InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Despre Nutritie

Articol Adevaruri utile despre nutritie (1)
       
2008/4/10 23:16:46

  • Adevaruri utile despre nutritie (1)
Alimentatia si sanatatea


Un nou film documentar al deja celebrului Michael Moore, autorul unor filme-soc, vine sa traga un semnal de alarma asupra starii de sanatate si a serviciilor medicale guvernate de organizatiile de asigurari de sanatate orientate spre profit, prin controversatul documentar „Sicko”. Problema nu este nici noua, nici necunoscuta. Daca „Sicko”, filmul, constituie o privire critica, indeosebi asupra sistemului de asigurari de sanatate din SUA, numeroase carti aparute in ultimii ani in tara tuturor posibilitatilor se ocupa de probleme stringente de sanatate si multe condamna industria farmaceutica, ce pare a fi benefica prin sponsorizarile uriase oferite sectorului cercetare medicala dar care, in acelasi timp, prin publicitatea ( uneori mincinoasa ) care se face medicamentelor, indeparteaza hotarat atentia publicului de la o alimentatie sanatoasa, conducand-o la inlocuirea unei parti a hranei obisnuite cu anumiti substituenti, care produc efecte nocive in modul de alimentare si au efecte grave pe termen lung asupra sanatatii.


Obezitatea, inamicul nr.1 al americanilor si nu numai [ recent Romania s-a clasat pe locul 2 in Europa ( vezi articol - click aici ), cu un ridicat procent de populatie supraponderala ], bolile de inima, cancerul, diabetul si altele, sunt preocupari frecvente, nu numai ale specialistilor, dar mai ales ale oamenilor de rand. „Boom”-ul curelor si dietelor pentru slabire este la punctul maxim, existand o mare varietate de astfel de metode pentru a slabi. Cercetarile in domeniul cancerului sunt intense, iar transplanturile de inima din ce in ce mai numeroase. Din ce in ce mai des si mai tare se aud voci care condamna modul de alimentare practicat de americani si, mai nou, de europeni si, bineinteles, de romani. „Foamea” publicului de informatii privind alimentatia este din ce in ce mai mare ; cartile despre nutritie si sanatate sunt editate si cautate in mod continuu ; toate revistele contin articole pe aceasta tema, iar ziarele, programele de radio si tv iau in mod constant in discutie problema alimentatiei si sanatatii. Cu toate acestea, oamenii sunt mereu mai bolnavi, sunt mai multi suferinzi de boli de inima, mai numerosi diabeticii, iar cancerul ( despre cancer - click aici ) ocupa locuri fruntase in topul bolilor cauzatoare de moarte. Astfel stand lucrurile, putem fi siguri ca stim ceea ce trebuie pentru a ne imbunatati starea de sanatate ? Desigur, nu ! Am fost condusi catre ideea ca suplimentele de vitamine, minerale, nutrienti, ne ofera protectie impotriva bolii ; nimic mai gresit ; pe termen lung ar trebui sa luam aceste adjuvante necesare, nu din farmacii, ci din alimentatia naturala ; este usor sa inghiti cateva pastile, dar tot atat de usor si chiar mai placut, poate fi sa mananci o salata proaspata din fructe sau legume. De ce sa asteptam sa ajungem la medic sau chirurg ? Poate fi un organism operat, taiat, tot atat de functional ca un trup neatins de bisturiu sau laser ? Sigur, nu. Dar cum putem ocoli sala de operatie ? Cum putem sa ne ferim de durere ? Ce trebuie sa facem pentru a fi sanatosi ?

Totul, dar absolut totul este in mainile noastre. Trebuie doar sa intelegem ca modul de alimentatie este esential pentru sanatatea noastra si ca el trebuie schimbat! Este greu, este usor sa faci asta ? Depinde de puterea vointei noastre, dar, mai ales, de dorinta noastra de a fi sanatosi si de a nu deveni dependenti de pastile, cum atat de des se intampla in zilele noastre. Si, trebuie sa intelegem corect, nu este vorba de vreo „cura” - este vorba despre ce mancam in mod obisnuit; cum si de unde ne asiguram necesarul de proteine, glucide, lipide, de vitamine si minerale, nutrienti necesari organismului uman pentru buna sa functionare.
Toate acestea exista in natura, in regnul vegetal, in cantitati indestulatoare. Atunci de ce ne imbolnavim ? Pentru ca nu ne hranim corect ! Acesta este subiectul serialului de articole pe care le vom publica in revista noastra.

Ep.1 - Alimentatia si sanatatea - click aici
Ep.2 - Despre alimentatia „corespunzatoare” - click aici
Ep.3 - Adevarul despre proteine si cancer - click aici
Ep.4 - Ce sa mancam pentru a fi sanatosi - click aici
Ep.5 - Vitamina D si Soarele - click aici
Ep.6 - Helioterapia - click aici


Olivia Vatca

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism