InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Info Articole

Articol Sanatatea orala a gravidelor
       
2009/8/2 20:06:17

Sanatatea orala a gravidelor

Avand in vedere ca acum sunteti insarcinata, purtati o dubla responsabilitate. Sarcina afecteaza aproape toate aspectele vietii unei femei, inclusiv sanatatea orala, care trebuie sa fie o prioritate in timpul sarcinii. Este necesar sa constientizati necesitatea unei alimentatii corespunzatoare, cu aport de vitamine si minerale. Pentru ingrijirea dintilor exista recomandari privind intretinerea lor in aceasta perioada. Medicul stomatolog va poate ajuta cu sfaturi privind igiena orala si realizarea unui program de profilaxie care sa previna complicatii ulterioare.

Ce, cum si de ce se intampla ?

Gingivita de sarcina reprezinta inflamatia tesuturilor gingiei, papilei si marginii libere a gingiei aparuta datorita modificarilor hormonale induse de sarcina, asociate cu placa bacteriana.


Modificarile hormonale din timpul sarcinii conduc la transformari la nivelul vaselor de sange si a tesutului conjunctiv din cavitatea orala. Astfel, se poate ajunge la o predispozitie accentuata catre inflamarea gingiei, ce se manifesta, de exemplu, printr-o sangerare repetata a gingiei. Sangerarea gingiilor in sarcina apare cam la 50-100% din cazuri. Pe de alta parte, apetitul sporit si nevoia de dulciuri pot conduce la aparitia cariilor. Dintii au de suferit si sub actiunea vomei,care este acida, prezenta in primele luni de sarcina. De asemenea, asupra smaltului in aceasta perioada mai actioneaza si agresiva acidiatate stomacala.
In perioada de sarcina, culoarea gingiei variaza de la rosu stalucitor pana la rosu violaceu. Dureri gingivale apar numai in cursul unor infectii acute prin suprainfectare. In cursul primului trimestru de sarcina, gingivita apare ca urmare a productiei crescute de gonadotropi hipofizari si devine evidenta in ultimul trimestru, cand progesteronul si estrogenii au nivelul cel mai ridicat


Ca si concluzie, principalele semne de imbolnavire gingivala sunt :

HIPERPLAZIA DE SARCINA - gingia este tumefiata ( mai ales in zona frontala a gurii ), marita de volum, lucioasa, de consistenta moale, decolabila de pe dinte mai ales la nivelul papilelor interdentare.

SANGERAREA - la unele femei este foarte abundenta, se produce la cele mai mici atingeri si este datorata hipervascularizatiei de la nivelul mucoasei gingivale.


Ce pot face pentru dintii mei ?

Pentru a inlatura pericolul aparitiei cariilor si al inflamarii gingivale in timpul sarcinii trebuie sa intretinem o igiena stricta a cavitatii bucale. Dintre actiunile recomandabile enumeram :

Indepartarea placii bacteriene si a tartrului ( daca se poate in stadiile cat mai precoce ale sarcinii ) prin detartraj supragingival si cu minim de traumatism subgingival, urmat de periaj.

Educarea pacientelor insarcinate pentru o igiena cotidiana corecta.

Folosirea unei solutii bogate in fluor pentru clatirea cavitatii bucale ( ape de gura ) si a unui gel pentru periajul dintilor.

O alimentatie sanatoasa, care sa cuprinda cantitati reduse de zahar si dioxid de carbon.

Informatii, sfaturi si controale regulate la medicul stomatolog.


Dr. Flavia Strat - medic stomatolog
www.dentist-radiologie-constanta.ro

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism