InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Stiati ca...

Articol Virozele Respiratorii
       
2009/10/10 17:14:00

Continuam sa publicam informatii de interes general, despre sanatate si diverse afectiuni des intalnite, iar acum vom vorbi despre cauzele, simptomele si tratamentul uneia dintre aceste afectiuni, care este specifica anotimpurilor de tranzitie ( primavara, toamna ) dar si iernii. Astazi, despre...

Virozele Respiratorii

Stiati ca...
... Simpla raceala este o viroza si nu neaparat vremea rece este responsabila de aceasta, ci o multime de virusuri.
... Anumiti virusi pot supravietui pana la trei ore inafara organismului.
... In functie de tipul virusului, aceasta se transmite prin : contactul secretiilor infectate cu pielea, ochii si nasul, inhaland particule de astfel de secretii, care plutesc in aer, contactul cu obiecte infectate.


...Simptomele cu care incepe viroza respiratorie, sunt : infundarea nasului sau secretii nazale abundente, respiratie dificila, stranut, uneori dureri de gat, tuse, dureri de cap si febra.
... Raceala obisnuita dureaza intre doua zile si 14 zile, cel mai des o saptamana. ( O anecdota populara spune ca raceala trece, fara pastile in 7 zile, iar cu medicamente, intr-o saptamana !) .
... Riscul de contaminare este in ziua a doua si a patra de la contactare, cand nivelul virusului in secretii este cel mai mare.
... Prevenirea contaminarii se face prin : spalarea cat mai des a mainilor, evitarea persoanelor deja bolnave, evitarea aglomeratiilor, acoperind nasul si gura cand tusiti sau stranutati pentru a evita contaminarea altora.
...Tratamentul consta in : repaus la pat, aport crescut de lichide, gargara cu apa calda cu sare, aspirina sau paracetamol pentru durerile de cap si febra.
... Aspirina nu este recomandata copiilor sub 10 ani.
... Antibioticele NU sunt recomandate, fiind utile numai in cazul unor complicatii, cum ar fi sinuzita sau infectii ale gatului si numai la recomandarea medicului.
... Antibioticele NU previn virozele respiratorii, raceala.
... Vitamina C, luata in cantitate prea mare produce diaree severa.
... De mare ajutor in virozele respiratorii pot fi inhalatiile de aburi.
... Daca doriti cateva remedii practice, puteti sa cititi „Bronsita si tusea” (click aici).


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism