InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Afectiuni de sezon

Articol Astenia de toamna
       
2017/9/6 14:12:20

Afectiuni de sezon : Toamna
    ASTENIA DE TOAMNA

Nota: nu confundati astenia de toamna cu anxietatea sau cu depresia, chiar daca simptomele lor par asemanatoare.

Toata lumea a auzit sau a suferit de astenia de primavara (click aici); putini stiu insa ca sunt frecvente si asteniile de toamna, cauzate de conditiile speciale ale acestui anotimp si multi sufera de aceasta afectiune, unii chiar fara sa stie. Observati-va starile, atunci cand simtiti ca „ceva nu este in regula”, mai ales toamna; astenia de toamna netratata, lasata la voia intamplarii, poate cauza suferinte mai mari, cu atat mai mult cu cat, in vremurile de astazi, toti suntem preocupati de diverse probleme si, cel mai adesea, uitam sa ne ingrijim sanatatea.

Simptomele asteniei de toamna. Daca, odata cu instalarea toamnei, observati o stare de oboseala continua, aveti incapacitate de concentrare si insomnii, dureri de cap, nervozitate excesiva si iritabilitate fara motiv; toate acestea neavand o cauza aparenta, atunci sigur aveti o astenie de toamna, in care sistemul dvs. imunitar este influentat negativ si sensibilizat. Daca dormiti suficient si va alimentati corect si starea de oboseala se mentine totusi, sigur aveti o astfel de astenie.


Cauzele asteniei de toamna. Cele mai frecvente cauze sunt diferentele de temperatura intre zi si noapte, dar si de la o zi la alta, stilul de viata dezordonat si, de multe ori, presiunea aprovizionarii pentru iarna, alaturi de o alimentatie inadecvata, cu carente de vitamine si minerale si programul foarte incarcat sunt cateva dintre cauzele asteniei de toamna. Una dintre cauzele cele mai frecvente - foarte importanta - este si lumina, in cantitate din ce in ce mai mica pe parcursul zilelor de toamna.

Cum tratam astenia de toamna. Cea mai mare atentie trebuie sa o acordam lipsei de vitamine si minerale; consumand multe fructe si legume, puteti evita carentele de vitamine. Folositi in alimentatia dvs. cereale si lactate, care contin calciu, fibre, carbonati si vitamine. Nu neglijati relaxarea si dormiti suficient. Tonifiati organismul cu produse naturale, ca : laptisorul de matca, gingseng si miere. Dintre „medicamentele” cele mai indicate in astenia de toamna, sunt : soarele, soarele si... soarele. Prindeti orice moment insorit si faceti plimbari lungi, in locuri verzi si insorite. Si nu in ultimul rand, astenia de toamna se trateaza cu multa... atentie. Nepasarea, lipsa de interes pentru simptomele si cauzele acesteia sunt daunatoare sanatatii dvs.

Ceaiuri recomandate pentru astenia de toamna. Suntem tentati sa ne „indopam” cu pastile si tablete, ori de cate ori suntem bolnavi; se pare ca am uitat stravechile remedii oferite de bunica. Printre acestea ceaiurile sunt salutare si va recomandam cateva dintre acestea.
Ceai din amestec de : flori si radacina de ciubotica-cucului, roinita si paducel, in parti egale. La o cana cu apa clocotita se pune o lingura de amestec; se beau cateva inghitituri inainte de masa.
Ceai din amestec de : 50 gr. menta, 50 gr. roinita si 25 gr. radacina de valeriana. La o cana cu apa clocotita se pun doua linguri de amestec, se lasa vasul acoperit timp de o ora, apoi se strecoara si se beau cateva inghitituri cu o ora inainte de culcare.
Ceaiul de sunatoare este bun ca masura preventiva contra asteniei de toamna.


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism