InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Info Articole

Articol De ce sa ne pastram abdomenul plat?
       
2008/3/7 23:05:44

Burta de „belfer” si dementa senila
       sau
De ce sa ne pastram abdomenul plat ?


Daca pe vremea bunicilor si strabunicilor nostri exista un dicton care spunea ca „Tot grasul - om frumos” ceea ce insemna ca oamenii grasi erau considerati frumosi, este evident ca in zilele noastre lucrurile s-au schimbat, acest dicton a cazut in dizgratie, acum nemaifiind la moda formele pline, voluptuoase, ba chiar respingandu-se acestea, nu numai in virtutea etaloanelor modei ci, datorita comandamentelor de sanatate si igiena umana.
Din pacate, numarul persoanelor supraponderale este in continua crestere. De cele mai multe ori, abdomenul este primul care da semnalul ingrasarii si, de multe ori, intalnim persoane cu un trup normal, dar cu o burta, cel putin, dizgratioasa. Dar nu numai considerentele estetice trebuie luate in calcul ; aici este vorba de mult mai mult, de pericolele care ameninta sanatatea si chiar viata „burtosilor”. Majoritatea oamenilor au simtul proportiilor burtii lor, ei simt cand greutatea acesteia are o mai mare pondere in greutatea totala a corpului si cand volumul acesteia creste prin depuneri de grasime, dar de cele mai multe ori ei nu se grabesc sa se debaraseze de acest tesut inutil si impovarator, a carui existenta le ameninta viata atat de cumplit cum vom vedea mai jos.


O prestigioasa institutie medicala din New York a facut o serie de cercetari, ale caror rezultate sugereaza ca cei care sunt „burtosi” in jurul varstei de 40 de ani, sunt expusi riscului de boli, ca : diabetul, infarctul miocardic si, in general, bolile de inima. Dr. Rachel Whitmer de la Divizia de cercetare permanenta din Oakland, California, confirma acestea, adaugand in acelasi timp, propriile rezultate obtinute in urma unui studiu efectuat asupra unui esantion de cca. 6500 de persoane cu varste intre 40-45 de ani, iar aceste rezultate spun ca grasimea de pe abdomen favorizeaza, grabeste chiar, riscul de a contracta boala Alzheimer, iar la varsta senectutii aceste persoane au „asigurata”... dementa. Participantii la studiu, cu un trup normal, dar cu masuratori mari ale burtii, erau predispusi la dementa in procent de 98% ! Studiul s-a facut prin masurarea lungimii spatelui si a circumferintei burtii ; diferenta dintre acestea fiind elementul luat in calcul, iar o diferenta de 25,4 cm. este considerata a fi foarte mare!
In alt caz, cercetatorii au studiat un grup de cca. 1050 de persoane cu varste cuprinse intre 73-87 ani care au contractat boala Alzheimer sau alta forma de dementa senila ; consultandu-se dosarele medicale (fisa medicala) din urma cu 36 de ani pana la momentul cercetarii, s-a constatat ca acestia aveau deja in jurul varstei de 40-45 ani, abdomenul „captusit” cu grasime ! Sigur, descrierea experimentelor in cateva randuri este prea simpla, dar pe noi ne intereseaza rezultatele acestora, iar ele arata clar ca depunerea stratului de grasime pe abdomen ( la persoanele „cu burta” ) dezvolta un risc marit de imbolnavire si duc la concluzia ca obezitatea la varste mijlocii mareste riscul dezvoltarii dementei senile. In acelasi timp, dar la Centrul Medical Universitar Columbia din New York, dr. Jose Luchsinger a studiat conexiunea dintre obezitate si boala Alzheimer, aratand ca nu este surprins de rezultatele celor din California, care sunt de o „inalta plauzibilitate”.

Nu cunoastem in ce masura astfel de studii se fac ( daca se fac ) in tara noastra, dar trebuie sa tragem un semnal de alarma pentru toti cei „cu burta” ca, daca nu este foarte clar de ce grasimea abdominala poate genera dementa, este sigur ca ea alimenteaza creierul cu substante nocive, in stare sa-l afecteze ! Daca doriti sa evitati riscul de a dezvolta boli grave ca diabetul, infarctul de miocard, bolile de inima - in general, la varsta inca tanara si daca doriti sa evitati dementa senila la batranete, renuntati, cat mai repede, cat mai aveti timp, la... „tricourile cu burta” !
Asta, ca sa incheiem intr-o nota optimista ; dar AVERTIZAREA - ramane !


Radu Botez & Olivia Vatca

*Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa. Preluarea textelor publicate se poate face doar cu acordul General Editor A.A.P.E.S.
 
Versiunea pentru printare Trimite unui prieten

Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism