupa denumirea ei latina, este o planta cu excelente virtuti tamaduitoare. Este de asteptat ca, in conditiile in care pretul medicamentelor se va tripla, sa incepem sa refolosim remediile stramosesti, intre care arnica joaca un rol important. Cunoscuta la noi ca : iarba soarelui, podbalul de munte, tabacul campului, carul zanelor sau ciuda, arnica are flori colorate in galben-portocaliu, care contin compusi foarte toxici si nu sunt indicate pentru uz intern. In schimb, este extrem de folositoare in uzul extern, cum vom vedea mai jos.

Cum si pentru ce folosim arnica

Ceaiul de arnica se obtine dintr-o lingura de flori de arnica ( de la Plafar ) la o jumatate de litru de apa clocotita ; se lasa pana devine caldut, se strecoara, se face gargara si apoi se scuipa. Este folosit in tratamentul raguselilor si laringitelor.


Tinctura de arnica are utilizarea cea mai importanta; daca se procura de la farmacie, se recomanda distilarea cu apa ( o parte esenta, o parte apa ), pentru a evita arsurile locale ale pielii. Este remediul universal pentru tratamentul loviturilor, echimozelor si hematoamelor ; aplicarea externa are efect aproape miraculos in disparitia vanatailor, tumefierilor, luxatiilor si entorselor. Tinctura de arnica diluata se poate aplica pe piele in cazul acneei rebele si a furunculelor, ea ajutand mult in rezolvarea cazurilor dermatologice. Pentru calmarea picioarelor obosite, cufundati-le in apa calduta in care ati pus o lingura de tinctura de arnica ; circulatia se imbunatateste instantaneu, ducand la disparitia durerilor.
Compresele cu esenta de arnica trateaza bine prin aplicarea lor pe ranile proaspete. Pentru a evita iritarea pielii, se unge locul cu ulei de sunatoare sau ulei de musetel.


Precautii

In cazul in care sunteti alergici la crizanteme sau la un alt membru al familiei de plante Asteraceea, din care face parte si arnica, trebuie sa o evitati. Uneori, utilizarea indelungata a acestei plante poate duce la aparitia dermatitei de contact, o afectiune iritanta a pielii. Trebuie sa tineti cont de avertizarea ungerii locului bolnav cu uleiuri, a diluarii esentei si sa evitati contactul cu ochii, gura, nasul.


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism