InfoTerapii - Revista de Sanatate, medicina alternativa, terapii complementare, nutritie, remedii practice, spirit mind and body

Pagina de Start   Redactia Revistei InfoTerapii   General Editor A.A.P.E.S.   Arhiva de Articole   Cautare   Newsletter - Abonament Gratuit   Contact  


Baile terapeutice

Deochiul - superstitie sau adevar

cand sa mancam fructele

KARMA - Necunoscuta pe care trebuie sa o cunoastem!

Spatiul in care traim si sanatatea noastra sufleteasca

Radu Botez - parapsiholog

Orele astrale ale sanatatii

Carte - Intre psihologie si parapsihologie

Putem vorbi cu ADN-ul

Cele 7 zile si secretele acestora

Sa scoatem sau nu amigdalele?

Carte - Afla ce ai fost intr-o viata anterioara (reincarnare)

Cele sapte CHAKRE si lumile superioare


Remedii practice

Articol Remedii practice - Bataturile si hiperkeratoza
       
2017/9/6 14:11:52

Remedii practice:
Vaaai, bataturile mele !..
Bataturile si hiperkeratoza

...S-au dus zilele calde, vremea sandalelor usoare, pe care le puteam lepada cu usurinta si mergeam cu picioarele goale prin nisipul plajelor sau prin iarba revigoranta a muntelui. A venit toamna ! Este anotimpul incaltarilor mai „dure”, pantofi inchisi, capabili sa reziste ploii si vremii reci si, odata cu acestea incep sa apara suferinte pricinuite de bataturi ; in talpa, la si intre degete, uneori si la maini, oriunde ar fi ele situate, creeaza disconfort si produc dureri insuportabile.

Citeste...

 

Copiii Nostri

Articol Mai stim sa ne educam copiii ?
       
2017/9/6 14:10:47

Mai stim sa ne educam copiii ?

Traim intr-o lume nesigura si dorim, totusi, pentru copiii nostri - siguranta. Dar cum sa le oferim siguranta, cand parintii sunt marcati de nelinisti esentiale ; grija zilei de maine, razboaiele, calamitatile naturale sau provocate de om si inca multe altele afecteaza intreg mapamondul. Se pune problema capacitatii omenirii de a-si asigura viitorul, dar nu orice fel de viitor. Este gresit sa gandim ca, daca noi traim prost si copiii nostri vor putea trai asa. La noi, parca, nimic nu s-a schimbat din vremea comunismului ; ba, dimpotriva - multe s-au deteriorat ; si educatia copiilor pare a fi acum o „arta” uitata. Sa incercam sa ne reamintim cateva principii ale acesteia.

De la 0 ani

Inca de la varsta cea mai frageda, copilul invata ; desigur, nu invata prin cuvinte, pe care inca nu le intelege ( dar curand, foarte curand, o va face, inainte chiar de a reusi sa ingane el ceva ) ; copilul invata prin intermediul emotiilor si-si dezvolta astfel toate capacitatile. Educatia copilului trebuie sa inceapa „din fasa” ; intensitatea emotiva a raporturilor care se creeaza in primul an de viata al copilului, va constitui baza educatiei viitoare. Nu este vorba numai de a-i oferi copilului posibilitatea de a experimenta sunete, cuvinte, culori, mirosuri, este vorba despre faptul ca trebuie sa existe cineva care sa le incarce pe acestea cu emotii. Parintii trebuie sa fie aceia ! Gesturile si atentia noastra, cuvintele de iubire - toate acestea sunt perfect percepute de cel mic.

Citeste...

 

Editoriale

Articol Eroii de lângă noi
       
2017/9/6 14:10:09

Eroii de lângă noi

Despre copiii cu dizabilităţi se spune că sunt nişte copii mici cu nevoi mari. Este adevărat, însă nevoile mari nu se referă doar la o îngrijire mai specială, ci şi la o nevoie sporită de afecţiune şi atenţie. În onoarea părinţilor, bunicilor, fraţilor şi/sau surorilor care participă la îngrijirea, creşterea şi dezvoltarea copiiilor cu dizabilităţi, am hotărât să scriu. O fac cu drag, cu respect, încercând să explic celorlalţi cam cu ce se confruntă. Presa îi numeşte „părinţii eroi”, eu prefer să-i numesc „eroii de lângă noi” pentru că nu este vorba numai de părinţi, ci de familia extinsă.
Naşterea unui copil cu probleme medicale poate fi urmată de multă îngrijorare. Rolul medicilor nu este doar de a trata. Au şi rolul de a ajuta părinţii să intelega corect diagnosticul, să conştientizeze problemele, să accepte copilul, indiferent de problemele pe care le are. Din păcate, sunt destule situaţii în care informaţia despre diagnostic este atât de prost prezentată, încât părinţii, mai ales în lipsa unor minime cunoştinţe medicale, trec rapid de la îngrijorare la disperare.

Citeste...

 

Terapii

Articol Terapie prin Artele Martiale
       
2017/5/4 14:26:17

Terapie prin Artele Martiale
Artele Martiale - o homeopatie a violentei

Cunoscute la noi in tara si inainte de 1989, dar intr-o masura mai mica, dupa aceasta data Artele Martiale au patruns puternic la noi, au devenit foarte cunoscute si intens practicate. Vom vorbi aici, doar despre latura terapeutica a acestor stravechi practici chinezesti, si anume, despre cele mai cunoscute la noi si mult apreciate de cei suferinzi si nu numai de ei. Unele dintre ele sunt discipline terapeutice de prevenire, altele de echilibrare, dar si practici terapeutice numai pentru anumite afectiuni.
Dintre acestea, masajul Yumeiko, este ceea ce se cheama terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura, mult apreciata in special de persoanele in varsta, mult mai expuse unor astfel de afectiuni.

Citeste...

 

Utile

Articol Bicicleta, dragostea mea -sau- Despre transportul alternativ
       
2017/3/14 1:22:09

Bicicleta, dragostea mea...
sau
Despre transportul alternativ

Cu o istorie destul de tanara, bicicleta a si imbatranit timpuriu; poate, prea devreme. De la „celerifer”-ul contelui de Sevrac din Franta secolului al XVII-lea, „purtatorul rapid” cum era denumita acea prima forma de bicicleta fara ghidon si fara pedale; la „draissine” a contelui Karl von Drais din Anglia anului 1817, care in Franta a fost denumita „draisienne” si care, acum, avea ghidon; apoi, la „zgaltaitorul de oase”, imbunatatit in 1860 cu pedale pe roata din fata si numit „velociped” care a fost intens comercialzat de catre Michaux et. Comp., s-a ajuns la patentarea lui de catre Lallement in 1865, in SUA. In 1880 apare bicicleta aceea cu una dintre roti mare-mare; era foarte la moda, mai ales printre tineri si, de atunci incoace ea a continuat sa fie imbunatatita, pana la formele pe care le cunoastem astazi. Si totusi, dupa o scurta perioada de „glorie”, obiceiul de a merge pe bicicleta a fost inlocuit de mersul cu masina.

Citeste...

 

Afectiuni de sezon

Articol Tulburarea afectiva sezoniera Seasonal affective disorder - SAD
       
2016/11/28 14:37:42

Afectiuni de sezon : Iarna
    Tulburarea afectiva sezoniera
Seasonal affective disorder - SAD

Tulburarea afectiva sezoniera (Seasonal affective disorder - SAD) este intalnita predominant in cele mai intunecate luni ale anului - decembrie, ianuarie, februarie - atunci cand soarele este foarte scump la vedere.
Simptomele sale sunt depresia moderata sau severa, somn prelungit, energie scazuta, pofta pentru carbohidrati si ingrasare.

... Iarna nu-i ca vara...

Daca vremea din timpul iernii vi s-a parut intotdeauna deprimanta, daca starea dvs. de spirit este in suferinta, daca spuneti mereu “nu-mi place iarna”, atunci suferiti o depresie sezoniera, numita turlburare afectiva sezoniera sau, pe scurt, SAD.
SAD este legata de hormonul melatonina, produs de glanda epifiza din creier, iar nivelurile scazute de lumina solara din timpul iernii duc la o productie sporita de melatonina. O alta teorie sugereaza ca lumina solara afecteaza substantele reglatoare ale starii de spirit, cum ar fi serotonina.

Citeste...

 

Despre Masaj

Articol Masajul celor cu nevoi speciale
       
2010/5/23 19:51:01

Masajul celor cu nevoi speciale (5)

Am scris intr-un articol anterior, intitulat „Masajul - atingerea benefica” (click aici) despre ce anume inseamna a face masaj si beneficiile sale ; ati putut afla despre tehnicile de masaj in „Masajul - reguli, manevre, aplicare” (click aici) ; apoi, despre masajul „Shiatsu” (click aici) si despre „Reflexologie” (click aici). Acum vom afla care sunt grupele de persoane cu nevoi speciale, care pot, si uneori trebuie, sa beneficieze de masaj.

Masajul bebelusilor

Atingerea este vitala pentru bebelusi, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional. Masajul va consolida legatura si comunicarea dintre parinte si copil si va ajuta la dezvoltarea propriei dvs. maniere de atingere a bebelusului, care sa asigure calmarea si linistirea sa. Masajul ii ajuta pe bebelusi sa doarma mai bine, sa se hraneasca mai bine si ii ajuta sa creasca mai puternici ; masajul ii va relaxa si, curand, va incepe sa-i placa, astfel ca acesta poate deveni o forma de joc intre parinte si copil. Se va folosi un ulei usor, de migdale sau cel din seminte de struguri ; miscarile vor fi lente si delicate ; medicul sau asistenta copilului va vor initia in primele miscari. Atentie : nu purtati bijuterii sau inele cand aplicati manevre de masaj bebelusilor.

Citeste...

 

Info-TESTE

Articol Stii sa-ti pastrezi sangele-rece in toate ocaziile ? Cum negociati ?..
       
2009/10/10 15:34:13

TEST: Stii sa-ti pastrezi sangele-rece in toate ocaziile ?
Cum negociati ?..

Sunt vremuri „interesante”, pierdem serviciul, cautam alt loc de munca. Depunem multe C.V.-uri, suntem chemati la mult mai putine interviuri. Odata acolo, trebuie sa stim cum ne prezentam „marfa”. Pe de alta parte exista multi patroni, cu afaceri mai mici sau mai mari, sau persoane angajate anume pentru a negocia. Pentru fiecare dintre acestia, indiferent de care parte a „baricadei” se afla ei, este necesar sa stie cat de bun negociator este. Pentru a afla aceasta, va oferim testul de mai jos, din volumul „Psihoteste”, editat de Ed.Stiinta si Tehnica, Bucuresti, 1997.

Citeste...

 

Editoriale

Articol Spalandu-ne pe maini prevenim... cancerul ?
       
2008/4/8 15:18:11

Spalandu-ne pe maini prevenim... cancerul ?

Alaturi de malformatiile congenitale si de bolile psihice, cancerul constituie o categorie blamata de-a lungul istoriei umanitatii cu preponderenta in ultimile decenii ale secolului trecut. Mortalitatea prin cancer este greu de apreciat, aceasta depinzand de depistarea precoce a maladiei. In anul 2001, rata mortalitatii prin cancer a crescut in tarile Europei Centrale si de Est de la 186/100 000 locuitori la 205/100 000 locuitori si se estimeaza ca la sfarsitul anului 2008, aceasta va fi situata la 450/100 000 locuitori chiar daca metodele de diagnostic si tratament al afectiunilor maligne sunt din ce in ce mai avansate. Romania se situeaza pe locul III in Europa dupa Ungaria si Ucraina pentru zilele de spitalizare pentru tumorile maligne, ceea ce reprezinta cheltuieli de 4,5% din PIB (produsul intern brut), cu o rata de spitalizare pentru tumori maligne de 1411/100 000 locuitori.

Citeste...

 


Parapsiholog Radu Botez - parapsihologie paranormal astrologie


ce este meloterapia

Curs individual de parapsihologie cu Radu Botez - parapsiholog

arhiva articole infoterapiiSite-ul oficial al Asociatiei de Astrologie si Parapsihologie ElyStar (http://www.aapes.ro) Revista ElyStar OnLine - de Parapsihologie si Astrologie (http://www.elystar.ro) Radu Botez - parapsiholog - carte de vizita online Revista de Rugaciuni (http://www.rugaciuni.ro) Cabinet OnLine de Parapsihologie - Parapsiholog Radu Botez (http://www.parapsiholog.ro) Revista de medicina alternativa  (http://www.infoterapii.ro) Revista Vietilor Anterioare  (http://www.reincarnare.ro) Revista OnLine de Interpretare a Viselor  (http://www.oniromantie.ro) Revista InfoMuzica - meloterapie       (www.infomuzica.ro) Carte Psihologie Parapsihologie Revista de Arte Martiale - Budo Gym  (http://www.revista.budogymclub.ro/) Revista de Superstitii si Obiceiuri populare (http://www.superstitii.ro) Budo Gym Club - Dojo de Kyokushin Karate Astrologie Tarot Horoscop Numerologie Info Parapsiholog - Cabinet de Parapsihologie Paranormal Astrologie Paranormal - Parapsihologie  (http://www.paranormal-parapsihologie.com) Portal Esoteric (http://www.parapsiholog.eu) Noul tau dictionar de vise -- Enciclopedia viselor pe intelesul tuturor - editie digitala Carte Reincarnare Carte SEX si Zodii Magazin Ezoteric fotograf nunta botez Marc Barbu - fotojurnalism