InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Remedii practice

Articol Remedii practice - Bataturile si hiperkeratoza
       
2017/9/6 14:11:52

Remedii practice:
Vaaai, bataturile mele !..
Bataturile si hiperkeratoza

...S-au dus zilele calde, vremea sandalelor usoare, pe care le puteam lepada cu usurinta si mergeam cu picioarele goale prin nisipul plajelor sau prin iarba revigoranta a muntelui. A venit toamna ! Este anotimpul incaltarilor mai „dure”, pantofi inchisi, capabili sa reziste ploii si vremii reci si, odata cu acestea incep sa apara suferinte pricinuite de bataturi ; in talpa, la si intre degete, uneori si la maini, oriunde ar fi ele situate, creeaza disconfort si produc dureri insuportabile.


Bataturile si hiperkeratoza

Cand pielea este expusa frecarii prea mult timp sau prea des, stratul extern al pielii formeaza o ingrosare de celule moarte si aceasta este batatura. Daca ea nu este tratata corespunzator, epiderma evolueaza catre hiperkeratoza, care nu este altceva decat o batatura cu interior dur, caruia, in popor i se spune „corn” sau „radacina”. Bataturile pot fi si nedureroase, dar cand ele apasa pe un os sau pe un nerv, durerile devin insuportabile.


Ce sa facem ?

In primul rand sa le prevenim ; de cate ori observam o ingrosare cat de mica a epidermei de pe degete sau intre ele, trebuie sa introducem picioarele in apa calda si sa razuim delicat pentru a indeparta celulele moarte. Pentru aceasta vom folosi piatra ponce pentru degete, talpi si calcaie ; pentru pielea ingrosata dintre degete, unde ea este mai umeda, vom folosi o pila speciala pentru bataturi, pe care o putem gasi in farmacii. Daca bataturile si hiperkeratoza s-au instalat deja, sunt necesare baile calde cu saruri Epsom ( din farmacii ) sau aplicarea unui tampon umectat cu ulei de masline sau ulei de ricin, fixat cu un plasture. Batatura astfel inmuiata va ceda mai usor. Notati ca in farmacii puteti gasi plasturi anti-bataturi cu acid salicilic ; daca doriti puteti sa zdrobiti o pastila de aspirina, inmuiata cu cateva picaturi de apa si va faceti singuri astfel de plasturi. Cand batatura este inmuiata, razuirea ei devine mai usoara.


Ce sa nu facem ?

In nici un caz, nu ascultati sfatul celor care spun ca o batatura trebuie taiata, utilizand lama de ras, clesti sau forfecute. Talentele dvs. chirurgicale nu va pot feri de riscul de intepaturi sau taieri, care se pot infecta si pot pricinui mari necazuri. Pentru persoanele diabetice, bataturile sunt, in mod special periculoase. Circulatia deficitara expune la riscul de a face infectii si este periculos sa incerce sa se trateze cu instrumente nesterile, care pot introduce microbi in organism. In orice caz, daca batatura se inflameaza, nu asteptati prea mult, ci adresati-va medicului.


Cum prevenim aparitia lor ?

Pentru inceput, nu cumparati incaltamintea dimineata, pentru ca peste zi, picioarele se umfla si riscati sa luati pantofi prea stramti ; cumparati-i dupa-amiaza mai tarziu. Nu purtati pantofi care preseaza degetele, dar nici incaltari prea largi, deoarece pantoful aluneca si se freaca, provocand bataturi. Pentru femei, este bine sa evite tocurile inalte, in masura posibilitatilor. Pentru pantofii pretentiosi, cu varfuri ascutite si tocul foarte inalt, este bine ca varful acestora sa fie capitonat, pentru a reduce presiunea pe degete. Persoanele cu degetele picioarelor mai sensibile pot folosi, iarna, ciorapi cu degete ( exista in comert ) sau separatoarele disponibile in farmacii.
Este bine sa luati aminte la cele de mai sus, caci „unde nu-i cap - vai de picioare”.


REDACTIA

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism