InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Info-TESTE

Articol Test - Sunteti intuitivi sau rationali ?
       
2016/3/16 14:59:11

TEST: Sunteti intuitivi sau rationali ?

V-ati intrebat vreodata, care este modul dvs. de a gandi ? Sunteti intuitivi sau rationali ? Daca Seneca spunea ca „ratiunea este cea care hotaraste la bine si la rau”, iata, descoperim ca lucrurile nu sunt chiar asa simple, fiindca intra in joc si intuitia. Daca despre aceasta din urma puteti afla mai multe din materialul „Puterea intuitiei” (din volumul "Intre psihologie si parapsihologie" click aici), sau puteti face „Testul intuitiei” (click aici) pentru a afla ce fel de intuitie aveti, in ceea ce priveste ratiunea, Blaise Pascal spunea ca „ratiunea este metoda lenta si intortocheata, prin care cei care nu stiu adevarul, il descopera”; cam asemanator gandeste Erich Fromm, care spune ca „ratiunea este instrumentul omului pentru a ajunge la adevar”. Daca nu stim despre noi prea multe, este momentul sa aflam cum gandim - intuitiv sau rational - facand testul de mai jos, preluat din volumul „Psihoteste”, Ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.
Raspundeti prin „da” sau „nu”.


1 - In general aveti o buna vedere de ansamblu si acordati putina atentie detaliilor ?
2 - Va plac faptele precise si cifrele ?
3 - Va place sa jonglati cu idei sau teorii ?
4 - Se spune adesea despre dvs. : „Nu este om grabit, presat de timp” ?
5 - Inovatiile si ideile bizare va pasioneaza adesea ?
6 - Aveti nevoie de mult timp pentru a raspunde la intrebarile care vi se adreseaza ?
7 - Mai curand sunteti idealist/a ?
8 - Va place sa va lamuriti incertitudinile si sa inlaturati ambiguitatile ?
9 - Adoptati cu usurinta punctele de vedere ale celorlalti ?
10 - Aveti incredere in fortele proprii ?
11 - Nu va place sa fiti dojenit/a in proiectele dvs. ?
12 - Chiar daca aveti indoieli, cautati sa va aparati punctul dvs. de vedere ?
13 - Sunteti sensibil/a la ceea ce se petrece in jurul dvs. si la zvonuri ?
14 - Sunteti mai curand o persoana lacoma decat pofticioasa ?
15 - Stiti ce este acela un kvan ?
16 - Sunteti nonconformist/a ?
17 - Rareori va amintiti visele ?
18 - Sunteti ambitios/oasa, uneori chiar arivist/a ?
19 - Cand aveti un moment liber, profitati de el sa va puneti la curent cu noutatile din ziare si reviste ?
20 - Cunoasteti oameni intuitivi ?
21 - Va entuziasmati usor atunci cand vedeti ceva nou ?
22 - Intelegeti utilitatea acestui chestionar ?


Cotarea raspunsurilor

Daca la intrebarile: 1, 3, 4, 5, 7, 9, 13, 15, 16, 21, 22 ati raspuns DA puneti cate un punct; daca ati raspuns NU puneti zero.
Daca la intrebarile: 2, 6, 8, 10, 11, 12, 14, 17, 18, 19, 20 ati raspuns NU puneti un punct; daca ati raspuns Da puneti zero.
Adunati punctele.


Interpretarea rezultatelor

Daca ati obtinut mai mult de 15 puncte: Folositi mai mult intuitia in activitatea dvs. De altfel, stiti acest lucru si am impresia ca nu v-a placut acest test.

Daca ati obtinut intre 11 si 15 puncte: Utilizati ambele moduri de gandire, intuitiv si rational, cu preferinta pentru cel intuitiv.

Daca ati obtinut intre 6 si 11 puncte: De asemenea, utilizati ambele moduri de gandire, intuitiv si rational, dar cu preferinta pentru gandirea rationala.

Daca ati obtinut mai putin de 6 puncte: De obicei nu aveti incredere in intuitia dvs. si aveti dreptate, deoarece nu este prea puternica, dar ar fi momentul sa va propuneti si dezvoltarea acestui nivel de gandire, cel intuitiv.

Testul este preluat din volumul „Psihoteste”, Ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism